Kétségekbe zárva

2018. október 26. 00:02 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Lili Green élete már nem is lehetne tökéletesebb: imádja a munkáját, igaz barátok veszik körül, és boldogságban él együtt szerelmével.

Ám minden megváltozik, amikor Lili párja segélykérő üzenetet kap volt ügynök kollégájától, és azonnal a baljóslatú hívás nyomába ered. Amikor a szeretett férfi is eltűnik, Lili kétségbeesésében a saját kezébe veszi a nyomozást, és a rendelkezésére álló kevés információt követve Franciaországba utazik.

 

Lili Green, a sikeres tolmács boldogan él a korábban beépített FBI ügynökként dolgozó, egyébként görög Nikosz oldalán, aki a lányért otthagyta a munkáját. Aztán ezt a boldogságot nagyon hamar szétszakítja a valóság: Nikosz üzenetet kap legjobb barátjától, Marktól, aki szintén FBI ügynökként ténykedik, Nikosz pedig nem habozik barátja segítségére sietni. Rögtön jegyet foglal egy gépre, és ott hagyja a szerelmét kétségek között. Aztán néhány napra rá megjelenik a háznál Mark, aki mit sem tud semmiről... és ekkor rádöbbennek, hogy valaki csapdába csalta Nikoszt, aki már tíz napja eltűnt. Hová mehetett? Mi történt vele? Persze az ügynökmúlt itt is előkerült: Nikosz minden adatot törölt, hogy mégis hová utazott. Még szerencse, hogy Mark ilyen zseniális, és megtalálta néhány óra alatt az úticélt.

És ekkor Lili gondolt egyet, és ahelyett, hogy hazarepült volna, fogta magát, és elutazott Franciaországba - még szerencse, hogy anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet. Itt némi nyomozás után egy gazdag francia üzletember villájába jutott, ahol megtalálta az "álruhás" Nikoszt is. Vajon mi a dolga itt? Látszólag nagyon jól szórakozik, és a kapcsolatukat is titkolja. Nem tűnik úgy, mint akit bárki is kényszerítene bármire... És Lili ellen tud állni Gérard-nak? Ez mind a jövő zenéje.

Kétségekbe zárva. Ennél jobb címet keresve sem találhatnék a posztnak sem. Carrie Cooper, az Aranykönyv-díjra jelölt magyar szerző ebben a kötetben folytatta az Ügynök tűsarkúban történetét. Részemről ez volt az első Carrie Cooper-regény, és nem vagyok maradéktalanul elégedett, hogy finoman fogalmazzak. A főszereplővel a legkevésbé sem sikerült azonosulni, Nikosz pedig ebben a regényben tökéletes megtestesítője a hiteltelen, bunkó, nagyképű macsónak, akinek jópár megszólalása után úgy tarkón vágtam volna, hogy kettéáll a f... füle, és nem elalélok tőle... (pl. "Most nem az agyaddal, hanem a testeddel akarok beszélni. Az legalább hallgat rám." Hát anyád...) Az alaphelyzetről nem is beszélve. Nikosz egy görög származású fiatal férfi, aki az amerikai FBI-nál dolgozott mint beépített különleges ügynök, ahol egy nagy hatalmú drogbárót játszott el. Abszolút hiteles. 

A könyvnek ráadásul nem lett vége, a végén pár oldalban Nikosz megmagyaráz néhány dolgot, és elmondja, hogy egyébként mennyire nagyon szereti ezt a lányt, és mennyire félti, és... De olyan érzésem van, hogy csak kettévágták - vagyis háromfelé - a sztorit. Nem volt vége. Értem én, hogy lesz még folytatása, de akkor sem volt vége a könyvnek, ugyanígy véget érhetett volna bárhol. Ezen túl egyébként Carrie Cooper nagyon jó és élvezhető stílusban ír, ezzel semmi problémám nem volt, sőt. Csak hát a karakterek és a hátterük hitelessége sántított egy kicsit. 

Akinek tetszett A szemtanú és az Ügynök tűsarkúban c. regény, az biztos vagyok benne, hogy nem fog ebben sem csalódni. Sajnos én nem tartozom a célközönség táborába. 

Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak! A borítóra kattintva elérhető a könyv az oldalukról.

Meddig mennél el, hogy bosszút állj az exeden?

Kövess minket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6814311347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása