A halál még csak a kezdet...

2019. január 31. 07:45 - GReni

Könyvajánló - Stefan Ahnhem: A kilencedik

Két ország, két sorozatgyilkos. Az egyik gondosan felboncolja az áldozatait, a másik pedig egy gázmaszkos kegyetlen ragadozó, aki nőkre csap le. Itt a zord, sötét tél, folyamatosan falakba ütköznek a nyomozók, de az idő sürget, mert napról napra egyre több ember hal meg. 

a4fa50ad8af248d14d2bb294dbe38b16.jpg

Az Animus Kiadó elhozta a magyar olvasóknak Stefan Ahnhem Fabian Risk sorozatának a második részét. Ám ez így kicsit furán jött ki, ugyanis ez egy előzménytörténet a sorozat első részéhez, A fantomhoz. Ha olvastad A fantomot akkor az itt-ott elspoilerez pár dolgot ebből a kötetből, de ez semmit nem von le a könyv értékéből, ez a regény is nagyon jól sikerült.

Aki ismeri a szerző munkásságát, nem lepődött meg azon, hogy ez a regény brutális, véres, kegyetlen, dúskál az erőszakban. Nyomasztó, sötét, borús hangulatot teremtett a szerző, és nem kíméli az olvasót, akadnak izgalmas drámai fordulatok ebben a több szálon futó történetben.

Először Stockholm járunk, ahol egy parlamenti vita után távozott az épületből a svéd igazságügyi miniszter, de a rá váró autóig már nem jutott el. Hogy hova lett? Senki nem tudja. Nincs holttest, nincs váltságdíj, nincs fenyegetés, az ürgének semmi nyoma. Eltűnt a hóviharban. Bűncselekményre nem utal semmi, így a rendőrség nem nyomozhat, a SEPO, a svéd titkosszolgálat intézi az ügyet. A kapitány azonban rosszat sejt, így legjobb nyomozóját, Fabian Risket bízza meg a fű alatti, nemhivatalos nyomozással.

Eközben Dániában Dunja Hougaard nyomozó egy sorozatgyilkos utáni nyomozást vezet. Egy dán tévésztár eltűnik, feleségét pedig brutális kegyetlenséggel meggyilkolták és számos szervét sebészi pontossággal távolították el. Dunját a nyomok a svédországi gyilkosságokhoz vezetik, de a bizonyítékok mégis azt mutatják, hogy nem lehet ugyanaz az elkövető. Pedig mindkét országban testrészek kerültek elő és nagyon hasonlónak tűnik a két ország gyilkosa.

Hamarosan rájövünk, hogy ennél sokkal mélyebb az ügy, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy pont a hivatalos szervek akadályozzák a nyomozók munkáját. Vajon miféle összeesküvésbe tenyereltek? 

Tetszett, hogy sokak fejébe beleláthatunk, Fabian, Dunja, áldozatok, bűnösök. Végig sikerül fenntartani a feszültséget és egyre mélyebbre süllyedünk egy nagyon mocskos ügyben. Időnként inkább tűnt thrillernek ez a regény, mint kriminek, amibe azért egy kis humort is csempészett a szerző.

a_kilencedik.jpgKöszönöm a lehetőséget az Animus Kiadónak!

A borítóképre kattintva megrendelheted kedvezményes áron a kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon is!

Lesben áll a skandináv krimik második legnépszerűbb szerzője! Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr714569422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása