Egy szociopata sorozatgyilkos az FBI alkalmazásában

2017. május 17. 07:55 - GReni

Könyvajánló - Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja

"John ​Wayne Cleaver démonokra vadászik: megölték a szomszédait, a családját, és a lányt, akit szeretett, mégis mindig győzelmet aratott fölöttük. Most egy titkos kormányzati elitcsapatnak dolgozik, és arra használja az adottságait, hogy a lehető legtöbb szörnyeteggel végezzen…"

917_rg6zbtl.jpg

John Cleaver-ből sosem elég! Legalábbis szerintem, és szerencsére Dan Wells is így érezte, mert a világsikerű Nem vagyok sorozatgyilkos trilógia után egy újabb Cleaver-trilógiával örvendezteti meg a rajongókat.

Az előző trilógia zárása óta egy év telt el, és John magányos démonvadász éveinek vége. Immár egy titkos kormányzati csapatban kamatoztatja tapasztalatait, képességeit. A szerző elérte, hogy megszeressük és kőkeményen izguljunk a kölyökért, de szerencsére túlélte a legkeményebb megpróbáltatásokat is.

Most kényszerhelyzetbe került és muszáj csapatban dolgoznia. Persze nem hazudtolta meg önmagát és itt is a jól megszokott John-t kapjuk:

„A csapatunk összes tagja közül Nathannel lenne a legkönnyebb végezni. Nem mintha bármelyiküket is meg akarnám ölni, nem feltétlenül, de szükség esetére azért kidolgoztam egy tervet. Sosem lehet tudni. [...] Nathanhez csak egy késre volt szükségem: belevágok a gyomrába vagy a lábába, hogy lelassítsam, aztán közvetlen közelről elmetszem a torkát.”

Ettől függetlenül jól ment a közös munka, jó pár démont, vagy új nevükön Sorvadtat/Áldottat küldtek a másvilágra. Olyan lényekkel kellett élet-halál harcot vívniuk, akik az alapján vadászták le áldozataikat, ami belőlük hiányzott. Sorozatgyilkosok, akik azt hiszik az emberek felett állnak és mi, emberek csupán a túlélésükhöz szükséges tárgyak vagyunk. John kifigyelte a gyengeségeiket és ellenük fordította azt.

Találkozott olyan ellenféllel, akitől a hideg is kirázott, de Dan Wells ezt is tudta fokozni, és ebben a kötetben olyan főellenséget hozott, akitől még levegőt is elfelejtesz venni. Nem akármilyen Sorvadt került az útjukba, egyenesen a sokezeréves lények királya az ellenfelük. Aki ráadásul macska-egér játékra invitálja őket, így John és csapata, valamint az őket segítő rendőrök mind veszélybe kerülnek.

A sorvadtakról közben egyre több információ lát napvilágot, hála Brooke-nak, akinek elméjében több száz ember életének emléke lakozik, köztük egy aljas sorvadté, Senkié is. Johnban pedig egyre többször merül fel, hogy egyedül ez jobban menne neki, sőt! A sikerhez úgy érzi, hogy mindenkit ki kell játszania: az FBI-os társakat, a sorvadtakat, és abban sem biztos, hogy Brooke megbízható informátor...

Egy újabb Wells könyv, ami beszippantott, magával ragadott. Fordulatos, izgalmas, néhol komor, itt-ott egy kis fanyar, cinikus John-féle humorral átitatott krimi/thriller. Alig várom, hogy levegyem a polcról a folytatást!

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

konyvboritok2_screenshot_20160817095202_1_original_760x760.jpgIde kattintva a kötet kedvezményes áron elérhető a kiadó honlapján!

Ha pedig érdekel egy misztikus ház története, kattints!

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr312501735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása