10 népszerű tetoválás és jelentésük

2018. június 18. 00:02 - GReni

Általában amikor készíttetünk magunknak egy tetoválást, annak valami személyes jelentése van. Leggyakrabban egy emlék, egy kapcsolat, egy érzés, inspiráció és még sorolhatnám, hiszen végtelen oka lehet, amiért az ember úgy dönt, hogy valami számára különleges dolgot varrat magára. De olyan is van, hogy csupán azért választja valaki a tetoválást, mert az trendi. Ilyenkor sok esetben egy-egy mintát divatból választanak és fogalmuk sincs róla, hogy mit is szimbolizálhat. Nézzünk néhány gyakori motívumot és jelentésüket.

header_background.jpg

Kezdésnek egy pici, de nagyon népszerű mintát mutatok. Ez nem más mint az úgynevezett viking szimbólum, mely számomra nagyon is szimpatikus jelentést hordoz: teremtsd meg a saját valóságod. Egyszerű, elegáns és mégis mély jelentéssel bír.

parmak-dovme-modelleri-34.png

Gyakran látunk szebbnél szebb pillangót ábrázoló tetoválásokat. Ránézve lehetetlen nem a szépségre gondolni, pedig ha jobban belegondolunk valójában az átalakulás és a remény tökéletes jelképe. Adott egy nem túl szép hernyó, bebábozódik majd egy különleges, színes, páratlan teremtmény kel szárnyra.

4b490f37ea82cb69adb2100911d8e1c6.jpg

Mind szeretünk álmodozni. Ezért nem meglepő, hogy a csillagok, melyek a fényt jelentik az éjszakában, az optimizmus és az álmok jelképei rettenetesen népszerűek. Akár színes, akár szürke, legyen csupán egy darab vagy épp egy tucat, nagyon jól tud mutatni.

star_tattoos_designs_ideas_men_women_girls_guys_cool_best_awesome_cute_3.jpg

Ha már az álmoknál járunk, ne feledkezzünk meg a tündérekről. Miért is szeretjük ezeket a csodás mesebeli lényeket? Ó, igen! Ők azok, akik képesek teljesíteni a kívánságainkat. Ki ne vágyna egy tündérkeresztanyára, aki bármilyen vágyát egy pöccintésre teljesíteni képes? 

adorable-fairy-tattoo-designs-11.jpg

Azt gondolom senki sem száll vitába velem, ha azt mondom, hogy a zene az ember lételeme. Zenét hallgatunk amikor ünnepelünk, amikor ki akarunk kapcsolódni, de akkor is, amikor végső útjára kísérjük egy szerettünket. Van egy régi mondás, miszerint mi testnek a kenyér, az léleknek a zene. Tökéletesen egyetértek, így nem is maradhatnak el a zenészek és zenerajongók által oly népszerű hangjegyek és violinkulcsok.

music-tattoo-designs-6.jpg

A Nap és a Hold is gyakran ihletik meg az embereket. Legyen akár vidám, mosolygós, meseszerű, vagy realisztikusabb, az életet adó fényt, az újjászületést, a termékenységet is jelentő nap örök klasszikus. Hisz, "amíg süt a nap, az emberiség nem fog elpusztulni". (Bár ezzel vitába tudnék szállni, mindenesetre szép gondolat.). A Hold is különleges dolgokat hoz ki a tetoválóművészekből. A béke, a rejtély és a mágia jelképének is tartott szimbólum férfiaknak és nőknek is különös éke lehet.

sun-moon-sisters-tattoo.jpg

A most következő tetoválás jelentése elég nyilvánvaló: szív. Az örök és elmaradhatatlan. A szeretet, a szerelem, legyen az egy családtag iránt, a kedvesünk iránt vagy akár szőrös kedvenceink, egy zenekar, egy hobbi vagy egy sport iránti érzelemkimutatás jele. 

hand-heart-watercolor-tattoo-on-chest.jpg

A törzsi tetoválások is egyértelműen azok közé a minták tartoznak, amik sosem mennek ki a divatból. Legyen szó akár maori, polinéz vagy samoai mintáról, óriási népszerűségnek örvendenek mutatós, egyedülálló mintái és a test vonalát követő alakzatai miatt.

94b3495afc8e220bfd6923031cd750c8.jpg

Aranykorukat élik a gyönyörű álomfogókat ábrázoló tetoválások is. Számos különböző mintával és színnel készülhetnek, díszíthetik őket többek között madarak, kristályok, gyöngyök, nyílhegyek. Akik ezt a tetoválást viselik talán nem is tudják, hogy egy kulturális örökség szimbólumát viselik. Emellett azt vallják az álomfogó tetoválás távol tartja a negatív energiákat és örömteli álmokat hoz.  

83f39db4291f8627c7c1a8b57fb7ad0c.jpg

A madarak a szabadság szimbólumai. Ha valaki úgy dönt, hogy ezt választja, gyakorlatilag végtelen lehetőség áll előtte. Lehet egy madár vagy akár egy egész raj. Lehet kisebb, nagyobb, színes vagy fekete-szürke. A végeredményhez csupán egy jó ötletre és egy tehetséges művészre van szükség, aki valóra váltja az álmaid.

2a64976bcda779433c368caf2be679da.jpg

Kövess minket Facebookon!

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1714046240

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tetkó GiccsDivatVallás 2018.06.18. 15:55:14

A tetováltak olyanok, mint a buta vallásos hívők. A tetkókészítők, meg mint a papok. A papoknak meg élni kell valamiből. A tetkóhívők éltetik őket.

Trackback: Tetkó fagyit nem szeretni 2018.06.18. 15:54:54

Tetkó-ízlésbeli különbségünket jogunk van humorosan és komolyan is hangoztatni. Mi nem szeretjük a "tetkó fagyit".

Trackback: Szent Tetkó 2018.06.18. 15:54:38

Ne ejts vágást a húsodon és bőrödön, ne legyen rajta semmilyen rajz, tetoválás. Leviticus 19:28

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haloperidol 2018.06.18. 17:59:54

"Akik ezt a tetoválást viselik talán nem is tudják, hogy egy kulturális örökség szimbólumát viselik."

hát pont ez a probéma a tetoválások 99%-áva, hogy divatból varratják ki magukat az emberek, és fingja nincsen, hogy mit visel magán örökre.

A tetoválások 99%-a kb annyira egyedi, mint egy iPhone tok, és kb annyit is jelent.

Divatmajom a tetováltak 99%-a.
Aki csillagot, szívet, rózsát, koponyát, delfint, kutyát, napot, holdat, kínai írásjeleket, angol daszöveget meg ehhez hasonlót varrat magára, külön szégyellje magát, hogy milyen iszonyat elcsépelt és sekélyes a gondolkodása.

SimonTemp 2018.06.18. 20:08:53

Kevés annál undorítóbb dolog van, mint amikor egy, amúgy szép bőrrel megáldott nő össze van firkálva, ostoba baromságokkal, amit kb. 2 évig gondol véresen komolyan. Ennél már csak az az undorítóbb, amikor egy elhízott nőn látsz ilyen ribancrendszám szintű szarokat. Pathetic as duck'.

Kiborult a festékes vödör, vagy a mi tököm bajuk van amúgy?

Coligny 2018.06.18. 20:09:00

Kicsit több gyalázkodó kommentre számítottam. Sebaj, visszanézek később, hátha addigra beindul a műsor.

haXXor 2018.06.18. 21:41:14

Erős kommentek :D Nem tudom eldönteni, hogy ezek mögött irigység, kisebbségi komplexus, elfojtás, kreténség vagy szimpla vélemények vannak (bár talán nem is számít)

Én a képeken inkább technikákat/típusokat látok, amúgy meg mindenki azt varrason magára amit akar. Nem kell ezek mögött mély dolgokat keresni ha örömet okoz vagy esztétikailag hozzád tesz valamit. Bár azt nem árt tudni, hogy utólag leszedni elég nehéz szóval egyrészt ne te rajzolj/válassz rajzot, másrészt nézz minél több referenciát attól aki csinálja neked. A két legrosszabb kombó ha impulzív a döntés (ebből fakadóan te hozod a grafikát, nem gondolod át, stb..) és nem nézegeted meg a 'művész' előző munkáit.

prostatewizard 2018.06.18. 21:50:44

Sok begyepesedett szürke, kommersz, tömeggyártmány idióta próbálja leszólni azokat akik próbálják önmagukat kifejezni, taps taps kecifejek lógassátok fel magatokat, úgyse értek semmit, és unalmasok vagytok

Tronolok 2018.06.18. 22:45:03

Maori, polinez: sosem megy ki a divatbol, egyedulallo :D ??! minden masodik parasztnak ez van a mellen, vallan, felsokarjan ..

silverrant 2018.06.18. 23:40:20

jajj bakker ezért a posztért is kárvolt.
ennél sokkal mélyebb szimbolikus jelentésekkel bírnak, mne ilyen nőklapjás limonádé bakker.!

lomposfarkas 2018.06.19. 08:45:09

" leszólni azokat akik próbálják önmagukat kifejezni,"

Milyen pontosan ki is lehet fejezni a rendkívüli egyéniséget a milliós tételekben felvarratott rendkívül utánozhatatlan mintákkal :)

A nép fia 2018.06.19. 08:45:31

Egyszer azt mondták nekem a tetoválásról: múló őrültség maradandó nyoma.

Nem mondom, hogy némelyiknek nem lehet tartalma, mélysége, de tény, hogy a túlnyomó részük csak villogás, menőzés, trendiség.

De komolyan, aki pl. egy Justin Bieber fejet varrat magára, az ezt mennyire gondolja át? Tényleg ezt akarja magán bámulni a következő 40-60 évben? De ne menjünk ennyire mélyre... még egy pillangó is. Minek? Mit mond el ez a viselőjéről? Semmit. Nonfigus hulladékok, pici cuki csillag, dalszöveg... iszonyú proli.

A legtöbb tetkó nincs megkomponálva, csak egymásra dobálva.

Tényleg elismerem, ha valami nem csak grafikusan szép, de művészileg is esztétikus, és láttam már átgondolt, kitalált, megkomponált rajzokat, ám amint az előttem lévők is megjegyezték: a túlnyomó részt divathóbortból és trendiségből felfirkált középszerűségek.

Komolyan, egy hatezredik pillangó és ribancrendszám után szinte felüdülés látni egy klasszik matróztetkót Rózsa, Marcsi, Gizi feliratokkal. :D Ez legalább igazi rock'n'roll! :D

SimonTemp 2018.06.19. 11:05:48

@prostatewizard: Egyetértek! Totál mainstream a tetkó... az, hogy mennyire unalmas a 98. skorpiót látni egy nő vállán vagy kezén arra szavaim nincsenek.

A tetoválás ott kezdődik, amikor hovatartozást szimbolizál, pl. maori, vagy yakuza. Az tetoválás. Az valami. A többi az lepkefing ezekkel a sárkányos, japán kanji-s szánalmakkal.

Bobby Newmark 2018.06.19. 14:19:23

@prostatewizard: Ha az önkifejezésed egyetlen módja az, hogy mások pofájába tolod a szar ízlésed, akkor is te vagy a gyökér. Ez van.

Patkááány 2018.06.19. 15:40:58

Egyik közhelyesebb, mint a másik. Vagy ez ilyen "Ti mind egyéniségek vagytok"-dolog? Büszke vagyok arra, hogy csak egyetlen egy apró tetoválásom van olyan helyen, amit mindig takar a cipő, így akaratomon kívül se kérkedek vele. Nem kell magamra varratnom dátumot, nevet, szimbólumot, akármit csak azért, hogy nehogy elfelejtsem, mit is jelent számomra.

Egy Hun Hunniából 2018.06.19. 17:20:32

Majd az lesz a szép, mikor a sok "maorit" a Szent Péter a Mennyország kapujából elküldi, mert nem találja őket a listán :-D
Én attól vagyok egyedi, és megismételhetetlen, hogy rám a Nagyfőnök varrt gyárilag jele(ke)t szemnek láthatatlan tintával, nem egy tűbuzerátor.

Irbisz 2018.06.19. 21:57:42

@lomposfarkas:
ja, és aki hangoztatja ezt az önmegvalósításos bullshitet, arról látatlanban ki lehet állítani alelkiszegénységi bizonyítványt, mert ezzel csak kirivóan ostoba emberkék érvelnek :)
mert aki tényleg valamilyen ilyen jellegű célból varratja ki magát, és van esze, az véletlenül sem érvel ezzel, letudja egyszerűen azzal, nekem ez tetszik és pont.
süti beállítások módosítása