Káosz a köbön

2018. november 09. 00:02 - GReni

Könyvajánló - J. K. Smith: Káosz a köbön

Kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik,
ha két nagyon-nagyon különböző ember találkozik egymással,
és a sorsuk menthetetlenül egymásba fonódik?

1_53.jpg

Akik ismerik a szerző munkásságát, biztosan olvasták a J. K. Smith első regényét, mely a Szerelem hirdetése címmel jelent meg. Ebben a könyvben találkozhattunk először a Káosz a köbön főszereplőjével, Andival, akit Kori szókimondó, kicsit hebrencs, de vagány barátnőjeként ismerhettünk meg.

Andi látogatóba érkezett Kanadába Korhoz, de ott ragadt. Vajon mi más lehetne az oka, mint egy pasi? Férjhez ment Tomhoz, akivel egy vidéki farmon tengeti mindennapjait. Szabadidejében barátnőivel lóg, Korival és Lizzel. A házassága látszólag tökély, de persze nem minden az, aminek látszik. Hirtelen lobbant szerelem, gyors házasság, aztán szépen lassan jöttek a buktatók. Talán nem is ugyanarra vágynak mindketten? Andi romantikára, szerelemre, családra, gyerekekre vágyik. De mi van, ha Tom nem a megfelelő partner? Sejthető, hogy ebből mi fog kisülni...

"Természetesen szeretem Tomot, de ilyenkor lelki szemeim előtt megjelenik a kép, ahogy arcon csapom egy öntöttvas serpenyővel."

Közben bekerül a képbe Kori férjének, Chrisnek a testvére. Ő Paul, aki nagyon nem passzol ebbe a vidéki miliőbe. Egy arrogáns, kissé talán túl magabiztos (na jó, nevezhetjük nyugodtan nagyképűnek is), befutott ügyvéd, akinek a szakmai sikerekkel jött minden, amire egy dögös, mácsó vágyhat: pénz, luxus, menő kéró, drága autók, fényűzés és persze minden ujjára egy bombázó. Ez az életmód tökéletesen kielégítette...eddig... Hazatérve elkezdi irigyelni öccse boldogságát és úgy dönt ideje megállapodnia. Irodát nyit a városban és ezen a ponton értjük meg igazán a könyv címét, ugyanis Andi és Paul találkozása egy dolgot jelent: káoszt a köbön...

Kettejük kalandja egy csajos bulinak induló, átmulatott, jó sok alkohollal megspékelt estével indul. A kémia egyértelmű, bár eleinte Andi még megpróbál ellenállni a nagydumás Paulnak, persze előbb-utóbb az ösztönök átveszik az irányítást....

A két főszereplő, Andi és Paul merőben különböznek egymástól. Kettejük kis "szájkarate előadásai" igazán szórakoztatóra sikerültek. Például, amikor Paul korán reggel beállít Andihoz, elszórakozik a pizsamáján, csípős megjegyzésekkel illett mindent, majd rávetné magát Andi rántottájára:

"- Beállíthatsz kora reggel, fikázhatod a lakásom, a melegítőm, vagy amit akarsz, de soha, ismétlem, soha ne nyúlj a kajámhoz!"

Amikor két ennyire különböző ember találkozik, csak egyetlen dolog történhet: katasztrófa. A két sors egybefonódása szép kis káoszt idéz elő, de erről többet nem árulhatok el. :)

Hogy kinek ajánlanám? Aki szeretne egy könnyed, üde, humoros, romantikus regényt olvasni, amely megnevettet, de időnként el is szomorít, miközben együtt szeretsz és reménykedsz a történet szereplőivel, akik az élet rögös útján próbálják megtalálni a saját céljaikat, boldogságukat. Mindebbe a szerzőnek azért komolyabb témákat és némi csavart is sikerült vinni, amitől csak még érdekesebbé vált a történet.

kaosz-a-kobon.pngSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

"A tengerparton szerettünk egymásba, a paradicsomban keltünk egybe, elvittem magammal a naplementébe." Kíváncsi vagy mi ez a könyv? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6414293853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása