Nem is olyan egyszerű az élet világhírű művészként...

2018. április 24. 07:41 - GReni

Könyvajánló - Sarah Andersen: Macskapásztor (Sarah’s Scribbles Gyűjtemény 3.)

"Nem is olyan egyszerű az élet világhírű művészként! Rémisztő határidők, műkajás dobozok halmai a villogó monitor alatt és a kisállatok örökké gyarapodó hordája... Ööö, mindegy – igazából ez mindennapos"

magyar5.jpg

Sarah Andersen képregényei világszerte csalnak mosolyt az olvasók arcára. A Fumax Kiadónak köszönhetően a Sarah's Scribble Gyűjtemény harmadik kötete is megérkezett. Már az első két kötethez is volt szerencsénk, ha lemaradtál róluk, kattints a címekre: Felnőni kiábrándító és Puha boldog puffancs.

Főszerepben ismét a csíkos pulcsis, furcsa leányzó áll, bár ezúttal a humoros szösszenetek közé egy-két fontosabb téma is került. Ám ez érthető is, az előző két kötetben apránként felnőni láttunk a kis Sarah-t, ideje volt komolyabb dolgokkal is foglalkoznia. De ne ijedjen meg senki! Ezeket az elgondolkodtató szitukat is szellemes, szórakoztató módon tálalja.

doodlie-time-02.jpg

Az előző kettőhöz hasonlóan a gyűjtemény legújabb része is tele van cicákkal és nyuszkókkal, és számos olyan szituációt mutat, amivel legtöbben találkoztunk már. Teszi ezt annak dacára is, hogy a művészekre vannak kiélezve a helyzetek. Bár nem akkora váltás a cicák után a művészek, ha meghajlunk a sztereotípiák előtt, miszerint ugyanolyan irányíthatatlanok, makacsok, önfejűek. :)

b7e_fit_380x10000.jpgHírnév előtt és után: színészek, zenészek, képzőművészek

A művészek életéről sokan azt gondolják, hogy csak egy kis kriksz-krakszolás, énekelgetés, írogatás, aztán jön a buli, a hírnév, a luxus, közben meg, ha jobban belegondolunk, rájövünk, hogy ott vannak a vészesen közeledő határidők, a feltornyosuló feladatok, a fájdalmas kritikák, ráadásul kedvenceik sem könnyítik meg épp az életüket. Arról nem is beszélve, amikor az ember egy olyan kihívásokkal teli pálya mellett dönt, amiből keveseknek sikerül megélnie...

20180419_232604.jpg

Zárásul egy jó kis összefoglaló a fülszövegből:

"...szellemességgel és eleganciával nyújt túlélési tanácsokat a modern élet őrületéhez: a korán kelő emberek elkerülésén át az internetes trollok elleni védekezésig, egészen a nagytakarítás életet-nem-igazán-megváltoztató haszontalanságáig. Ha minden kötél szakad és összeomlik körülötted a világ, készíts egy forrócsokit, számold a napokat Halloweenig és öleld meg a remény bundás-bolyhos szimbólumát!"

4471152_5.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8713850226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása