Tudod, mit rejtegetnek a szomszéd házban?

2019. június 17. 07:49 - GReni

Könyvajánló - Cara Hunter: Sötétben

Adam Fawley újabb felkavaró ügyet kap: egy csendes kisváros, egy ismeretlen félholt nő és egy gyerek az alagsorba zárva. Senki nem ismeri őket és senki nem tudja, hogy kerültek oda...

fokeppp.jpg

Megérkezett a detektívfelügyelő, Adam Fawley legújabb kalandja Sötétben címmel. A sorozat előző kötetében egy nyolcéves kislány eltűnése ügyében nyomozott, ha netán lemaradtál róla kattints a címre, viszont azt meg kell jegyeznem, hogy epizódok, így az első olvasása nélkül is élvezhető a regény.

Egy közeli ismerős

Ezúttal Oxfordban egy ház alagsorában kezdődik a nem is akármilyen történet. Mark Sexton beleszeretett egy Viktória korabeli épületbe, ráfér a felújítás, de csak egy órányira van Londontól, a közelben menő magániskola a gyerekeknek, ideális vétel. Amikor a felújításokat megkezdik nem várt meglepetéssel szembesülnek. A pince fala közös a szomszéddal, melyet elkezdenek kiütni és a kihullott téglák adta résen át kibontakozik egy arc a félhomályban.

Amikor a rendőrök bemennek a házba egy rettenetes állapotban levő idős urat találnak otthon. Csapzott, koszos és látszólag fogalma sincs, hogy mi történik körülötte. Sokkoló látvány nyújt az öreg és a háza is, de amikor leérnek a pincébe még rémesebb dologgal találják szemben magukat.

"A lábuk előtt a betonpadlón egy fiatal nő fekszik, a térdénél felhasadt farmernadrág és egy foszladozó kardigán van rajta, ami új korában talán sárga lehetett. A szája kitátva, a szeme csukva. A halovány derengésben viaszfehér a bőre, akár egy hullának.
És ez még nem minden. Van ott még valami, amire aztán végképp nem számítottak.
Az a valami ott ül a nő lábánál, és a haját húzkodja.
Egy kisgyerek az."

Azonnal kórházba vitték mindkettejüket. Látszik rajtuk, hogy napok óta nem ettek, a kisfiú ugyan magánál van, de egy ránézésre két éves kisfiú aligha tudna hasznos információval szolgálni a hatóságok számára. Ráadásul a lány nem beszél, a fiú pedig sikít, rúg, ha a közelébe mennek. Megkezdődik a szomszédok és a ház tulajdonosának, William Harpernek a kihallgatása, ami nem megy túl jól. Harper Alzheimer-kórban szenved, alig van tiszta pillanata, de olyankor állítja, hogy fogalma sincs mit keresett a pincéjébe zárva a nő és a kissrác.

Az öreg egy zavart, agresszív, alkoholista, de a szomszédok mind azt állítják, hogy ártalmatlan és nem tudják elképzelni, hogy ő tette volna mindezt. Aztán ott van Derek Ross, a szociális munkás. Hetente járt Harperhez, de azt állítja nem vett észre semmit. Egy apróság jutott csak eszébe: a szadomazo pornó az öreg ágya alatt, amit fél éve talált. Ha pedig a két áldozat a pincében nem lenne elég, előkerül egy neves újságíró holtteste is Harper házában.

De ki lehet ez a fiatal lány és miként került a pincébe? Na és a kölyök? Kihez tartozik? Harper tényleg nem tudott róluk semmit, csak valaki kihasználta a betegségéből adódó zavarodottságát? És a holttest? Vajon Harper végzett a nővel?

Az első részben már találkoztunk Fawley csapatával, akiket most még jobban megismerünk. Többet megtudunk a magánéletükről is miközben zajlik a nyomozás, és szép lassan megkedveljük őket. A Közeli ismerős végével nem voltam kibékülve, ezzel a könyvvel viszont már teljesen elégedett voltam.

Az elején lassan épül fel a történet, aztán pedig folyamatosan zajlanak az események, és már nincs időnk unatkozni. Mindig más lett gyanús. Apránként jöttek elő újabb és újabb nyomok, hogy végül tippünk se legyen, hogy mi is történt a két szerencsétlennel a pincében. Egyet értek Fawley-val, pontosan így éreztem én is :D 

"Akárhányszor azt hiszem, hogy végre előrébb haladtam ezzel a nyomozással, mindig jön egy újabb csavar. És mindig egy még hátborzongatóbb fordulat."

Mint a kirakóst, úgy pakolta össze a szerző az egyes nyomozók által kiderített dolgokat. Szeretem, hogy Fawley nem a tökéletes, mindenkinél zseniálisabb detektív, hanem van vele egy csapat, akikkel együtt lesz erős. Folyamatosan érezhető a feszültség ebben az összetett történetben, aztán jön a csavar csavar hátán. Egyre több rejtély és megválaszolatlan kérdés. Majd kapunk egy izgalmas, okos végkifejletet. Cara Huntertől kaptunk egy ütős krimit számos fordulattal. Kíváncsian várom milyen új ügy várható majd a harmadik részben.

5089817_5.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5114868272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása