Egy kegyetlen, brutális sorozatgyilkos vérszomjas hadjárata

2020. június 13. 07:13 - GReni

Könyvajánló - Chris Carter: Egy gonosz elme

Egy bizarr baleset, levágott fejek a csomagtartóban, emberrablás, kínzás, csonkítás, gyilkosságok egy fordulatos, izgalmas, brutális krimi-thrillerben.

6343784399_19012b525d_b.jpg

Chris Carter egy borzongató, izgalmas thrillerrel örvendeztetett meg. Volt egy-két mellényúlásom mostanában, így nagyon örültem, hogy egy jó kis pörgős, olvasmányos könyvet vehettem a kezembe. Az Egy gonosz elme című regénye a Robert Hunter című sorozat egyik epizódja, de önálló regényként is megállja a helyét.

A történet középpontjában Hunter kriminálpszichológus, nyomozó áll, aki igazi profi abban, ha bizarr gyilkossági nyomozósásokat eredményesen zárjon le. Épp most is egy ügy sikeres lezárása után van, készül egy kis Hawaii üdülésre, hogy kipihenje a dolgot, amikor kopogtat az FBI és a segítségét kérik.

A kötet rögtön egy izgalmas képpel nyit. A helyszín egy békés kávézó egy amerikai kisvárosban. Nyugodtan reggeliznek, beszélgetnek a népek, amikor meglátják, hogy egy autó száguld az étterem kirakata felé, mindenki a földre vetődött, de egy kátyúnak köszönhetően a pickup kisodródott és a homlokzat helyett egy parkoló autóba és a melléképületbe csapódott.

A kávézóban volt a seriff és helyettese is, rohannak megnézni, hogy mi történt, ám nem a baleset lesz a nap legizgalmasabb momentuma, hanem az autó, amibe belerohant. A kocsi csomagtartója az ütközéstől kinyílt és két levágott fejet találnak benne. A tulajdonost rögtön őrizetbe veszik és kérik az FBI-t, hogy segítsenek felgöngyölíteni az ügyet.

A férfi nem hajlandó szóba állni velük, közli, hogy csakis Hunterrel beszél. Kiderül, hogy a két férfinak közös múltja van, emiatt ez a legkeményebb sorozatgyilkossági ügy, amelyben Hunter részt vesz. Titkok másznak elő mindenhonnan és saját démonaival is meg kell küzdenie, miközben próbál fényt deríteni az igazságra.

Ezzel megkezdődik a macska-egér játék. Újabb megkínzott, megcsonkított női holttestek kerülnek elő és kiderül, hogy már évtizedek óta tart a vadászat. A gyanúsított azt állítja csak egy véletlen miatt keveredett az ügybe és valójában egy nála sokkal kegyetlenebb, vérszomjasabb embert kell megtalálniuk. Vajon igazat mond?

Van itt minden, ami kell: hazugságok, csalás, emberrablás, csonkítás, lenyúzott emberi bőrdarabok képkeretben,  gyilkosság, kannibalizmus. Külön tetszett, hogy mennyire beleáshattuk magunkat a sorozatgyilkosok fejébe. A mi gyilkosunk feje is brutális volt. Azok a részletek, hogy mikor mit gondolt, hogyan vágyott a következő ölésre. Nagyon kemény. Az egyik résznél, ahol bepillantást nyerhettünk a gyilkos gondolataiba épp azt ecsetelte, hogy pitét készített az áldozata belső szerveiből. Gyomorforgató, de mégis letehetetlen a könyv.

Szerettem, hogy rögtön az első oldaltól zajlanak az események. Huntert is könnyű megkedvelni, izgalmas látni, hogy miként dolgozik az FBI-jal karöltve. A történet végig feszült, fordulatos, a könyv olvastatja magát. Carter nagyon sötét, kemény képekkel dolgozik, látványos elemekkel, amiktől egyes jelenetek filmszerűek. A gyilkosságok brutálisak, undorítóak, pont olyanok, amit egy jó krimi-thrillertől elvárna az ember. Nálam nyert. Várom a következőt. :)

139480917.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Fordította: Szabó István

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Mennyi időbe telne, hogy TE is gyilkossá válj?

Egy elsuttogott félelem, amely halálos bosszúvá érik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7115667578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása