Ebéd színes óriásgombák között...

2016. december 16. 00:02 - GReni

...őrült, ijesztő vagy ijesztően őrült? Netán cuki?

111.jpg

Tokió Harajuku negyedében található egy színes kávézó, a Kawaii Monster Cafe. A hely tavaly nyáron nyitott a város felkapott negyedében, melyet Ázsia legdivatosabb utcájaként is számon tartanak. Elnézve ezt a helyet, nem meglepő, hogy folyamatos a teltház.

112.jpg

113.jpg

Sebastian Masuda a hely megálmodója öt téma köré építette a berendezést. A kávézó közepén egy óriás torta alakú körhinta kápráztatja el a látogatókat. De találunk méretes mérges gombákkal keretezett asztalokat, neon állatokat egy álomszerű esőerdőben, a bárban pedig a tenger mélyére csöppenünk.

114.jpg

115.jpg

Masuda a cukiság jegyében mindent színesre, bolondosra tervezett, bár egyes részletei nekem inkább ijesztően hatnak. Például, hogy egy óriás szörny száján keresztül lépünk be a helyre. Bár mindent áthat a csillám, a csillogás és a vidámság, így ezek inkább barátságos szörnyek.  Amerre csak a szem ellát színek és érdekes alakzatok kavalkádja készteti az embert arra, hogy leessen az álla.

116.jpg

117.jpg

Természetesen az ételeket is, hűen a dekorációhoz, különleges módokon tálalják. Van szörnyburger, szivárványszínekben pompázó tészta, mosolygó szendvicsek, sütemények. Ezek a különleges tálalási módok is garanciát nyújtanak a felejthetetlen élményre.

120.jpg

121.jpg

Azt várnánk, hogy egy ilyen egyedi helyen az árak az egekben járnak, de mégsem.  Egy átlagos ebéddel - előétellel, főétellel, desszerttel és némi üdítővel - 2500 yent vesznek ki a pénztárcánkból, ami kb. 6500 Ft-nak felel meg. Úgy gondolom nem nagy ár egy különleges helyszínen elfogyasztott ebédért.

123.jpg

118.jpg

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2111987586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása