Egy kegyvesztett asszony az angol trón ellen

2018. május 23. 00:24 - Carbonari

Könyvajánló - Budai Lotti: Shirzan bosszúja

sirzan.jpgA 17. századi India szíved csücske? 
Örömmel merülsz bele Anglia forradalmaiba is? Szereted, ha egy asszony nem csak szép, hanem okos is, nem értékeli túl a szexualitást, és fegyverként bármikor képes használni akár a testét is? 
Akkor ez a te könyved, megvesz kilóra, ha a történelmet vegyíteni akarod romantikával, az igazságot bosszúval és a kegyvesztést törhetetlen akarattal. 
Hajrá, olvasásra fel! 

Az Álomgyár Kiadó a rajongók nagy örömére hamar kiadta Budai Lotti Ágyas és úrnő regényfolyamának első része (Shirzan szerelme) után a második részt is, Shirzan bosszúja címmel.

Louise Elsfield gyönyörű szépasszony a 17. században, Angliában. Férjét, Lord Elsfieldet elsodorja a II. Jakab király ellen indított felkelés. A vonzó férfit koholt vádak alapján Indiába toloncolják, ahová a bátor fiatalasszony kötelességének érzi követni őt. Hogy útközben kalózok kezére kerül, hogy megismeri a csillogó paloták és a császári háremek világát is? Másképp hogy lehetne 91%-os értékelésű a moly.hu-n? Számtalan alkalommal hökkent meg bennünket az író, különleges fordulatokat használ az olvasói élmény emeléséhez, nem várt eseményekkel szembesít és öröm-fájdalom között ezernyi árnyalatát tárja fel az emberi viselkedésnek. Bár hangsúlyos felütéssel zárul az első rész, annak tartalmát mégis össze lehet foglalni egyetlen mondatban: egy angol úrinő kalandos útja egy indiai herceg ágyába, avagy hogy lesz az angol rózsából perzsa Shirzan (bosszúálló).

"– Látom a szemedben az erőt, a tüzet… Lángol, akár az oroszlán tekintete. A perzsák ősi népe harcos asszonyait a nőstény oroszlánról nevezte el. Shirzan… Így hívták őket. Engedd, hogy neked adjam ezt a nevet. Tudom, érzem, hogy benned olyan erő munkál, mely a világot is el tudná pusztítani. Légy az én nőstény oroszlánom… Légy az én harcostársam. Légy az én Shirzanom."

A második rész, Shizan bosszúja, ott kezdődik, ahol az első rész befejeződött. Louise még mindig a császári udvarban él, élőhalottként, ami nem jó jel. Sürgősen magához kell térnie, hiába halott a férje, hiába történt egy súlyos árulás, a zenana intrikákkal terhes világában aki elhagyja magát, az maga is  meghal. Azam herceghez fűződő szenvedélyes viszonya enyhít valamit az érzelmein, de nincs mese, muszáj felráznia magát és visszatérni a forradalmaktól sújtott Angliába, ha kedves az élete. Angol földön melyik oldalra állhatna is, mint a király hatalma ellen szövetkezőkére? Persze, ez sem az a kifejezett életbiztosítás, a hatalom (semmilyen hatalom) nem szereti, ha megdöntésével fenyegetőzik bárki is, így Louise-nak észnél kell lennie, és céljai elérésért azzal kell harcolnia, amije csak van. És ha csak a teste van kéznél, akkor a testével harcol. Nem újság ez, minden titkosszolgálat így teszi. Ehhez nem árt azt is hozzászámolni, hogy az újkori Angliában a nők helyzete egyáltalán nem rózsás, csak ésszel, simulékonysággal, csalárdsággal lehetett úrrá lenni a nőnek kuss férfivilágban. Aki nőként ebben a világban nem használja az eszét, talpraesettségét, testét, az meghal. 

Budai Lotti író, utazó és örök kíváncsi. Regényeiben könnyed formában mutatja be különböző korok és lotti.jpghelyek történetének színes szövetét, mindeközben szem előtt tartja a történelmi hűséget is. Műveit azoknak ajánlja, akik szeretik a szórakoztató, szerelemmel, romantikával és kalandokkal teli történelmi regényeket, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy az olvasófotelből egy egészen más világba repítsék olvasóit. Így szinte magunk is hallani véljük az udvarhölgyek suhogó lépteit, az ablakmélyedésekben pletykálkodó udvaroncok sutyorgását vagy éppen a császári ágyasok bokaláncainak csilingelését… (az idézet a bookline.hu-ról származik, innen)

Ez a nő pedig bosszúra szomjazik. Megölték a férjét, bántották a gyermekeit - miután talpra áll, eltökélten lát hozzá munkájához. Vajon mennyire sikerül beteljesítenie akaratát? A bosszú megoldás-e mindenre, érdemes-e egyáltalán bosszút esküdni bármi miatt is? Lesz-e heppiend? És olyan-e, amilyenre az olvasó vár / vágyik?

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál általában kedvezményesebben szerezheted be, mint máshol!

sirzan_1.jpg

 

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket a  Facebookon!

 

Érdekel egy másik jópofa könyv a kiadótól? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8413992718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása