Vigyél magaddal

2018. július 29. 07:50 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Meghan March: Vigyél magaddal

"A tengerparton szerettünk egymásba, a paradicsomban keltünk egybe, elvittem magammal a naplementébe. Tökéletesnek kellene lennie mindennek, de az a bizonyos „igen” nem garancia az örökkön-örökkére. 
Most, két évvel később, alig ismerek magunkra. 
Ideje újrakezdeni. Vissza a trópusi paradicsomba. Vissza, hogy kiderítsük, vajon meg tudjuk-e javítani a kapcsolatunkat. "

Dane és felesége, Kat két éve házasok, ám a kapcsolatuk romokban hever. Kat a trópusokon nyaralt egy barátjával, Benjie-vel, és ott ismerte meg egy forró nyáron Dane-t, akivel munkájuk miatt hónapokig csak havi egy hétvégét töltött együtt. Mégis úgy döntöttek, hogy összeházasodnak. Mindketten számos titkot vittek magukkal a házasságba, és ezek a titkok a mai napig nem oldódtak fel, nem mondták el egymásnak. Kat életében két súlyos tragédia is történt, elvesztette két szerettét, és ezután a munkába menekült, Dane pedig hagyta, hogy falat húzzon maga köré, és a munkájával kapcsolatban sem volt őszinte. Az utolsó esélyük ez a közös nyaralás, 10 nap egy all-inclusive helyen egy szigeten, ahol mivel nincs főszezon, rajtuk kívül csak egy másik pár van. Megismerkednek velük is, bármennyire is antipatikusak elsőre, lesz néhány közös kalandjuk... ám Vander sem az, akinek mondja magát... Titkok, hazugságok, emberrablás, akció akció hátán, egy kis szexszel fűszerezve...

Bevallom őszintén, a fülszöveg alapján arra számítottam, hogy egy nagyon könnyed, gyorsan olvasható, annyira abszurd, annyira hiteltelen, hogy már jó történetet kapok. Sajnos ez végül nem jött be. A történet eleje kifejezetten tetszett. Megismerünk egy fiatal párt, akik rendbe akarják hozni a kapcsolatukat, eleinte mindketten megpróbálnak (néha tévesen) olvasni a jelekből, a másik viselkedéséből a szavaiból, mindketten siratják a múltat, és mindketten azt akarják, hogy a közös jövőjük is jó legyen. Egy kicsit sok volt Kat nyavalygásából, hogy Dane vajon úgy értette-e, amit mondott, hogy nem akarja megmenteni a kapcsolatot, és ez a vége, vagy épp ellenkezőleg?... Egy kicsit unalmas volt, hogy Dane tökéletesen semleges jeleket ad, noha ő sem akarta, hogy szétmenjenek. Talán a férfiúi büszkesége miatt "tartotta magát"?... Aztán végre elkezdték azt, amiért mentek, rendbe hozni mindent. És ekkor a könyv átváltott egy emberrablásos akciótörténetbe, én meg néztem csak, hogy ez mi a fene... akciók közben persze kiderült Dane nagy titka, kiderült, kicsoda igazából Vander, sőt, még Dane munkatársa is az életükre tört, és róla is kiderült, hogy kicsoda... ebben a könyvben senki nem az volt, akinek mondta magát.

Meghan March

Vander és a barátnője, akinek már nem emlékszem a nevére, borzalmasan irritálóak voltak, a kis hajós játékuk meg annyira nem illett oda, hogy hihetetlen... a szexjelenetek sem tetszettek egyáltalán, pedig csak kettő volt az egész könyvben, igaz, az elég részletes. A szókimondás is nagyon vagány, de nem illett bele. Ennek ellenére jobb volt az egész történet, mint vártam, sokkal jobb, hogy őszinte legyek. A legjobb az egészben Benjie levele volt, és tetszett a pár kapcsolata is alapvetően. Az akciók sem voltak rosszak, csak ez az egész valahogy nem állt össze. Tökéletesen elég lett volna a romantikus szál, semmi szükség nem volt erre az egészre, vagy elég lett volna az emberrablós szál, a kettő együtt nem működött jól. Ráadásul fontos szerepet kapott a történetben a gyász is, és annak feldolgozása, de sajnos egyik rész sem lett megfelelően kibontva. Kettős érzéseim vannak a könyv kapcsán, 5-ből 2 csillag nálam, mert néhány része tényleg jó volt, de sok része lehetett volna jobb is. (A borítóról pedig annyit, hogy látni sem akarom többé! :) Arról nem is beszélve, hogy egy olyan ember, aki Dane munkáját végzi, egy kicsit... izmosabb és nagyobb darab a képen látható pasinál, akinek láthatóan meg sem kottyan a karjában tartani a nőt... picit hiteltelen kép, de illik a könyvhöz :))

Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak! A könyv borítójára kattintva elérhetitek kedvezményes áron!

Érdekel egy erotikus-romantikus kalandregény? Kattints ide!

Kövess minket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2114128879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása