A tökéletes idegen

2017. november 16. 07:43 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Megan Miranda: A tökéletes idegen

Egy lány, akinek menekülnie kell a nagyvárosból. Egy nő, akit félholtra verve találnak a házához közel. Egy zaklató. Egy holttest. Egy eltűnt barátnő, és egy ellopott személyiség. Vajon mindenki az, akinek mondja magát? Vagy az, akinek tűnik? Vagy egyik sem? Vajon mennyire ismerhetünk meg egy embert?

 Leah Stevens újságíró volt. Az az ember, aki hangot ad azoknak, akiket senki sem hallgat meg. Egy csúnya ügy miatt, amiben megvédte a forrását - ahogy mindig is tette - valaki öngyilkos lesz, ellene pedig távoltartási végzést rendelnek el. Kirúgják, és örülhet, ha nem kell perrel szembenéznie. Leah ezért menekül. Véletlen belefut egy lányba, aki valamikor 8 évvel korábban kisegítette őt, és együtt éltek három hónapig. A lány, Emmy három hónap elteltével a Békehadtest kötelékébe lép, és nyolc évig nem bukkan fel ismét. Együtt elmenekülnek Bostonból egy vidéki kisvárosba, ahol Leah tanári állást kap, Emmy pedig egy motelben és egy bárban dolgozik. Sokszor napokig nem találkoznak a munkabeosztásuk miatt.

Megan Miranda, a szerző

Ám egy nap a közeli tó mellett egy félholtra vert nőt találnak. Egy nőt, aki a megszólalásig emlékeztet Leah-re. Emmy pedig nem jön haza többé. Vajon mi történhetett? Davis Cobb, a helyi edző tette, aki hónapok óta zaklatja Leah-t? És ki ez az Emmy, akivel a jelek szerint senki más nem találkozott, és egy papíron sem szerepel a neve? Mit tehet Leah, hogy ne higgye azt a rendőrség: csak ő találta ki ezt a lányt? Vajon az, akinek mondta magát?Fordulatos történet, és nagyon jó az alapfelvetés: egy olyan nő, akivel a főszereplőn kívül más hitelt érdemlően nem találkozott. Egy zűrös előéletű újságíró, akit már vádoltak meg azzal, hogy egy forrását csak kitalálta. Pedig nem, csupán átalakította, hiszen a forrása ő maga volt. A jó alapötlet ellenére a kivitelézés még hagy kívánnivalókat maga után. Van egy egyáltalán nem kibontott és nem logikus románc, és egy rakat titok és rejtély és elfedett és elfeledett múlt. Talán túl sok is. Ezt a könyvet el tudnám képzelni egy sorozat felvezetőjeként, amolyan pilotként, és utána mindannyiuk történetét egyenként elmeséli. Így önmagában kicsit katyvasz. Ennek ellenére élveztem az olvasását, és látszik, hogy megvan az írónőben a tehetség, de még fejlődnie kell. Vagy nem is fejlődnie: inkább rendet rakni az ötletei között. Nem kell minden ötletet bepakolni egy könyvbe. Viszont a kis faház és a környező erdő hangulatát nagyon jól át tudta adni: a nyugodt, rejtett, biztonságos kis sziget, ami több titkot rejt, mint az ember gondolná... és amihez elég az erdő éjszakai hangjai, hogy máris egy paranoiás, félelmetes hellyé változzon.

Köszönöm az Agave Kiadónak a lehetőséget, az alábbi borítóra kattintva elérhetitek a könyvet a kiadó honlapján kedvezményesen. Annak, aki szereti a rejtélyeket, tökéletes karácsonyi ajándék is lehet!

Érdekel egy zseniális sci-fi folytatása? Kattints ide!

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1313235831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása