Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sugar kapcsolatok kultúrtörténete

2019. február 24. 07:31 - GReni

Könyvajánló - Csillag Lea: Cukorvilág

"Milyen egy valódi sugar-kapcsolat? Prostitúció? Valódi szerelem egzisztenciáért cserébe? Fiatalok kihasználása, avagy csupán egy szerződés, ami egy gazdag támogató és egy karrierje elején álló fiatal között jön létre? A szerző izgalmas történeteken keresztül mutatja be a sokak által botrányosnak vélt sugar-világot."

fokep_25.jpg

Csillag Lea Cukorvilág című könyve egy kultúrtörténeti kötetet hozott az olvasóknak, melyet megspékelt aktuális történetekkel. Részletes képet kapunk a kitartott nőkről a történelem során mindezt olvasmányos stílusban. Számos nagy névvel találkozunk a kötetben, például Joséphine és Napóleon, Nagy Katalin királynő, Agrippina császárné vagy olyan bibliai alakok, mint Sára és Ráchel. Emellett a Távol-Kelet ágyasairól is kapunk egy árnyaltabb képet. Ágyasok, kurtizánok, sugar babyk és daddyk, gésák és még a prostitúció különböző formáit is taglalja, valamint górcső alá veszi a házasság és a sugar kapcsolat hasonlóságait és különbözőségeit.

A kötetben átfogó képet kapunk a ma ismert sugar kapcsolatok kialakulásának történelméről, megismerjük az ezzel kapcsolatos fogalmakat, mindezt pedig megspékelte a szerző személyes vallomásokkal, melyek olyan emberektől származnak, akik sugar kapcsolatban élnek vagy szeretnének abban élni.

Szinte lehetetlen elkerülni, hogy az ember találkozzon ezzel a fogalommal, hogy sugar mommy/daddy és baby. Tömören úgy lehetne megfogalmazni, hogy adott egy általában idősebb, jómódú nő vagy férfi (sugar mommy és daddy), aki anyagilag támogat egy fiatal, csinos hölgyet/urat (sugar baby), cserébe a társaságáért. Jelentsen ez akár csak egy közös programot, mint színház, étterem, kiállítás, de akár szexet is. Mindezt kényelmes, előre lefektetett szabályok alapján anyagi juttatásokért cserébe. Ez gyakorlatilag egy üzleti kapcsolat a sugar daddy és a sugar baby között, aki a gondtalan életet keresi.

sugar-dad-capa.jpg

A kötetben külön fejezet szól hazai érintettekről, többek között Kodály Zoltánról, Faludy Györgyről, Jókai Mórról  és Gábor Zsazsáról. De külföldi nevekben is bőven akad ismerős, mint Madame de Pompadour, Mata Hari vagy éppen Melanie Trump.

Érdekes volt az ókortól napjainkig végigkövetni a kitartott nők, férfiak útját. Hogy miként alakult ki a társadalmi osztályokkal együtt ez az életmód. A nők és férfiak vallomásai pedig még jobb rálátást biztosítanak erre a legtöbbünknek távoli világra. Olvashatunk különböző nők történeteiről, akad elvált asszony, aki a devizahitel utáni bukásból lábal ki, fiatal tanárnő, aki örömmel látna világot, utazna mesés tájakra, de a tanári fizetéséből ez szinte esélytelen, és olyan sikeres üzletember is, aki szerint a hagyományos kapcsolatok nem működnek.

A kötetben kicsit közelebbről megismerjük az online keresés előnyeit, buktatóit, megtudjuk egy sugar daddy mit vár el egy ilyen kapcsolattól és azt is, hogy a sugar babyk miért vágynak erre, és arról is kapunk egy kis statisztikát, hogy más országokban és nálunk kikre jellemző manapság ez az életforma.

1564699.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel szerezheted be!

Köszönjük, Athenaeum Kiadó!

 

Tetszik, amit olvastál?

Miről szól egy sugar daddy élete? Kattints!

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1914610010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas Dantes 2019.02.25. 13:03:38

Miért a fiatalok kihasználása? Nem inkább a fiatal használja ki az öreget, aki fizet neki?

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2019.02.25. 14:02:53

@Thomas Dantes: Talán mert ezután a fiatalt a világ ortodox része már rohadt almának tekinti. Olyan embernek, aki prostituált volt. Konzumhülyének, aki azért hogy klassz bútorok között tölthesse napjait, nap mint nap antiktestű pénztárcáknak adta el magát.
Nem úgy mondom ezt, mint nagy igazság, csak elgondolgodtam rajta, és ez is lehet egy előítélet az ilyesmibe keveredő fiatalokkal szemben. Sokat kivesz egy fiatalből, ha a nagyapja korosztájával...cukrozik. Nagyon kevesen nem nézik emiatt mezei kurvának.

darlacko 2019.02.26. 08:37:23

@Tompahawk: a házasság mindig is az anyagiakról szólt. Egyetlen rövid időszak volt a történelemben, amikor az anyagiak kevésbé számítottak, ez a kelet-európai szocializmus korszaka volt, amikor mérnök és a pék keresete közt nem volt nagyságrendi különbség.
A nők hipergámok, ha olyan közegben nőnek fel, ahol különböző státuszú és anyagi helyzetű férfiak veszik körül őket, ott nagyon hamar (már pubertás kor előtt) kialakul a vonzalmuk a többet nyújtani képes emberek iránt.
A kapitalista társadalomban a szexualitás is fogyasztási cikk.

A világ nagy részén fel se merül, hogy pénzért házasodni vagy kapcsolatra lépni elítélendő lenne. A tradícionális társadalmakban a szülők nézték ki a lányuknak a vagyonos vőlegényt és házasították ki. Ezt mindenki megérti, elfogadja. A modern, emancipált, feminista, kapitalista társadalmakban a nők maguk árusítják ki magukat, maguk szabják az árat a testükért. És bizony sokszor magasabb árat kérnek a váltott partnereiktől, mint a régi időkben, amikor egy férfinek engedtek hozzáférést élethossziglan a szülők által elrendezve. A mai nők profitorientáltak és maximalizálni akarják a hasznukat. Ez a kapitalizmus lényege.

A burzsoá házasság eleve a prostitúció törvényesített formája, tehát senki nem vethet semmit a másik szemére.
süti beállítások módosítása