Születésnap

2019. január 05. 07:58 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Sue Fortin: Születésnap

Negyvenedik születésnapom alkalmából meghívlak titeket, hogy csatlakozzatok hozzám egy kalandos, rejtélyekkel teli hétvégére, ahol minden képzeletet felülmúló meglepetések várnak rátok.

woman-3096899_1920.jpg

Mikor Joanne barátai vonakodva elfogadják a születésnapi meghívót, rövid időn belül rá kell döbbenniük, hogy a hétvége többet tartogat a számukra, mint amire eredetileg számítottak.

Egyikük szörnyű titkot rejteget. 
Joanne pedig a titok leleplezését tervezi…

Egy hétvége egy erdei vendégházban igen jól hangzik elsőre – de senki nem hallhatja a segélykiáltásokat.

Hát egy ilyen fülszöveg után igen magasak az elvárásaim... szeretem az ilyen történeteket. A könyv úgy kezdődik, mint egy igazi jó krimi. Joanne meghívja három barátnőjét Skócia egyik elhagyatott szegletébe, ahol nincs internet, telefon, térerő, semmi, hogy részt vegyenek egy játékokkal teli, kalandos hétvégi szülinapi bulin, ám egyikük meghal. Vajon melyikük a gyilkos? Indítéka mindegyiküknek volt, sőt, lehetősége is... 

Gyönyörű skót erdő

Nem ez volt az első Sue Fortin könyvem, de ez határozottan jobb volt, mint a Sister, sister, sokkal kidolgozottabb, az egész könyv atmoszférája sokkal hangulatosabb volt. Valószínűleg a veszedelmes és gyönyörű skót táj is segített ezen az elején. Ugyanakkor a karakterek kidolgozásában még hagy maga után némi kívánnivalót, sablonosak és egysíkúak, ráadásul nagyon keveset tudunk meg róluk, arról, hogy miért barátok, hogy alakult a múltjuk, ami ide vezetett. És sajnos nagyon sok rossz döntést hoznak. Én tuti nem sodortam volna magam olyan helyzetbe, amilyenbe ők kerültek - kizárt dolog, hogy belemenjek így egy ilyen szülinapi buliba. 

Sue Fortin nagyon jól írta meg ezt a könyvét, de a cselekményeket és a karaktereket nem komponálta meg tökéletesen, sőt. A stílusa - a párbeszédek néha bugyutaságát leszámítva - jó volt, tetszett, és a hangulata is teljesen átjött. Első könyvnek nagyon jó lenne. Sokadiknak közepes.

A könyv magyar borítója megszólalásig hasonlít az eredetire, de nem ugyanaz. Nekem a magyar jobban tetszik - a kis apróságokban, amikben eltér, hangulatosabbá válik.

Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak! A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron.

Elveszett húgod végre megkerül... ugye te is örülnél neki?

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1614536232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása