Gyilkolászva államról államra...

2017. május 29. 07:59 - GReni

Könyvajánló - Dan Wells: Csak ​a holttesteden át

"Miután John és Brooke magára maradt, városról városra stoppolva vadásznak Amerika közép-nyugati részén a még megmaradt utolsó Sorvadtakra. Csakhogy a Sorvadtak is vadásznak rájuk, ráadásul az FBI is a nyomukban van..."

oydbimage.jpg

Vigyázat, a bejegyzés az első részre vonatkozó spoilereket tartalmazhat! Ha kíváncsi vagy a sorozatra, olvasd el az első rész ajánlóját.

Dan Wells sorozatában megszokhattuk, hogy senki nincs biztonságban. Az előző részben történt mészárlás után John kézen fogta Brooke-ot és együtt indultak el egy új veszélyes küldetésre. Államról államra járnak, hogy megtisztítsák a világot a sorvadtaktól.

Ám John-nak nem csupán ennyiről szól ez az út. Önmagát hibáztatja Brooke állapotáért, ezért bármi áron megvédi őt, vigyáz rá, gondoskodik róla és, ha épp arra van szükség megöleli, megnyugtatja. Persze nem egyszerű az élet, amikor vigyázni kell az instabil lányra, közben hajléktalanként élni és stoppal járni a városokat hónapokon keresztül, hogy sorvadtak nyomára bukkanjanak. És bár korábban minden szabálya tiltotta az ilyesmit, John magukkal vitte erre a kemény útra Kutyafiút is.

hitchhiker-1.jpg

Ráadásul abban sem lehetnek biztosak, hogy a Fort Bruce-ban történtek után vajon hány sorvadt döntött úgy, hogy utánuk ered és levadássza őket.  És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy még az FBI is őket keresi.

Míg a korábbi kötetek mind egy-egy városban játszódtak, most teljesen új helyzetet teremtett a szerző azzal, hogy folyamatosan úton van ez a furcsa a páros. John állandóan küzd belső démonaival, miközben halálra aggódja magát Brooke miatt, aki az elméjében lakozó több százezer ember emlékeivel küzd, sokszor az idegösszeroppanás szélén táncolva. Mégis jó páros, akik vigyáznak egymás hátára.

"- Pocsék vagyok a szeretetben - mondtam végül. - Egyszer szerettem valakit, és ő mostanra halott.
- Ezért nem tudod elengedni - krákogta Brooke. - Számodra egy hulla a tökéletes nő.
- A legelkúrtabb nyomorult vagyok, akivel valaha találkoztál. Az utolsó, ami lenni akarsz, az az én tökéletes nőm.
- Egy nap megteszem - suttogta. - Egy nap megölöm magam, és nem leszel ott, hogy megállíts.
- Akkor leszállok érted a pokolba, és visszahozlak."

Furcsa volt látni, hogy a kis sorozatgyilkospalántánk felnőtt és felelősségteljes felnőttként is viselkedik. Amikor pedig felbukkan a lány, akit szeretett, szétesik. Már az első trilógiánál is rácsodálkoztam, hogy Wells elérte, hogy megszeressem ezt a dilis kölyköt. De amikor azt láttam, hogy mennyire megviseli ez az egész meg akartam ölelni. Jó volt az érzelmesebb oldalát is megismerni. Kicsit lassú volt a kötet elején a vándorlásuk, az elmúlt hónapjaik bemutatása, de nekem ez is tetszett. Még jobban megismertük John-t és még közelebb került hozzánk.

A kötet első felében a túlélés és a menekülés van előtérben, de a felétől beindul a történet. Megkezdődik a nagy nyomozás, az igazi vadászat. A regény vége pedig...huh! Véres, pörgős, ütős, váratlan. A szerző ismét nagyon odatette magát. Az olvasó pedig eszi a kefét és lerágja a körmeit, mire megjelenik a következő rész. Kemény lesz kivárni a folytatást. :)

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

139453985.jpg

A képre kattintva a kötet kedvezményes áron elérhető a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1612535905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása