Ikrek hava

2018. február 22. 07:50 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Ashley Carrigan: Ikrek hava

"Skylar, a fiatal, menő belsőépítész a barátnőivel töltött görbe este után hazafelé tart, amikor megtámadják. Az életét egy különös csavargó menti meg. Skylar elhatározza, hogy valamiképpen meghálálja a bátor fellépést. 
Azonban Jim, a Közel-Keletről visszatért veterán elutasítja a segítséget, és mindent megtesz, hogy a lányt elriassza magától. "

Skylar, a főszereplő nő egy igen érdekes életutat bejárt ember: apja nagy nevű katona, ezért ő is az lesz, ám férje hatására (és apja halála miatt) otthagyja a katonai pályát, és neves belsőépítész válik belőle. A házassága befuccsol, de a férje jóbarátja marad, a közös vállalkozásuk gond nélkül működik. De évek óta nincs férfi az életében, és nem is nagyon szeretne, hiába rágja a fülét két barátnője, neki az egyéjszakás kaland nem játszik. Aztán egy éjjel, amikor taxit nem talál, úgy dönt, hogy sétál... Megtámadják, és mivel védekezik, majdnem meg is ölik, ám egy rejtélyes, szakadt idegen közbelép, és megmenti. 

Sky pedig eldönti, hogy kideríti, ki ez az ember, aki megmentette az életét... Jim, a kiégett, csavargó veterán nem kér a segítségéből, de ő nem adja fel. Kiderül, hogy Jim nem is annyira csavargó és nem is annyira mogorva, mint mutatja... és szépen lassan egymás felé sodródnak.

Ez a könyv tipikusan azok közé tartozik, amelyek könnyed délutáni kikapcsolódást nyújtanak, egy aranyos történet, egy szimpatikus pár kell hozzá, meg egy kis írói stílus. Ez volt az a könyv, ahol hibádzott egy kicsit mindegyik. Az ilyen történetekben általában a női karaktert kedvelem vagy semleges, a férfit meg egyértelműen kedvelem. Ez volt az első könyv, ahol ez fordult:  a pasi a legkevésbé sem volt szimpatikus, túlságosan erőszakos, irányításmániás, undok... a nő szimpatikusabb volt a hülyeségei ellenére is (döntésképtelenség... ne már, hogy egy katonai kiképzést kapott, ígéretes katonai pályán induló, majd menő belsőépítész nő ennyire határozatlan legyen!) Aztán ott voltak bizonyos felesleges, beleerőszakolt, hülye gondolatok, amelyeket sokszor az egyébként szimpatikus nő szimpatikus anyja mondott ki, vagy épp a férfi főszereplő. Ott egy felesleges szerelmi háromszög, és most a másik, az esélytelen vége annak a háromszögnek sokkal szerethetőbb volt. Meg az a szellemes szál... kibontatlan, kidolgozatlan, felesleges. A címe nagyon jól hangzik a könyvnek, bevallom, az vett rá, hogy megrendeljem még decemberben :) De sajnos azon túl, hogy a két főszereplő az ikrek havában született, semmi más jelentősége nincs. 

Mivel Jim elfeledett öröksége egy igazi viktoriánus ház volt, ami erősen felújításra szorult, akárhányszor a házban játszódott épp a történet, mindig a Halliwell-ház járt a fejemben, a Bűbájos boszorkák bűbájos otthona. Nagyon szerettem azt a sorozatot, szóval ez egy hatalmas jó pont a könyvnek! :)

Hetekkel az olvasás után tudtam meg, hogy Ashley Carrigan személyében egy magyar írónőt tisztelhetünk. Igazából tök véletlenül jöttem rá: egy kis könyves csoportnak készítettem egy játékot, aminek az egyik eleme az, hogy újrafordítok egyébként magyarul átköltött könyvcímeket. (Nem egyszerű ám, mert húszból tizenkilenc magyar, vagy szó szerinti fordítás, vagy pedig ismert az eredeti címe is :)) Az egyik ilyen ötlet volt az Ikrek hava, hogy vajon ez hogy hangozhat eredeti nyelven. Nem találtam. Fordítót sem találtam. Az írónő lapjára kattintva pedig kizárólag magyar nyelvű könyvet találtam, majd észrevettem, hogy az írói blogja blogspot.hu-s. :) A könnyed kikapcsolódás megvolt ezzel a könyvvel, amire vágytam, de inkább sokszor idegesítő vagy zavaró formában, mint elvarázsoló és jó verzióban. 

7937_b1.jpgHa szereted a Rubin pöttyös könyveket, talán ezt is szeretni fogod. Egy próbát megér :) A borítóra kattintva elérhető a könyv a Könyvmolyképző Kiadó honlapjáról.

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2913658322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása