Assassin’s Creed: A New York-i felkelés

2017. május 08. 00:02 - GReni

Könyvajánló - Assassin’s Creed: Last Descendants - A New York-i felkelés

A napokban került a boltokba az Assassin’s Creed világ egy új, izgalmas trilógiájának második kötete. De mit lehet tudni a sorozatról? A Last Descendants (Utolsó leszármazottak) című sorozat története az USA-ba repíti az olvasót, különlegessége, hogy míg a korábbi regények szorosan kötődtek az Ubisoft játékaihoz, azok történeteit írták le, addig ez egy teljesen új, eddig ismeretlen történet. Ami ráadásul jó. Nagyon jó.

maxresdefault_2.jpg

Lássuk, mi történt a trilógia első részében! A történet napjainkban, az Egyesült Államokban játszódik, ahol megismerjük Owent, a hétköznapi tinédzsert, akinek egy rémes éjszaka után az egész addigi élete kártyavárként omlik össze:

„Az apja egy olyan gyilkosságért került börtönbe, amit nem követett el, majd ostoba módon belehalt egy kilyukadt vakbélbe, mielőtt Owen egyáltalán elbúcsúzhatott volna tőle. Ezért most rajta állt, hogy kiderítse, mi történt valójában a bankrablás éjszakáján.”

Meggyőződése, hogy apja ártatlan volt, ezért úgy dönt, kideríti az igazságot és tisztára mossa apja nevét. Sajnos még közvetlen környezete sem hisz apja ártatlanságában, ezért úgy tűnik, egyedül marad a feladatra, de aztán megjelenik a „felvértezett hős lovag” Monroe, az iskola hálózati informatikusa személyében, aki megismerteti Owennel az Animust, ami egy olyan speciális szerkezet, mely a DNS által őrzött genetikus emlékeket képes virtuális valóság formájában megmutatni a leszármazottaknak.

Monroe épp újításokon dolgozik a géppel, ezért felkínálja a lehetőséget Owennek és barátjának, Javier-nek, hogy megtudják volt-e valaha bármilyen kapcsolat a felmenőik között.

„Ha mindkettőtök őse jelen volt ugyanannál az eseménynél, a genetikai emlékeitek úgymond… részlegesen lefedik egymást. Osztozhattok egy szimuláción. És ami azt illeti, a kombinált adatok pontosabb renderelést tesznek lehetővé.”

Persze egy ilyen lehetőségre melyik tini mondana nemet? Viszont amit megtudtak, arra egyikük sem volt felkészülve. Több helyen és időben is volt összefonódás a múltjukban, aztán megtudjuk, hogy nincs abban semmi véletlen, hogy kikötöttek az Animusnál. Négy diáktársukkal együtt részéve válnak a hajszának egy újabb ereklye, az Édenszigony után. Ennek a hat fiatalnak, Owennek, Javier-nek, Seannak, Grace-nek, Davidnek és Natalyanak a szemén át az orgyilkosok és a templomosok közötti évezredeket átívelő viszály egy újabb szeletét kapja az olvasó, ezúttal az 1863-as New York-i felkelés eseményei között.

Mind a hat fiatal őse a két társaság valamelyikéhez tartozott. Ahogy belépnek ebbe a számukra addig ismeretlen világba, hihetetlen dolgokat kell átélniük. A sors fura fintora, hogy Owen őse orgyilkos volt, Javieré pedig a Rend tagja. Átélik egymás megölését, látnak gyűlöletet, szeretet, félelmet, bátorságot, halált. Az ilyen élmények alapjaiban változtatják meg az ember gondolkodását, életét. Főleg amikor a történet nem ér véget a gép lekapcsolásával. A legújabb Éden Darab nem csak Monroe-t érdekli, aki kívülállóként próbálja megszerezni, hanem a két rend is a srácok nyomába ered, hogy megszerezzék a tudást, amit őseik emléke adott a fiataloknak...

A regény során nem mindig tudjuk, hogy ki kinek az oldalán áll, vagy hogy most akkor ki áll a jó oldalon, de ettől lesz még izgalmasabb a történet. A szereplők leírása nekem kicsit hiányzott, nem igazán ismertük meg őket, ettől függetlenül a könyv jól sikerült. Sodor magával a fordulatos, izgalmas cselekmény sok titokkal, kérdéssel. Persze nem egy kérdés nyitott maradt a kötet végén, és hála a hatásos befejezésnek, az olvasó alig várja, hogy a kezébe vegye a folytatást.

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

konyv_1.jpgA képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

Ha kíváncsi vagy az eddigi legjobb Assassin's Creed történetre, kattints!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1712482569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása