Felnőni kiábrándító

2017. március 13. 07:42 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító (Sarah's Scribbles Gyűjtemény 1.)

Sarah Andersen rajzaival biztosan mindenki találkozott már: az aranyos, formátlan kis fekete hajú csajszi a józan nyuszijával. Végre megérkeztek Magyarországra is könyv formájában! 

 

Sarah Andersen amerikai grafikus, aki kedves kis alakjával a legtöbb fiatal nőt megtestesíti: a könyvmolyokat, az introvertáltakat, az apróbb igazságtalanságokon rendszeresen kiakadókat. Ezekkel a rajzokkal évek óta találkozni mindenfelé, és most a Fumax Kiadó jóvoltából könyvformátumban is forgalomba kerül. Nagyjából 20-30 perc alatt teljesen kivégezhető képregényes könyvecske, amit mégis kötelezővé tennék mindenkinek, de leginkább a lányoknak, nőknek. Garantált a jókedv és a újbóli felismerések: "basszus, mennyire igaz!"

A képregényeknek egy főbb és több mellékszereplője van, főszereplő a fekete hajú, kócos, csíkos pulcsis meglehetősen introvertált lány, akinek a megszólalásai önmagukban is szórakoztatóak, de sokat dob az egészen a nyúl, aki bölcs és józan tanácsaival szeretné terelgetni a lányt, mint a lelkiismerete, van egy fiú is, akivel eleinte csak barátok, de aztán szépen belebonyolódnak a kapcsolatba. És persze az egyik legszórakoztatóbb szereplő: a méh. Mármint nem az állatka, aki mézet gyárt, hanem az a másik méh, amelyik havi rendszerességgel megkeseríti a nők életét. Na, kb. ez a szerepe itt is: keresztbe tesz, amikor csak lehet, és úgy húzza keresztül kedves főszereplőnk számításait és programjait, ahogy nem szégyelli. Márpedig nem egy szégyellős fajta.

Igen. Én is szoktam így járni. Csak nincs nyulam.

A magyar fordítás tökéletes lett, nagyon jól visszaadja az eredeti fanyar humort. Sarah és a névtelen főszereplője megállapításaival egyébként jórészt egyetértek, bár nyilván nem mindennel. Nagy várakozásokkal vettem kezembe a könyvet, nagyon vártam egy bizonyos képsort, ami a fenti mellett a kedvencem a témában, de sajnos nem szerepelt. Viszont ez még csak az első kötet volt, talán valamelyik másikban kap helyet. Néha felbukkan egy fekete macska is, aki elég ismerősnek tűnik nekem... hm... honnan is?...

 

Vigyétek, mert lányoknak kötelező! :) A lenti borítóképre kattintva megrendelhetitek a kiadótól akciós áron:

Kövess minket Facebookon!

Ha tetszett, nézd meg ezt is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9812321837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása