Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Miről szól egy sugar daddy élete?

2019. február 03. 07:59 - GReni

Könyvajánló - Szeder Réka: Puncsapuk - Sugar daddy történetek nőkről, pénzről és bizniszről

"Pénzes férfiak mesélnek ebben a könyvben arról, miért tartanak el náluk sokkal fiatalabb lányokat. A kötet 22 sugar daddy véleményét, tapasztalatait, élményeit és csalódásait gyűjti össze, amit legtöbben a közvéleményt mélyen megosztó Puncs társkereső oldalon indult kapcsolataikban gyűjtöttek össze. Hogy néznek ki, és hogyan viselkednek ezek a titokzatos, pénzes (úri?)emberek? Egyáltalán mi motiválja őket? Tényleg azt hiszik, hogy pénzzel bármit meg lehet venni? Vagy csak szexet vennének? Esetleg valami másra is vágynak? És valóban megvásárolható mindenki?"

636225526527506273-1740311326_antivday2.jpg

Így szól a fülszövege Szeder Réka Puncsapuk című könyvének, de mielőtt belevágnék a könyvajánlóba, tisztázzuk, hogy mit is jelent maga a fogalom: sugar mommy/daddy. Adott egy jó egzisztenciával megáldott, sikeres hölgy/úr, aki egy hamvas, vonzó fiatal társaságára vágyik. Jelentsen ez akár csak egy közös programot, mint színház, étterem, kiállítás, de akár szexet is. Mindezt kényelmes, előre lefektetett szabályok alapján anyagi juttatásokért cserébe. Ez gyakorlatilag egy üzleti kapcsolat a sugar daddy és a sugar baby között, aki a gondtalan életet keresi. Ezzel biztos van, aki nem ért egyet, de szerintem ez semmiben nem különbözik a prostitúciótól, a sugar baby napjaink kurtizánja.

Legtöbben már hallottunk a sugar kapcsolatokról. Nem is meglepő, túl régóta létező jelenség, de mára talán elfogadottabbá vált, ezért gyakrabban felmerül és nyíltabban működik. Korábban nem mélyedtem el a kérdésben, nem érint és őszintén nem is igazán érdekelt. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy egy szakmai karriert épít vagy a könnyebb (?) utat választja. Van, aki egész egyszerűen nem akar dolgozni, csak gondtalanul élni,  de azt gondolom olyan fiatal is van a sugar babyk között, aki csak az egyetemi évei alatt keres magának támogatót, hogy ne kelljen dolgoznia és esetleg még utazgathasson is kicsit egy kellemes úr társaságban. Bár azt sem tartom lehetetlennek, hogy egy ilyen jellegű üzleti kapcsolatban akár érzelmek is kialakuljanak hosszabb távon.

8d5e0960-bb78-11e8-adeb-631fa5a870db_gettyimages-183317260.jpg

Elgondolkodtam, vajon egy sikeres, intelligens, jómódú ember miért ezt az utat választja, ahelyett, hogy párkapcsolatban élne. El tudom képzelni, hogy egy jól futó vállalkozással bíró üzletembernek millió dolga van, nincs ideje, kedve, energiája egy párkapcsolatra, de ugyanúgy vágyik a figyelemre, egy kis gyengédségre, ezért hajlandó áldozni havi pár százezret, hogy társasági és szexuális igényeit kielégítse egy gyönyörű, fiatal hölgy. Vagy adott egy határozott, uralkodó típusú férfi, aki mindent irányítani akar. Egy ilyen kapcsolatnak köszönhetően nemcsak a munkájában, a magánéletében is ő főnök szinte ellenállás nélkül. Vagy egy rossz házasság mellett tart fenn egy sugar baby-t, akivel a lebukás veszélye szinte nulla egy szeretővel szemben.

Számos lehetőség eszembe jutott még, de tippelés helyett, inkább megyek és elolvasom Szeder Réka könyvét, aki vállalkozott rá, hogy beleás egy kicsit a dolgokba és megpróbálja kideríteni, hogy egy sugar daddy miért választja ezt az életformát, mi motiválja, milyen tapasztalatai vannak a téren. Ehhez egy sugar-párosokat összehozó társkereső oldalra regisztrálva felkeresett sugar daddy-ket, hogy interjút készíthessen velük. Végül pár elutasítás és pár "keringőre" való felhívás után eljutott odáig, hogy egy 22 interjúból álló kötetet hozott az olvasóknak. Az interjúk megmutatják mennyire más és más egy-egy ilyen kapcsolat. Mindenkit más motivál, mást vár tőle. Ezek közül nézzünk meg párat ízelítőül.

lovely-couple-on-date-ferris-wheel_free_stock_photos_picjumbo_dsc07775-2210x1473.jpg

A kötetben szereplő egyik úriember, Tibor 57 éves és elvált. Hasonlóan vélekedik, mint én, miszerint egy pénzalapú kapcsolatban is kialakulhatnak érzelmek. Nem sugar baby-t akar, hanem egy kedves, értelmes, dögös fiatal nőt, akivel boldoggá tehetik egymást és számára így tökéletes egy ilyen társkereső oldal. Úgy gondolja egy ilyen kapcsolat természetes, az exe sem dolgozott tizennyolc évig tartó házasságuk alatt. És miért is lenne ez természetes? Következő mondataival nem értek maradéktalanul egyet, de biztos vagyok benne, hogy sokan gondolkodnak így, és sok nőnek és férfinak ez tökéletesen megfelel:

"- Mert a férfinak az a dolga, hogy eltartsa a nőt és biztonságot nyújtson neki. Ez egy több millió év alatt kialakult, működő dolog, úgymond genetikailag kódolt. Csak az elmúlt ötven évben kezdtük megváltoztatni ezzel a nagy emancipációval. [...] Szerintem egy nő olyat válasszon, aki el tudja tartani. Persze ott a szerelem. Szép meg minden, de ha nem tudnak megélni, rengeteg probléma lesz a későbbiekben. Akkor már miért ne döntsön egy pénzes férfi mellett, ha megteheti?"

A 37 éves Sándor bevallása szerint csak kíváncsiságból regisztrált az oldalra, amely szerinte nem úgy működik, ahogy kitalálták, ráadásul silány a felhozatal, így ő még nem találta meg azt a szimpatikus hölgyet, akit szívesen támogatna némi kellemesen eltöltött együttlétért, utazásért, szórakozásért.

" - Sokan nem is tudják, hogy mire való. Rengeteg az öreg, a fiatalok meg keringenek, mint gólyafos a levegőben, és csak vannak, de hogy minek, azt ők maguk sem tudják. Vagy éppen ennek az ellentéte. Lényegre törő, obszcén leveleket írnak.  A kettő között meg ritka épeszű élőlényt találni. És az is érdekes, hogy egy nő tesz ajánlatot a férfinak, mint valami prosti."

katvxgwpfueqxunydcw8yw.jpg

Levi, a negyvenes informatikus, aki az alkalmi partnerekért regisztrált. Nincs ideje egy rendes kapcsolatra, nincs ideje ismerkedni, nem jár bárokba, ráadásul a nők leszólítása sem igazán megy neki. Interneten minden egyszerűbb, a lámpaláz is kevésbé problémás. Számos oldalon fenn van, több nővel is találkozgat, van akit elvisz ide-oda, de van olyan is, akinek alkalmanként 45 ezret ad. Költhetne profikra is, bérelhetne eszkortot. Miért is nem teszi?

"Az internetes társkeresők világában viszont több a meglepetés, a változatosság. Aztán meg sohasem tudhatja az ember. Lehet, hogy épp innen találok társat magamnak hosszútávra."

A 41 éves új szerelmet kereső Balázs egy rossz házasságban él. Négy közös gyerekük miatt nem hagyja el feleségét, mindent megad a családjának, de szüksége van tűzre, jó szexre, amit otthon nem kap meg, ezért tart egy sugar babyt. Egy kapcsolat működéséhez egyenrangú társ kell, célok, elképzelések a jövőről, amire ez nem elég.

"A sugar kapcsolatokban pedig sokan inkább megélhetési lehetőséget látnak. Egy elfogadott szerepet, meghatározott szerepkörökkel. Nekem viszont az a nő nem ér sokat, aki annyit tud, hogy heti kétszer-háromszor leszop, és ennyi. Az számomra nem igazi nő, és nem is női szerep. Viszont azt elismerem, hogy egyedül álló, fiatal hölgyként nehéz ebben a társadalomban. Én ebben tudok segítséget nyújtani."

climbing-to-the-top-2125149_960_720.jpg

Van olyan is, akinek nem elég egy csinos pofi, hanem kifejezetten ambiciózus, álmokkal, célokkal teli hölgyet keres, akinek támogathatja a karrierjét. Legutóbbi kapcsolata három és fél évig tartott. Befolyásos, gazdag hatvanas, aki élvezi egy bájos hölgy társaságát, akinek mellesleg segíti a jövőjét.

Zárásul leírom a kötetből a kedvenc ipsémet. Nyílt és eléggé szabadszájú ötvenes, aki szerint minden kapcsolat üzlet. Hisz, ha elviszed a barátnődet étterembe ugyanúgy fizeted a vacsit, mintha kitartott lenne. Nincs ideje kapcsolatra, rengeteget dolgozik, ezért futó kalandok céljából regisztrált az oldalra. Arra a kérdésre pedig, hogy szerinte egy sugar kapcsolat lehet-e őszinte vagy észreveszik-e a pasik, ha nem az, baromi jó választ adott. Imádtam az őszinteségét és szinte láttam is magam előtt a tipikus plázacicust, ahogy előadja magát egy új retikülért:

"- Ugyan már! Csak azért mondják, hogy észreveszik, hogy okosnak tűnjenek. Kurvára nem tudják. Még csak nem is érzik. Egyáltalán. Olyan jó színésznők vannak. De komolyan. Kis Oscarokat lehetne osztogatni nekik a sok műsírásért. Aztán meg, ha kell nekik valami, úgy elő tudják adni, hogy nincs élet anélkül a kis mütyür nélkül, hogy még a végén ők tesznek szívességet, amikor elfogadják."

Érdekes volt olvasni ezeket az interjúkat. A tippeléseimmel nem is lőttem igazán mellé, valahogy így képzeltem el ezt a világot. Ami azért a legtöbb interjúból lejött, hogy az ilyen oldalakon, bár álmodoznak róla néhányan, nehéz tényleg igazi társnak való hölgyet találni. Ezek a lányok trófeának jók, hiszen jobban fest, ha a barátnődként tudsz bemutatni hatvan évesen egy huszonéves bombázót, nem pedig eszkorttal jelensz meg egy partin. Ideális szórakozás, megfiatalodnak egy fiatal nő mellett, kevés problémával jár és mindenki megkapja, amit akar. A nő anyagi biztonságot, kényeztetést, ha jól csinálja a dolgát, akkor pedig a férfinak lelki- és testi kielégülést is okoznak a közös programok.

szeder-reka_puncsapuk--fd.jpgKöszönöm a lehetőséget Rékának és az Ad Librum Kiadónak!

A borítóképre kattintva megrendelheted kedvezményes áron!

Kövess minket Facebookon is!

Így mulat a magyar elit!

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8214569670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2019.02.03. 19:28:47

Pénz és fizetés nélkül is lehet ismerkedni, több tüzet kell tartani a tüzben és szinte minden másodikra napra van csajszi, és lehet pörgetni őket a körhintán. Olcsó, gyors, nem kell magyarázkodni ha eltünök.

jandera 2019.02.04. 09:15:23

Ilyen szemét cikket irni akkor, amikor még frissek a virágok szegény Bandi bácsi sírján...

sure_shot 2019.02.04. 09:15:27

Az utolsó bekezdéshez:
Trófea?
Milyen trófea az, amelyet nem kell levadászni?:D
Műanyag trófea, amelyet egy műanyag vadász lőtt a műanyag puskájával a műerdőben:DD

2019.02.04. 15:09:21

@sure_shot: Hárompontos dobás!

2019.02.04. 15:09:27

@Burgermeister: Egy viccben vezetői állásra kerestek embert. Az egyik felvételiztető minden jelölttől megkérdezte, hogy volt-e egyidőben több szeretője. Mikor ezt egy kollégája szóvá tette neki, akkor azt mondta: Aki ráér arra, hogy több szeretője legyen, bizonyára jól gazdálkodik az idejével, és jól is tudja beosztani az egymással konfliktusban levő feladatait. Ezenkívül, valószínűleg a szűkös erőforrások sem okoznak neki fejfájást. Ráadásul rendkívül diszkrét lehet.

steery 2019.02.04. 15:09:31

A társadalmunk csurig van mindenféle problémákkal, amikre mindenki próbál mindenféle megoldásokat találni. A cukrosbácsi-néni életnek elvileg lehetne egy alternatívája a poliamor kapcsolatrendszer (csoportos együttélés), de erre - úgy tűnik - csak kevesen képesek. Ahogy a magántulajdont (birtoklást, kisajátítást) is jobban szeretjük a közösségi szolgáltatásnál (az erőforrások megosztásánál). És mivel ez egy pénzalapú társadalom, elkerülhetetlen, hogy mindent ezzel a varázseszközzel akarunk megoldani. Mert ha van egy kalapácsod, akkor minden olyan, mint egy szög.

Brix 2019.02.04. 21:27:11

Valójában, a normál kapcsolatkan is ott lebeg mindig a pénz, csak ott látszólag nincs ilyen szinten előtérbe helyezve, de a szerepek ott is leosztottak: a szép és intelligens nő, kizárólag jómódú férfiakkal ismerkedik. A "sugar" kapcsolatokban tulajdonképpen ugyanazok sztereotípiák jelennek meg , mint a normál párkapcsolati piacon: egyik oldalon az egzisztencia, másik oldalon a szépség mindent visz...Itt lerövidülnek a felesleges körök, hiszen a pénz gyors összekötő kapocs, mindamellett, nem kell érzelmileg elköteleződni... Persze, az sincs kizárva, hogy komoly kapcsolat lesz belőle, hiszen a felek azonos alapértékeket vallanak a világról: a pénz, a siker, a csillogás mindenek felett... Valljuk be, nem is olyan rossz élet ez, hiszen a nő megkapja gyorsan azt, amiért mások verejtékesen megdolgoznak, a sugar daddy meg azt , amiről a férfiak többsége csak álmodozik...Így működik az emberi társadalom, már a kezdetek óta.. Dzsingisz kánnak, mint egy nagy világbirodalom fejének, pl. több ezer ágyasa volt....

2019.02.05. 10:24:29

@sure_shot:
Biztos vagy abban, hogy egyáltalán nem kell levadászni?
süti beállítások módosítása