Laza, mint a húszas damil

2018. szeptember 07. 06:56 - Carbonari

Könyvajánló - Csabai Márk: Nem tündérmese

nok_2.jpgNem is tudom, láttátok azt a jóképű pasit a könyv fedlapján? 
Nem? Azonnal nézd meg magadnak! 
Ő ott Barabás Viktor, az ügyeletes csibész. 
Vakmerő, szemtelen, jó humorú és laza, mint a húszas damil. 
Szüksége is van rá, mert ebben a műben a nők hálójában vergődik.  

Az Álomgyár Kiadó idén újra kiadta Csabai Márk Nem tündérmese című könyvét, amely az Egy csibész naplója sorozat második kötete.

Aki olvasta az első részt, egy cseppet sem lepődik meg azon, hogy ez a Barabás Viktor már megint bajban van. Mert mikor nincs ő bajban? Nos, tehát, ki emlékszik, amikor az első részben ezt a rossz fiút felkeresi az NNI (Nemzeti Nyomozó Iroda), hogy segítené ki őket némi beépüléssel valami nemzetközi droghálózattal kapcsolatban? Mindenki? Helyes. És Gabriellára, aki amúgy dögös nyomozócica? Aki miatt még inkább nem mondott volna nemet hősünk a felkérésre (amely felkérésre sehogy sem lehetett volna opció a nem).

"Egyszer azt mondták nekem: humorral minden elviselhetőbb. Szerintem nem tudják azok, hogy mit beszélnek. Kurvára fájt, hiába nevettem."

"– Sem kedvem, sem időm a plusz bájcsevegésekre. Nem kell a körbenyalás. Ez nem Amerika, barátom! Mi már megszoktuk, hogy nincs előjáték, csak egyből nyakunkba a szar! Mit akarnak?"

"Néhány perc gyümölcsöző csöndben lét után megfogalmazódott bennem az aggályom: ha most meg kell szakítanom az eddigi életemet, mi lesz a smartpontjaimmal? Már majdnem összegyűltek a kávéfőzőre!"

Meg is érkeztünk a második részhez, ahol Baráth Viktor, miután átvészelte az első rész irgalmatlan nehéz idejét, most kénytelen azok következményeivel szembenézni. Hiába tartja azt, hogy a jó helyre érkező segítség többet ér, mint bármilyen valuta, azért neki nem  mindig sikerül időben segítséget kapnia. Mert hogy kezdődik ez a könyv is? Éppen nincs hangja. Nem, nem azért nincs hangja, mert meg van fázva, hanem azért, mert egy székhez kötözve verik éppen, szája pedig szépen be van tömve. Talán az a legnagyobb baja, hogy bizonyos esetekben ha nyer az ember, tulajdonképpen veszített. Ja. Rosszkor volt rossz helyen: ez is főben járó bűn lehet bizonyos körökben. És mit tesz isten, ez a fiatalember folyton ilyen körökbe botlik bele, pedig.. na. Túltolta a biciklit, láttatja be verés közben a IQ és bicepsz méret közötti fordítottan arányos alkatú, kockafejű illető, aki minden személyes ügyet félretéve, szigorúan üzleti alapon, szakszerű kezelésben részesíti.

Természetesen túléli az inzultációt, naná, hogy túléli, hiszen még csak az első tucat lapon sem vagyunk túl. Rácz úrnak van egy világszép lánya, Viktorunk meg nincs fából, Rácz úr meg ezt nagyon nem kultiválja. És ha Rácz úr valamit nem kultivál, jön Kockafej. Na, ez az egyik vonal.

Csabai Márk, magyar krimiíró, blogíró. Stílusa Rejtő Jenőéhez, Raymond Chandleréhez hasonló.
csabai_1.jpg

A másik az NNI, ahol megint van valami ügy, meg ott a világszép Gabriella is. Emlékszel még rá, ugye? Az a Gabriella. Mit ad isten, onnan is adódik egy megbízás, amit ugye, megint nem lehet visszautasítani. Újra kettős játékban tét az élete, mialatt a megbízást is teljesítene kell. Közben belebotlik nőibe, akik újabb bonyodalmakkal tetézik amúgy sem egyszerű életét. 
Innen szép nyerni, nem?
A fülszöveg szerint igaz történet alapján íródott a mű.
Azannya.

Óriási verések, szabad szájú kiszólások, humorbonbonok és minden sorban alvilági közhelyek. Akik szeretik a műfajt, azok nagyon szeretik, akik nem szeretik, ők nagyon nem. Nincs ezzel újság, Rejtő Jenőt sem szívesen olvas mindenki, de aki.. érted, ugye?  Humoros, csibész pasi humoros könyve, igazi nyári, medence mellé való ínyencség. Vigyázz, röhögés közben bele ne ejtsd a medencébe!

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

mese.jpg

 

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket Facebookon is!

 

Ember tervez, isten csempész. Ja: fordítva. Érdekel? Kattints! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4513787458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása