Egy rossz döntés, egy nagy titok és egy család, amely mindent elveszíthet

2019. március 15. 07:05 - GReni

Könyvajánló - Lucy Dawson: Kegyes hazugságok

Egy negyvenes doktornő és a tizenhét éves páciens, egy affér, két sztori.
Vajon egy részeg botlás és egy őrült tinédzser kegyetlen játszmája,
amely tönkretehet egy családot, egy karriert, egy életet,
vagy egy zavart, erőszakos nő és egy ártatlan fiú tragikus románca?

71rds_dnzfl.jpg

Az Álomgyár Kiadó Lucy Dawson Temetetlen múlt című regénye után, elhozta a szerző következő könyvét is a magyar olvasóknak Kegyes hazugságok címen. Előző regénye nagy sikert aratott a pszichothrillerek rajongói körében. Az alapsztori nekem is tetszett, a kivitelezésben már akadtak ugyan hibák, ettől függetlenül kíváncsian vártam ezt a történetet. És igen! Nagyon jó kis sztorit sikerült kerekítenie a szerzőnek, határozottan jobban tetszett, mint az előző könyve. Egy hétvége alatt ki is végeztem a regényt. Na, de miről is szólt?

Alexandra Inglis egy középkorú háziorvos, aki házassági gondokkal küzd és élete fenekestől felfordul...mit felfordul, szétrobban, amikor egy csajos nyaralás alkalmával belebonyolódik egy egyéjszakás kalandba egy szexi huszonéves idegennel. Hazaér és bevallja férjének, megbeszélik, hogy megpróbálják megmenteni a házasságukat. Részeg volt és érzelemmentes szex volt csupán. (...Vagy mégsem?)

Aztán robban a bomba. Kiderül, hogy a kaland a páciense, de nem is ez a legnagyobb gond, hanem, hogy a srác egy tinédzser. A nő mázlijára 17 éves, tehát nem illegális, de sajnos az orvosi kamarával szembe kell néznie, ha az ügy kibukik. Ráadásul azt mondja a fiú bement hozzá a rendelőbe és megfenyegette, hogy kitálal a világnak, ha még egyszer nem fekszik le vele.

Miután elküldi a fenébe a srácot, Jonathan Day elmeséli a szüleinek a történetet, de kicsit másként, mint ahogy Alex sztorija hangzik. A srác azt állítja, hogy három hónapja viszonyuk van. Titokban találkozgattak, és csak azért most árulja el, mert kezd kényelmetlen lenni számára és aggódik, mert Alex a megszállottjává vált és zaklatja. Sőt, még Ibizára, a családi üdülésre is követte őt. A szülők kiakadnak, hiszen adott egy ártatlan kölyök, aki megbízik az orvosában, megnyílik előtte, ő pedig kihasználja a védtelen fiút.

Hatalmas botrány kerekedik az ügyből. Alexet felfüggesztik, amíg a kamara kivizsgálja az ügyet, a média azon csámcsog, hogy miként teheti ezt egy orvos. Alex férjével próbálja fenntartani a látszatot két kicsi lányuk előtt, hogy nincs semmi gond, de a nő nem mer kilépni sem a házból. Az emberek megvetéssel néznek rá vagy úgy tesznek, mintha láthatatlan lenne. De azért akadnak, akik hisznek az ártatlanságában. Közben Jonathan az áldozat szerepében interjúkat ad, ráadásul épp könyvet készül írni a hasonló cipőben járó áldozatok támogatására.

Adott egy affér, melyet a két főszereplő kétféleképpen tár a nagyvilág elé. De vajon ki hazudik? A nő, hogy mentse a karrierjét, a házasságát, a családját, az életét vagy a fiú, aki figyelemre vágyik?

Nemcsak a két főhős szemén át látjuk az eseményeket, hanem kapunk egy-egy szeletet abból, hogy a környezetük miként éli meg ezt a kényes szituációt. A férj, a kolléga, a srác családja, barátnője. Egészen a könyv végéig sikerült elérnie a szerzőnek, hogy ne tudjam én sem az igazságot. Hol a nőnek hittem, hol a srácnak. Aztán kapunk egy jó kis csavart a végén és egy ütős zárást. És bár a könyv végi csattanónál rögtön levágtam, hogy ki, mit, miért, de ez semmit nem vont le a könyv értékéből, engem ezzel a könyvvel megvett a szerző kilóra. Egy hétvége alatt kivégeztem és remélem lesz még alkalmam olvasni Lucy Dawsontól hasonló izgalmas thrillert. 

lucy-dawson-kegyes-hazugsagok-42518481149.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

Egy anya fájdalmas titka...érdekel? Kattints!

Főkép: részlet az eredeti borítóból

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr10014677644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása