Féléves könyvleltár

2018. július 08. 07:34 - Arthur Arthurus

Miket olvastam eddig idén?

2018-ból eltelt már több, mint hat hónap, és ezalatt a hat hónap alatt 54 könyvet olvastam el. Legalábbis jelen állás szerint. Mire ez kikerül, lesz az 55 is. Nézzük, hogy ebből az 54 könyvből mik voltak kiemelkedően jó vagy épp rossz élmények!

Tovább
Szólj hozzá!

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak, és mindenkit felzabálnak!

2018. július 07. 07:29 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Corsai, Corsai, karmos árnyék, sok-sok foggal élve rág szét.Malchai, Malchai, eszes gonosz, véred issza és mosolyog.Sunai, Sunai, szén a szeme, lelkeket lop az éneke.Szörnyek jönnek, szörnyek járnak, és mindenkit felzabálnak!

Tovább
Szólj hozzá!

Hamisgulyás - Mit ettek az emberek a háborúban?

2018. július 06. 06:07 - Carbonari

Könyvajánló - Fehér Béla és Szécsi Noémi: Hamisgulyás

A cím megtévesztő, sokkal egyszerűbblenne azt megkérdezni, mit nem ettek az emberek a XX. századi Magyarországon háborúk idején? Például bélszínt, orja levest, marhapörköltet tuti, hogy a legtöbben nem. De akkor mit?  

Tovább
Szólj hozzá!

Az örvény magával ránt

2018. július 05. 07:59 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Yrsa Sigurðardóttir: Örvény

Egy iskolában tíz éve elástak egy időkapszulát. A benne található fogalmazásokban a diákok leírták, milyennek képzelik a jövőt. Csakhogy a gyermeki elképzelések közé egy fenyegető üzenet is került, amely hat, monogrammal jelölt ember halálát jövendöli.

Tovább
Szólj hozzá!

A világ 7 csodálatos városa

2018. július 04. 07:23 - GReni

A világ csodái 4. rész

Elérkeztünk A világ csodái sorozat befejező részéhez. Az előző részekben megnéztük az ókori világ 7 csodáját, majd a világ 7 új csodáját, a harmadik részben pedig a természet 7 új csodáját. Most pedig következzen a 7 új csodák sorában: városok. A New7Wonders (7ÚjCsoda) kezdeményezés során úgy…

Tovább
2 komment

Szinte minden, amit tudni érdemes a felkelő nap országáról

2018. július 02. 07:44 - GReni

Könyvajánló - Gy. Horváth László: Japán kulturális szótár (2. kiadás)

Gy. Horváth László Japán kulturális szótára megismertet többek között a felkelő nap országával, annak népével, történelmével, szokásaival, művészetével. A szerző szócikkeiben példákkal segít teljes képet kapni ennek a különleges országnak a tágabb értelembe vett…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása