Elbűvölő, pszichopata feleségem

2019. augusztus 22. 07:45 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Átlagos házaspár, két kamaszodó gyerek, az életük megszokott, már-már unalmas. Valamivel izgalmasabbá kell tenni. Ők a gyilkolást választják.b4c00804-0fcf-11e9-85d9-37db0e8cf837_image_hires_161143.jpg

A férfi, aki elmeséli elbűvölő felesége történetét rendre Tobiast játssza el, a siket, jóképű harmincast, a siketségével vonzza magához a nőket. Nem tudjuk meg a valódi nevét, ő a történet narrátora. Már rögtön az elején tudjuk, hogy a felesége, Millicent, nem teljesen százas, de nem is sejtjük, ahogy ő sem sejti, hogy mennyire nem az. 

Millicent nővére, Holly bentlakó volt a pszichiátrián, miután sorozatosan bántalmazta, ollóval, késsel vagdosta a húgát, majd akkor telt be a pohár, amikor elkötötte a szülei járgányát, és szándékosan, minden előzmény nélkül belehajtott egy falba, hogy a húga meghaljon. Térfigyelő kamera vette fel az esetet, és ezután nem volt visszaút, Holly pszichiátriára került, és vagy 20 évig ott is maradt. Egész addig, amíg egy napon kiengedték, és felkereste Millicentet, aki immár a férjével és két gyerekével, Roryval és Jennával élt. És innen indult az egész... immár három áldozatuk van, és épp a negyediket készítik elő, amikor egy évvel Lindsay elrablása után előkerül a holtteste, csak pár hete halott.

Tobias számára pedig világossá válik, hogy az elbűvölő felesége a lányt, akit ő rabolt el, de a továbbiakat a feleségére hagyta, majdnem egy évig fogságban tartotta valahol, mielőtt megölte. És most újabb lányt akar, főleg mert mindent úgy rendezett, hogy egy 20 évvel korábban arrafelé tevékenykedő sorozatgyilkos, Owen Oliver módszerére emlékeztessen. Tobias örömmel veszi magára Owen személyiségét, de közben folyamatosan agyal. Lehet, hogy nem is ismeri annyira a feleségét, mint hiszi? Talán ez az egész olyan nyomot hagy a kapcsolatukban is? Mi lesz ennek az egésznek a vége? Ahogy haladunk előre a történetben, egyre betegebb, egyre vadabb dolgok derülnek ki, és nem is hinnénk az elején, hogy merre futtatja ki Samantha Downing a történetet.

Jól megírt, élvezetes történet ez, ahol jó döntés volt az egyik elkövető, Tobias szemszögéből, E/1-ben elmesélni, mi történt. Megismertük így az egész családot, az okos, eszes fiút, Roryt, az ügyes lányt, Jennát, és a mindig tiptop, mindig a helyzet magaslatán lévő ingatlanost, Millicentet, meg persze a férfit, aki szereti magát a siket Tobias bőrében látni. Érdekes volt belelátni egy ilyen furcsa kapcsolat mozgatórugóiba, és amikor a férfi a gyerekekről beszélt, azokat nagyon szerettem. Egy kevésbé pszichopata nő mellett normális életet élhetett volna. 54575-1.jpg

A szerző és a könyv eredeti (jól sikerült) borítója, melyet szerencsére a magyar kiadás is megszerzett :)

Kettejük kapcsolata, már ami főleg a sorozatgyilkos kapcsolatot, és nem a házastársit jelentette, nagyon jól ki volt egyensúlyozva, és Samantha Downing vagy ösztönösen, vagy sokat kutakodva, ki tudja, de tökéletesen bemutatta a bűnöző párosok egymáshoz való kapcsolatát. Pontosan ugyanígy működik a valóságban is, mindig van egy fő ötletelő és egy alárendelt fél, igaz, a valóságban nagyon ritkán nő az előbbi - itt most így volt. A kapcsolatuk dinamikája, és a férfi gondolatai lendítették előre újra és újra az egészet. A fülszöveg J. D. Barker stílusához hasonlítja, és van benne valami: olvasmányos, okosan felépített, jó kis krimi volt ez, noha egyáltalán nem a hagyományos krimi, semmiképp ne zseniális nyomozókat várjatok ettől a könyvtől. Nagyrészt a narrátor fejében járunk. 

Samantha Downing a Kaliforniában, a Bay Area-ban született, jelenleg New Orleansban él. Saját bevallása szerint egy tucatnyi regényt írt már, de ez az első, amit publikált. Remélem, sokat fog még írni, mert ez egy nagyon jól sikerült regény lett. :)

Köszönöm a lehetőséget az Agave Könyvek csapatának! A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

A negyedik majom

Kövess minket Facebookon!

 

 

Agave Könyvek, Budapest, 2019
352 oldal
Kötés: puhatáblás, füllel
ISBN: 9789634196211
Fordította: Bosnyák Edit

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8915015602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása