Zseblámpás és Felhőmesék

2017. december 19. 07:11 - GReni

Könyvajánló - Tóth Krisztina: Zseblámpás mesék / Felhőmesék

Tíz kedves, tanulságos, lélekmelengető, egy kevés varázslattal átszőtt történet állatokról, gyerekekről, játékokról, érdekes kalandokról, szeretetről, odafigyelésről és gondoskodásról. 
fokep_10.jpg

Vannak a családban óvodás vagy kisiskolás korú gyerekek és még mindig nem tudod mi kerüljön a fa alá? Íme két mesekönyv Tóth Krisztina tollából, melyek garantáltan a család új kedvencei lesznek! Mire számíthatsz? Nem átlagos mesekönyvekre a már jól megszokott tanulságokkal, a szerző mégis sok fontos dologra hívja fel a legkisebbek figyelmét egy-egy kedves történetbe csomagolva. A kötetet pedig teljessé teszik Timkó Bíbor különleges illusztrációi.

Zseblámpás mesék (4+)

Megismerkednétek a vénséges vén, süket százlábúval, aki a metróalagutakban él és olyan hatalmasra nőtt, ha keresztbe fektetnénk a Dunán hídként lehetne használni? Vagy kíváncsiak lennétek a kisegér kalandjaira, aki a közlekedési lámpákat felügyeli? Vagy inkább tudni szeretnétek mi történt a titkos hóemberrel, aki átvészelte a telet? És vajon hol keresi épp vacsoráját a csizmaevő szörnyeteg? Elképzelted már mi történik az óvodában éjjel, mikor nem a gyerekzsivajtól hangos?

toth_krisztina_mesekonyvek.jpgIllusztrációk: © Timkó Bíbor, www.bibor.org

Felhőmesék (4+)

A történetek főhőse Lili, egy bájos kislány, akit a történetek fonalán keresztül látunk felcseperedni. Találkozunk egy szertelen kis denevérrel, aki madár szeretne lenni, valamint egy horogra akadt sérült hallal, akit a kislány hazavisz, hogy meggyógyítsa. Megtudjuk azt is, hogy milyen a szappanbuborékok élete, sőt akadnak beszélő siklók is, akiket Lili megment kíváncsi gyerekek karmai közül, cserébe felajánlják, hogy bármikor a segítségére sietnek. Közben megismerkedünk a majdnem száz éves Péter bácsival, aki kalandos életéről mesél a már tinivé érett lánynak, hogy a lány bölcsességéből okulhasson.

felhomesek_1.jpgIllusztrációk: © Timkó Bíbor, www.bibor.org

A köteteket a Magvető Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk! 

A borítóképekre kattintva megrendelheted a kiadótól kedvezményes áron!

Kövess minket a Facebookon is!

1393131.jpg1315890.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr413410213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása