Három utánozhatatlan eleganciájú gasztrokönyv karácsonyra

2019. december 02. 00:44 - Carbonari

Könyvajánló: Bosh! - Slow Carb - Hús

bosh.jpgA Bosh fiúk (Henry Firth &Ian Theasby: Bosh!)

Három utánozhatatlan eleganciájú gasztrokönyvet javaslok az ínyencek figyelmébe, amelyekkel a legváltozatosabb konyháért rajongó is levehető a lábáról. Egy tetőtől talpig húsokkal tele albumot, egy vegán szakácskönyvet és egy lassan felszívódó szénhidrátokkal fogalkozó művet ajánlok a sütést-főzést kedvelők számára, nemtől, kortól, gyakorlattól függetlenül.
Igényesek, korszerűek, részletesek, gyönyörűek és tökéletes ajándékok karácsonyra. 
Komolyan!

slow.jpgSabine Hülsmann: 110 Slow Carb recept
Lassan felszívódó szénhidrátokkal az egészségért. Egészséges receptek gyorsan és könnyedén: együnk jót!

A képre kattintva a kiadótól kedvezményesen beszerezheted!

Kezdjük a Kossuth Kiadó újdonságával, amely 110 Slow Carb receptet tartalmaz az egészségért, méghozzá nem csak fogyókúrázóknak, Sabine Hülsmann tollából / konyhájából. 
Akinek valaha is akadt már gond a testtömegével, az pontosan tudja, hogy a legáltalánosabb tanács, amit szinte bárkitől kaphat, méghozzá a legjobb szándéktól vezetve: hagyd el / csökkents a napi szénhidrátbevitekedet! Nos, Sabine Hülsmann, táplálkozástudományi szakértő egyáltalán nem így gondolja, sőt! Megítélése szerint egyáltalán nem kell lemondani a szénhidrátokról, hiszen azoktól fittek és jókedvűek leszünk! Csak az a nem mindegy, milyen típusú szénhidrátokból kívánjuk felépíteni étrendünket. Könyvében ugyanúgy megtalálható a gofri, mint a csokoládékrém, penne és spagetti szintén, de marhabélszín és bulgur is. Használ benne amarantot, csicseriborsót, rákot, avokádót, köleskását, mangót, fenyőmagot, hajdinát, bazsalikomot, babot, meg amit csak el tudsz képzelni. 

A mű elején tudományos alapokkal ismerteti meg az olvasót, hogy ne csak szolgaian utánozza a receptekben leírtakat, hanem értse is meg, hogy mi miért kerül bele a tányérjába. Kutatásai szerint, ha megváltoztatjuk étkezési szokásainkat és étrendünket a lassan felszívódó, azaz hosszú időre eltelítő, értékes szénhidrátokra alapozzuk, egészségesebbek leszünk, és a fogyókúrát folytatók is hamarabb elérhetik álomalakjukat. Azt ígéri, hogy receptjei alapján éhezés nélkül, örömteli főzés közepette válthatunk életmódot. Akár ki is lehet próbálni!

Henry Firt & Ian Theasby: BOSH!boshkonyv.jpg
Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán 
Imádni való szakácskönyv több mint 140 vegán recepttel

A könyvet a képre kattintva kedvezményesen beszerezheted a kiadótól!


A Bioenergetic Kiadó igazán impozáns szakácskönyvvel lepte meg a vegán életmóddal még csak most ismerkedő, vagy már teljesen ilyen étrend szerint élő és evő emberek nagy csoportját, Henry Firt & Ian Theasby: BOSH! című munkájával. A két férfi valamikor észak-angliai iskolatársak volt, akik elsöprő sikerüket a Bosh! névvel létrehozott videócsatornájuknak köszönhetik. Alapelgondolásuk az, hogy  megmutatják a világnak, igenis, lehet egyszerűen növényi alapanyagokból is remek és csodálatos ételeket készíteni. Bombaként robbantak be a gasztrovilág köztudatába, mára már kétmillió követőjük figyeli konyhai ténykedésüket. Egyszerűtől a bonyolultig minden megtalálható szakácskönyvükben, ropogós chilis tofutól a burritóig, Guacamolés burgonyasalátától a fokhagymás - gombás pirítósig bármit megtalálhatsz. A mű elején bevezetőül mindenféle okosságok hangzanak el, amelyek egyrészt tudatossá tesznek alapanyagválasztás szempontjából, másrészt olyan trükköket árulnak el, amelyek sokkal gyorsabbá tehetik a sütés-főzés idejét. Könnyen, gyorsan elkészíthető fogásoktól a fantáziadús ételkölteményekig minden alaposan körbe van járva, mit, milyen alapanyagból, hogyan érdemes elkészíteni. Az ételekben az a közös, hogy ötletesek, kizárólag növényi alapanyagokból készültek és nagyon, de nagyon finomak. "Színes, friss, trendi vegán ételek a világ minden tájáról. A tudatos környezetükért (t)evők szakácskönyve!" (Kovács Zoltán, séf)

Ha még nem ismered őket, itt egy videó a működési területükről. A könyvben sokkal több recept és gyakorlati útmutató szerepel, és akinek ez fontos lehet: magyarul, bármikor elővehetően, áram és internetszolgáltatástól függetlenül.

Stephan Michael & Wolfgang Otto: HÚS - Alapmű a tudatos húsélvezethez
Alapok
Gyakorlat
Receptek

Utoljára hagytam, de nem utolsó sorban, sőőőt! Nagyon is sőt: a Corvina Kiadó nagyszerű, verekedni is alkalmas, gyönyörű, roppant igényes albuma kifejezetten színes-szagos alapmű hús témában. Szerzői Stephan Michael & Wolfgang Otto, címe mi is lehetne más: HÚS - Alapmű a tudatos húsélvezethez.hus_1.jpg

A könyv átfogó tudástár a különböző húsrészletekhez. Nekem ne mondja senki, hogy mindenki a kisujjából szopta a tudást, a sertés vagy a marha melyik részéből milyen étel készíthető. Mai napig hiába próbálom megjegyezni, melyik a rövid és melyik a hosszú karaj, pedig elmúltam ötven éves, több száz kilónyit feldolgoztam már életem során. Valami keservesen úgy tudtam megjegyezni, melyik melyik, hogy az egyiken ott a szűzérme. 

A képre kattintva kedvezményesen megvásárolhatod a kiadócsoporttól.

Élvezet fejben és szájban - évek óta ez a mottója az OTTO Gourmet vállalatnak, amely kezdeményezésére jött létre ez a csodálatosan szép és annál is inkább hasznos album. Olyan képek díszítik, hogy még a vegán is meghökkenhet egy pillanatra, hogy teúristen, de gyönyörű - függetlenül attól, hogy nem fogyaszt állati eredetű terméket. Mert ez a kötet szerint nem is termék igazán, hanem szerelem. A tudatos állatjólét felelőssége hatja át az Otto Gourmet konyhai csapatát, amikor tisztelettel fordulnak a konyhai alapanyaggá nemesedett hús felé. A receptek egyaránt használnak modern és hagyományos módszereket, egy a közös bennük: a kimagaslóan jó minőségű húsalapanyag. Még mielőtt a lecsóba, az az a receptekbe csapna a mű, az alapokkal ismerteti meg a kíváncsi olvasót: mi egyáltalán a hús, és még ezen is felül, milyen a jó hús? Hogyan, meddig kell tárolni, mit nevezhetünk a hús helyes bánásmódjának, mi az a sütési hőmérséklet, aztán a maghőmérséklet, milyen húsrész mire a legalkalmasabb, a helyes fűszerezés elengedhetetlenségéről is szó esik, majd a tökéletes steak leírása következik  - végtelen precizitással.

A receptek csak ezután következnek, külön bontva sertés, marha, baromfi, bárány, vad témákra kihegyezve, de nem feledkeznek meg az alkotók az élvezetiérték-fokozókról sem. 
Kifejezetten értékes és értelmes ajándéknak tartom bármely érdeklődő számára, aki örömmel süt-főz a konyhában, legyen az nő vagy férfi, idős vagy fiatal.

Alul az Otto Gourmet videója látható a tökéletes steakről. Ne mondd, hogy nem csurog a nyálad!

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr115328194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása