Egy napló, mely segít emlékezni az első benyomásokra

2018. október 09. 00:05 - GReni

Könyvajánló - Olvasónapló

A Corvina napló-sorozatának legújabb kötete, az Olvasónapló szuper lehetőséget kínál, hogy számos kérdés segítségével megörökíthesd legjobb, avagy legrosszabb könyves élményeidet. 

1_50.jpg

Kevés olyan ismerősöm van, aki ritkán vagy sosem olvas, de tőlük már nem egyszer megkaptam a kérdést, hogy miért olvasok. A válasz rettenetesen összetett. Olvashatunk azért, mert segít megtanulni gondolkodni, hatással van a jellemünkre, az életünkre, a lelkivilágunkra, segít kikapcsolódni, szórakozni, tanulni, megismertethet nyelvekkel, akár olyanokkal is, melyek sosem léteztek.

Emellett elrepíthet más világokba, birodalmakba, ahol olyan kalandokat élhetünk át, amelyek a valóságban sosem történhetnek meg. Érdekes karakterekkel ismerkedhetünk meg és izgalmas életutakat követhetünk nyomon. Szórakozhatunk, sírhatunk, szerethetünk, dühönghetünk. Végtelen hosszú a lista, hogy miért is jó olvasni.

Amikor pedig olyan könyvvel találkozunk, ami mélyen érint minket, akkor szeretnénk minden apró mozzanatára emlékezni. És pontosan ebben lesz segítségünkre a Corvina napló-sorozat legújabb kötete, mely számos kérdés és nézőpont alapján segít megörökíteni olvasmányélményünket.

A naplóban húsz könyvről készíthetünk mementót. Lejegyezhetjük a regény első és utolsó mondatát, az első benyomásainkat, élményeinket. Miközben pedig felvázoljuk a történet cselekményét, mesélhetünk kedvenc szereplőinkről, az ő kapcsolataikról, leírhatjuk véleményünket, sőt! Még alternatív befejezésnek is hagyott helyet a szerkesztő, ha nem voltunk elégedettek a sztori végével, de kedvenc idézeteinket is lejegyzetelhetjük. Ráadásul egy ötös skálán még értékelhetjük is az olvasott művet.

olvasonaplo.jpg

Nagyon ötletes, jópofa könyvecske. Ráadásul a naplót a kiadó megspékelte azzal, hogy két közismert írót felkértek, hogy ajánljanak jó könyveket a magyar és világirodalomból. Szeretnéd tudni, hogy Karafiáth Orsolya és Nyáry Krisztián listáján mely könyvek szerepelnek? Mindkét író 52 könyvet ajánl elolvasásra, amelyek szerintük fontosak, számukra valamiért kedvesek, emlékezetesek.

1533436.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a kötetről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9014219531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása