8 giccses romantikus könyvborító újraértelmezése

2018. február 08. 07:57 - Arthur Arthurus

Főképp a korábbi évtizedekben volt divat a romantikus könyvekre eszméletlenül giccses, agyonretusált, lehetetlen pozíciókban ténykedő párocskákat rakni... néhány valódi ember gondolt egyet, és újraalkották ezeket a borítókat - retus nélkül. Az eredmény fenomenális lett!

Kétségtelen, hogy Johanna Lindsey és Johanna Hailey könyveinek borítói erősen súrolják az ízléstelenség határait, alulról. Ráadásul a legtöbbnél a pozíció is teljességgel érthetetlen, nézzünk csak rá a fenti képre, ami egy regényének a borítója... szörnyű. De néhányan meglátták bennük a lehetőséget, és létrehoztak valami vicceset.

9_8.jpg

Kétségtelen, hogy ez az eszményi kép egy eszményi harcost és szíve hölgyét ábrázolja. Gyönyörű, ízléses lilás-rózsaszín háttér, abszolút retusmentes félmeztelen szőkeherceg, és már az öleléstől elaléló, kissé érthetetlen ruhakölteményben feszítő hölgyemény... mellettük a másik képen a harcos kevésbé daliás, és láthatóan a kardja is rövidebb, de hát ennyi belefér.

4_14.jpg

A második könyvön a férfimodell szerintem ugyanaz, mint az előzőn. Természetesen itt is kilátszik az izmos mellkas, sőt, jóformán csak az látszik. Másik tengerész barátunkra egy kis napozás azért még ráfér.

3_17.jpg

Hát... itt már azért kiakadt az ízléstelenségmérőm. A második képen különösen világít az érthetetlenül meztelen férfitest, de... azt hiszem, nem akarom tudni a részleteket. Inkább elveszek a naplementében.

2_21.jpg

Csodálatos! Pipacsmező, szép zöld háttér, fehér paripa, és egy gyönyörű pár egy aboszlút hétköznapi pozícióban! Biztos vagyok benne, hogy ti is így bújtok hozzá a párotokhoz esténként.

1_38.jpg

Ez az egyik kedvencem! A színek, a póz, az a gyönyörű unikornis a háttérben... eszményi! Érdemes jól megfigyelni a részleteket.

7_8.jpg

Hát, az a haj és az izomzat azért nem ugyanaz, de egyébként tökéletes kompozíció!

8_9.jpg

A másik kedvenc, itt már a hölgy sem bírta nevetés nélkül a helyzetet :)

6_12.jpg

És az utolsó mára... ismét egy meztelen szörnyűség! Egyszerűen nem tudom megérteni sem azokat az embereket, akik ezeket tervezték, sem egyáltalán az ötletet. Ez soha nem volt sem szép, sem eszményi, sem kívánatos, sem vonzó, sem erotikus, sem semmilyen, csupán giccses és ízléstelen... Remélem, hogy a retinátok csak annyira égett ki, amennyire az enyém :)

Ha érdekel egy összeállítás a legszörnyűbb borítókból, kattints ide! :)

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7313618846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása