Menekülj a zord hideg elől mesebeli tájakra

2016. november 04. 07:39 - GReni

Utazz a télből a nyárba!

urlaubsguru_de_urlaub-kroatien-brac-hotel-pastura.jpg

Nem szereted a hideget? Elmenekülnél az eső, a hó, a hajnali fagyok elől? Síelés helyett inkább kellemes melegben sétálnál a tengerparton? Elmerülnél a tengerek, óceánok mesés világában? Ezeket a helyeket neked találtak ki!

Tenerife

Európában ugyan korlátozottak a lehetőségek téli nyaralásra, de egy igazi gyöngyszem mégis akad a spanyol szigetek között. Ez a természeti szépségekben, izgalmas látnivalókban gazdag sziget a Kanári-szigetek legnagyobbika. Az örök tavasz szigetének is nevezik, hisz a leghidegebb hónap január, de ekkor is 22 °C körüli a hőmérséklet. Egy európai paradicsom, mely hatalmas hegyeivel, gyönyörű strandjaival, lenyűgöző kristálytiszta vizével minden arra járó szívébe belopja magát. 

01tenerife.jpg

Bora Bora

Akár a szerelem szigetének is nevezhetnénk, hiszen sokan választják nászútjuk helyszínéül ezt a varázslatos helyet Francia Polinéziában. Mi vonzza a látogatókat? A türkizkék lagúnák, a hibátlan fehér homok és a romantikus naplementék. Az izgalomra vágyók számára cápaetetés, hegyi túra. Itt garantáltan senki nem fog unatkozni!

02bora.jpg

Playa del Carmen

Mexikó tíz legnépszerűbb strandja között tartják számon. Tökéletes azok számára, akik pihenésre vágynak, élvezhetik a nyugodt, gyönyörű azúrkék vizet és a tiszta homokot. Az aktív kikapcsolódásra vágyók számára is ideális választás. A káprázatos víz alatti barlangjainak köszönhetően a világ egyik legnépszerűbb búvárhelye.

04playadelcarmen.jpg

Kauai

Hawaii nyolc nagy szigetének egyike. Pontosabban egy tenger alatti hegylánc egyik csúcsa. Szép tengerpartok végeláthatatlan sora jellemzi, míg a túrázás szerelmeseit várják a Waimea-kanyonok, ahol Hawaii legszebb vízesése is megcsodálható. Beceneve Kert-sziget, mert a sok eső hatására rendkívül dús növényzet, erdők jellemzik.

05hawaii2.jpg

Whiteheaven beach

Ez a kincs Ausztrália keleti partjainál fekszik és a Nagy-korallzátony részét képezi. A turisták imádják, évente több, mint félmillióan látogatják a régiót. Vakítóan fehér, csillogó homok, álomszerű tengerpart, maga a földi mennyország.

06whiteheavenbeach.jpg

Punta Cana

A Dominikai Köztársaságban található Punta Cana mindenki vágyait valóra váltja. A golfozók számára a világ egyik legjobb úti célja, ahol több pályát hivatásos golfozók terveztek. A strandok nyugodtak, kellemesek. Csodás lagúnák és lenyűgöző vízesések teszik igazán különlegessé.

06dominika.jpeg

Koh Tao

Thaiföld háromezer kilométer hosszú tengerpartja és nyolcezer trópusi szigete méltán híres homokos tengerpartjairól, melyeket szép tiszta kék tenger ölel körbe. Ez a festői környezet a magyar turisták kedvelt célpontja is, amikor a zord télből a nyárba menekülnének.

07kohtao.jpg

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5411915769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.11.06. 21:52:41

Tenerife mellett van még olyan hely, ahol télen is meleg van, de európai módon lehet nyaralni, nem kell félni az ételmérgezéstől, stb?

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2016.11.07. 08:38:39

@Étteremkritikus: a vilag legjobb ettermeben is lehet etelmergezest kapni ugye, Noma, szoval batran utazz akar Mexikoba, akar Ausztraliaba

GReni 2016.11.07. 08:43:06

@Étteremkritikus: Bár nem a tengerparton napozós nyaralásra, de városnézésre, kirándulásra tökéletes célpont Málta. Gyönyörű szigetország, tapasztalatból mondom, nekem annyira tetszett, hogy az elmúlt években többször is meglátogattam. Decemberben is 17-20 fok körüli hőmérséklet van és bőven akad látnivaló. :)
süti beállítások módosítása