Ha a siker ára kiégés: nem kell

2017. március 09. 00:03 - Carbonari

Könyvajánló - Arianna Huffington: Kezdd újra!

kezd1.jpg

"A sikeres élet új fogalma már nem a pénzhez
és a hatalomhoz kötődik.
A Harmadik Mérce a jóllét, a bölcsesség,
a csodák megélése és az adakozás."

Ki vagy éhezve arra, hogy tartalmasabb életet élj?kezd2.jpg
Hogy értelmesebb célokat tűzz ki magad elé?
Hogy több örömben és boldogságban legyen részed?
Úgy szeretnél sikeres lenni, hogy kevesebb stresszben legyen részed?

Akkor rá kell ébredned arra, hogy mi a valóban fontos az életedben.
Te, vagy a szakmai önéletrajzod?
Az egészséged, vagy a hajtás?
Miért törődsz többet az okostelefonoddal, mint önmagad jóllétével? Ha ez a ketyeréd bemondja az unalmast, máris rohansz javítást rendelni vagy újat vásárolni. És te? Feltetted már magadnak a kérdést, hogy miért vagy folyton fáradt? Belőled nem lehet másikat venni. Javítani még csak-csak, de  szaladj már be valamelyik boltba egy Tóth Marikát venni.. na ugye.kezd.jpg

El kell jutnod oda, hogy felfedezd: nem zsigerelheted ki a szervezetedet. A túlfeszített munka, a túlhajszoltság öl: egyént, testet, családot, hitet, barátokat, teljesítőképességet.
Feltetted már valaha is magadnak a kérdést: hová rohansz annyira? Mi az, ami miatt ennyire sokat kell adni önmagadból? Egy újabb bútor kell a házadba? Le kell cserélni a két éves kocsidat? Mire? Egy null kilóméteresre? Mire van igazán szükséged, tudod-e? képes vagy-e leülni önmagaddal beszélgetni? Elcsendesülni, és meghallani saját tested jelzéseit? Képes vagy rá?

Annyi bölcsességet rejt minden ember a bensőjében, hajlandó vagy-e érte nyúlni? A legbensőbb békénk felé tett utazás a magunknak adható legnagyobb ajándék. Elfecsérelni, figyelmen kívül hagyni minden ember szavakkal ki sem fejezhető vesztesége, sőt: pazarlás.

Arianna Huffington  a pszichológia, a sport, és a fiziológia területén felfedezett kutatások eredményeire támaszkodva nem kevesebbet állít, minthogy a meditáció, a tudatos jelenlét, a kikapcsolódás, az elektronikai eszközök mellőzése, valamint az adakozás kiemelkedően pozitív hatást gyakorol minden emberi szervezetre.  A pénzen és a hatalmon túl a siker új megközelítésére van szükség ahhoz, hogy kiviruljon az életünk: a jó közérzet, a jóllét, a bölcsesség, a csodák megélése és az adakozás a kulcsfogalmak. Ezeket az állításait vaskos könyvben igazolta a nagyközönség előtt, amelyet a Kossuth Kiadó tett közkinccsé a magyar olvasók számára.

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre!

kezd3.jpg

 

Köszönjük, Kossuth Kiadó!

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

 

Voltál már őrülten boldog? Vigyázz, fontold meg, mit válaszolsz! Szóval: voltál? Akkor kattints, itt a Kossuth Kiadó másik "őrült" könyve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4712318589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása