Szemtanú, akit figyel a gyilkos

2018. augusztus 29. 06:33 - Carbonari

Könyvajánló - Teresa Driscoll: Rajtad a szemem

szem_1.jpgElképesztő pszichotriller: amikor a gyilkos 
mindenkit figyel, áldozatot, szemtanút, 
családtagokat, nyomozókat, mindenkit. 
Mindenki előtt egy lépéssel. 
Huh. 

A 21. Század Kiadó idén a pszichotrillerei sorában újabb gyöngyszemet dobott piacra Teresa Driscoll tollából, Rajtad a szemem címmel.

Hogy ez a cím mennyire fedi a valóságot, nem is hinnénk. Adott két lány, Anna és Sarah, fiatal, hamvas tinilányok, akik kikönyörgik, hogy jutalmul Londonba mehessenek egy kis önálló kiruccanásra. A szülők nehezen állnak rá a programra, pláne azért, mert kiderül, hogy az előzetes elgondolások összeomlottak, amelyek szerint a két viháncoló tinit idősebb, de szintén fiatal testvéreik, ismerőseik is elkísérték volna. Mindenkinek hirtelen más terve lett, a két tiniben pedig iszonyatos csalódást keltett volna, ha szüleik lefújják a már jóváhagyott kirándulást. rajtad.pngAnna és Sarah tehát vonatra ülnek, irány London. A vonaton megismerkednek két jóképű, sármos fiatalemberrel, akik az ujjuk köré csavarják ezeket a tapasztalatlan, naiv nagylánykodókat, akiket még az sem zavar, hogy a férfiak frissen szabadultak a börtönből. Megegyeznek abban, hogy egy közismert mulatóhelyen találkoznak, miután a lányok kicsomagoltak szállodájukban. Így is történik, a lányok megjelennek a szórakozóhelyen, találkoznak is a fiúkkal. Vajon mi történik a két lány között, hogy Anna Sarah nélkül indul útjára vissza a hotelbe, hogy soha többé ne érjen el oda? Se oda, se sehova?

A vonaton halló és látótávolságra egy családanya, Ella Longfield, foglal helyett a vagonban, és bosszankodva hallgatja a tinilányok és a két, börtönből frissen szabadult fiú párbeszédét. Ostoba kislányok, mérgelődik magában, és szentül elhatározza, hogy alkalomadtán figyelmezteti valamelyik kislányt arra, hogy ne kezdjenek ilyen fiúkkal, nincs értelme, vigyázzanak magukra. Fel is pattan, amikor egyikük a fiúval az étkezőkocsi felé indul, hogy véghez vigye tervét, amikor történik valami. Valami, ami elbizonytalanítja és inkább nem szól egy szót sem hozzájuk. Vajon mi történhetett?                      Teresa Driscollteresa.jpg

Másnap reggel Ella Longfield döbbenten látja a hírekben, hogy a vonaton látott, gyönyörű kék szemű kislány, Anna Ballard eltűnt, mindenki őt keresi. Az önvád fellángol benne, hogy ő is tehet, sőt, csak ő tehet az egészről, igenis, szólnia kellett volna, igenis, figyelmeztetni kellett volna a két tinilányt, és tessék, íme a büntetése, az egyik tini eltűnt, eltűnt, ami csakis az ő hibája. Jelentkezik a rendőrségen és mindent elmond, amit csak tud.

Anna azonban nem kerül elő. Eltelik egy év, műsort készítenek az évfordulóra, hogy felelevenítsék mindenkiben a történteket, új szemtanúkra számítva. Eközben a régi szemtanú névtelen leveleket kezd kapni, amelyekben a küldő egyrészt a hibásságát igyekszik mélyíteni, másrészt pedig megrémíteni szándékozik, hogy rajtad a szemem, vigyázz! És ezt szó szerint is érti a küldő személy. De vajon ki küldi ezeket a névtelen lapokat és meddig hajlandó elmenni?

Az író remekül felépítette regényét: mindenkinek van takargatnivalója, Anna szüleinek, Anna barátainak, Sarahnak; kiválóan felhasználja a szemtanú lelkiismeretfurdalását, és minden új tényt úgy csöpögtet és fejt ki, hogy az olvasó szentül meg van győződve arról, hogy csak ez lehet a gyilkos.. aztán meg csak az.. hogy a végkifejletnél mellbe verjen a valósággal. Na, ebből kifolyólag alig bírtam letenni.

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

rajtad_2.jpg 

 

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket  Facebookon!

 

Magas rangú, beosztású emberek miért lesznek öngyilkosak minden előzmény nélkül?  Érdekel? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7114177971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása