Soma Mamagésa segít harmóniát vinni az életedbe

2018. december 14. 07:26 - GReni

Könyvajánló - Soma Mamagésa: A ​harmónia mint döntés

"Soma Mamagésa legújabb kötetének középpontjában korunk egyik legizgalmasabb témája, a szabad akarat megnyilvánulása, a tudatos döntés áll. Nők és férfiak döntései önmagukról és másokról, szerepeik, egymás közötti kommunikációjuk. A nagy kérdés, vajon megteremthető-e életünkben valamiféle egyensúly, azaz harmónia. És ha igen, hogyan."

11_12.jpg

Soma Mamagésa, azaz Spitzer Gyöngyi legújabb, immár 11. kötetében összegzi eddigi munkáit. Korábbi előadásaiból szemelget a szerző, "a mentális és lelki takarítónő". Mélyen tanulmányozta az önismeretet, a spiritualitást és meg is osztja a világgal gondolatait, tapasztalatait. Tanult pszichológiát, ismerkedett a holisztikus módszerekkel, érdekelte az öngyógyítás, az agykontroll, a théta healing és még számos dologba belekóstolt, míg végül arra jutott, hogy a gyógyító-tanító szolgálat lehet az ő útja, a nők segítése. Érdekelték a mindennapi problémák, az elvárásokkal, hasonlítgatásokkal, játszmákkal teli világban való helytállás nehézségei.

Ahhoz pedig, hogy mindezt jól kezeljük, szükségünk van rá, hogy tudatosan alakítsuk az életünket, egyensúlyra és harmóniára kell törekednünk. De vajon ebben a rohanó világban lehetséges ez? Hogyan teremthetünk egyensúlyt? A legtöbb embernek már az is nehézséget okoz, hogy önmagát szeresse, de nem csak ezt kell elérnünk, hanem meg kell tanulnunk megtalálni a harmóniát is.

splash_bg.pngForrás: somamamagesa.hu/

Az élet minden napján döntések során kell túljutnunk. Ezek lehetnek aprók, mint például mit ebédeljünk vagy lehetnek nagyon komolyak is, például felmondjunk-e a munkahelyünkön. A szerző humoros, saját életéből merítve próbál tanácsokkal segíteni, hogy döntéseinket szabad akaratunkból és tudatosan hozhassuk meg.

Ahhoz, hogy ezek a döntések ne ingassanak meg minket, főleg amikor szinte mindenhol harcokkal találjuk szemben magunkat. Nyilván nem várja el a szerző, hogy minden tanácsát megfogadjuk, de biztosan mindenki megtalálja a számára fontos információkat. Főleg, hogy nagyon is aktuális minden sora. 

Sokat foglalkozik a nők és a férfiak kapcsolatával, kommunikációjával. Szüleink, nagyszüleink még olyan világban nőttek fel, amikor legtöbb esetben a két nem kapcsolatában alá- és fölérendeltség beszélhettünk, nem úgy mint ma, amikor szerencsés esetben mellérendelt, egymás támogatásáról szóló kapcsolatokról beszélünk.

Még egy érdekességet emelnék ki a kötetből: Soma Mamagésa arról is ír, hogy a lelki béke, a harmonikus kapcsolat unalmas és ezáltal, ő is unalmassá válik. És persze, abban sem hitt egészen, hogy ez létezhet és működhet és jó. Végül, bár hosszú utat járt be és rengeteget tett érte, most pedig másoknak próbálja könnyebbé tenni az utat a harmonikusabb lét felé, amelyben az élet élvezetesebbé válhat. Ehhez egy tanács, mely a könyv hátulján is helyet kapott:

„Akkor hát: egyensúlyozásra fel!”

1547888.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Jaffa Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess minket Facebookon is!

Érdekel a szerző Félelem nélkül című könyve? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4014369845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása