Ha mindene megvolt, miért lett öngyilkos?

2018. július 03. 06:55 - Carbonari

Könyvajánló - Tasmina Perry: Türkizkék óceán

ocean.jpg

Felső tízezer, család, felelősségteljes, jól menő munkahely, 
szerető feleség, és mégis öngyilkos lett a férfi.
A feleség tudni akarja, mi miért történt,
de lesz-e ereje megbirkózni a valósággal?

Igen, ahogy írtam korábban, az idei nyár Tasmina Perry jegyében telik el. Nemrégiben a 21. Század Kiadó küldte el számomra a Ház medencével című kötetet, ami várakozásomon felül teljesített. Ezért aztán utána néztem az író egyéb munkáinak is: legutóbb a Sztárok ügyvédjéről írtam, most pedig a Türkizkék óceán került sorra. Ha kicsit más műfaj is, de számomra egy szinten van Rosamund Pilcherrel, ami a szerzőt ismerők számára garancia lehet a minőségre. Sőt, ha mai magyar írót kell említenem, felsorakozik mellé R. Kelényi Angelika.

Diana és Rachel testvérek. Diana az idősebb, simulékony, mindenáron megfelelni vágyó, míg Rachel talpraesett, két lábbal a földön álló. Remekül kijönnek egymással egészen addig, amíg Diana dúsgazdag férjével kapcsolatban Rach nem akadályoz meg egy lejárató cikk napvilágra kerülését. Fekete bárány lesz a családban, Angliától egészen Thaiföldig menekül.tasmina.jpg

A cikk, amely miatt kitört a botrány, arról szól, hogy Juliannek (Diana férjének) viszonya volt egy fiatal lánnyal. A férj fogadkozik, hogy soha többé nem lép félre, Diana hiszi is, nem is, de a lényeg, hogy együtt maradnak, együtt morzsolják az időt. Négy év múlva hatalmas muri van náluk, ahol a jelenlévő férfiak többé-kevésbé megegyeznek abban, hogy megmásszák a világ tetejét, még Julian is fontolóra veszi a lehetőséget. 

Néhány óra múlva halott.
Azt mondják, önkezével vetett véget az életének.

Diana képtelen elfogadni a halottkémi szemle és a rendőrségi nyomozás eredményét, amely az öngyilkosság tényét valószínűsítette. Igen, a zsigereiben érezte, hogy a férje csapodár, de attól, hogy ágyból ágyba ugrált idegen nőkkel, még egy Julian fajta elitfiú sem dobta el az életét. Mi lehetett az ok, ami miatt meghalt? Diana tudni akarja, ezért a legautentikusabb személyhez fordul, ahhoz, akit négy évvel ezelőtt kitiltott az életéből annak árulása miatt: a húgához, Rachelhez.

Rachel tehát egészen Thaiföldig menekült, amikor összeomlott körülötte régi egzisztenciája (újságíróként annyit érsz, amennyit a legutolsó megjelent cikked), ott grundolt össze egy kis búvároktató céget. Amikor Diana megjelenik a mólón és arra kéri, hogy térjen vissza vele Angliába, hogy felújítsa régi foglalkozását, az oknyomozó újságírást, Rach úgy érzi, nem mondhat nemet. Így aztán kézbe veszi az irányítást, amellyel sokak tyúkszemére lép rá.

A nyomozás során többször is zsákutcába jutott. Arra sikerült rájönnie, hogy Juliannek valóban viszonya volt, és hogy ki akart vonni a piacról egy vitatható gyógyszert, de abban nem jutott előbbre, hogy ennek a két ténynek, vagy legalább az egyiknek van-e köze a halálához.
Mindenki tudni véli, mi történt. De mi nem történt?
Azt tudjuk, hogy a gondatlan viselkedés nem mindig vonja maga után jól megérdemelt büntetését, de a gondosság, körültekintés vajon miért öl?

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, itt beszerezheted!

turkiz.JPG

 

 

 

Kövess bennünket  Facebookon!

A cikkben a kép a szerzőt, Tasmina Perryt ábrázolja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2914086251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása