Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kis Dög: Vérszomjas, kegyetlen, mégis imádnivaló

2019. április 10. 07:11 - GReni

Könyvajánló - Mark Millar és John Romita Jr.: Kick-Ass - Ha/Ver, Második könyv

Ha/Ver és a világ legirgalmatlanabb (egyben legcukibb) halálosztója, Kis Dög, azaz Mindy McCready története folytatódik! A tizenkét éves halálosztó visszatér, hogy végleg leszámoljon a Genovese maffiacsaláddal, miközben átlagos tininek kell látszania. Aha...nyilván könnyű dolga lesz :D

fokep_32.jpg

A sorozat előző részében megismertük Ha/Ver eredettörténetét és ott találkoztunk mi is először Kis Döggel, a kegyetlen, de mégis cuki halálosztóval, Mindy McCready-vel. Ha lemaradtál Ha/Ver első könyvéről, ismerkedj meg az ajánlójával a címre kattintva:

Kick-Ass - Ha/Ver, Első könyv

Az előző történetben Kis Dög és Ha/Ver szövetsége eredményesnek bizonyult: leszámoltak a maffia egyik elvetemült bandájában New Yorkban. Mindy eddig megszokott kemény, vérrel és erőszakkal teli élete fenekestől felfordul. Anyjához költözik, vele és nevelőapjával próbálja élni az átlagos tinédzserek életét. Nagyon más választása nincs is, ugyanis nevelőapja nyomozó, aki ismeri a lány múltját és szigorúan tiltja a hősködést.

20190330_013448.jpg

Egy új életben kellett helytállnia. Eddig reggelente kőkemény edzés, kínvallatási technikák tanulmányozása és hasonló izgalmas dolgok jelentették a programot, most az iskola jelentette a mindennapokat, ami új kihívások elé állította a csajszit. Profi abban, hogy bűnözőket, maffiózókat lekaszaboljon, de vajon mit tegyen a suli népszerű, tapló csajaival? A régi életében simán szétcsapta volna bármelyiket, de most kénytelen békés megoldást találni a túlélésre.

Az uncsi hétköznapokat azonban nem olyasvalakinek találták ki, mint Kis Dög, ráadásul valaki sorra gyilkolja a lelkes szuperhősöket a városban miközben őt és Ha/Vert próbálja levadászni. Ez nem a megfelelő idő, hogy szögre akassza a köpenyét. Viszont egyedül necces lenne a buli. Eszébe jut a tökéletes megoldás, üzletet köt Ha/Verrel: a srác megtanítja hogyan legyen átlagos, ő pedig megmutatja, hogyan maradhat életben, hogyan váljon kemény arccá. Ha/Ver lesz Kis Dög "Robinja".

Nem elég, hogy a Genovese család új maffiafőnököt talált az eltakarított John helyett, még a bosszúra éhes Vörös Köd is teljesen bekattant és szuperbűnözővé akar válni: "Én vagyok az új faj első egyede, és ez az egyenruha emel ki a birkák tömegéből."

Szóval tényleg nem lenne szerencsés most visszavonulni. Szépen tanulnak egymástól, jól alakulnak a dolgok, bár azért vannak ellentétek. Dave "régi vágású jótevő" akar lenni, aki nem öl, míg Mindy lelkiismeretfurdalás nélkül szétlő egy szobányi maffiatagot. De a kiscsaj akkor durvul be igazán, mikor a családja válik célponttá.

_20190330_013602.jpg

Az első könyvet imádtam, ott több Ha/Ver, kevesebb Kis Dög volt, ebben a kötetben fordítva. És a regényeknél tapasztaltam már, hogy a második rész már kevésbé ütős. Már nincs ott az újdonság varázsa, stb. Na, ebben az esetben ezzel nem volt gond. Ez a rész is simán beszippantott. Ismét kellő mennyiségű humorral tálalta tinik problémáit és a gyilkolászást is.

És azt kell mondanom, imádtam Mindy-t a suliban. Oké-oké, kicsit elborult csaj, de azért azt ne mondja nekem senki, hogy nem volt legalább egy olyan nagyszájú seggfej a sulijában, akit szívesen lelógatott volna a lábánál fogva a tetőről, hogy a frászt hozza rá. Csak az a gond, ha valakinek Kis Dög az alteregója, akkor nem csak fantáziál róla. :D 

A Fumax Kiadó ismét egy igényes kötettel örvendezteti meg az olvasókat, ráadásul ez a kötet a teljes, ötrészes Hit-Girl minisorozatot tartalmazza. A szerzőpáros ismét parádés munkát végzett. Tökéletesen harmonizál a sztori és a rajzok. Akárcsak az első résznél, itt is csak azt tudom mondani, hogy a fekete humorral átitatott véres sztorik kedvelői szeretni fogják a Második könyvet is.

3088626_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Mark Millar
Illusztráció: John Romita Jr.
Fordította: Sepsi László
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 128
ISBN 978-963-470-052-4

Kövess minket a Facebookon is!

Lemaradtál az előző részről? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6114727367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása