Pénz vagy a szívtipró pilóta szerelme?

2019. október 29. 00:18 - Carbonari

Könyvajánló - Vi Keeland, Penelope Ward: Szívtipró pilóta

money.jpgPénz vagy szerelem? 
Melyiket válasszuk?
Csak a megfelelő nő képes változtatni a férfi elgondolásain. 
És a nő tervein a megfelelő férfi vajon...?  

A szegedi Könyvmolyképző Kiadó Rubin pöttyös könyvek sorozatában (tudod: ha Rubin pöttyös, akkor titkokról és vágyakról, pont neked) újabb gyöngyszemet tett az olvasók elé Vi Keeland, Penelope Ward tollából, Szívtipró pilóta címmel.

Reptéri váró, teljes tanácstalanság, hová is utazzon Kendall Sparks (akinek a neve is utazást jelent), amikor egy félistennek látszó pasi beszólása miatt leöntötte a nyolcszáz dolláros polóját (megjegyzem, ugyanez a póló ugyanennek a félistennek társaságában pár nap múlva majompisiben ázik). A huszonkilenc éves, vakmerő és jóképű félistennek (bocs, tudom, harmadszor írom le, de hogy örüljél, itt van negyedszer és ötödször is: aki félisten, az félisten, ez van) neve is van: Trip, az az Carter Clynes kapitány.pilota.jpg

Ő a Pilóta. A szívtipró fajtából - de Kendall sem ezt, sem azt nem tudja még.

A lány négy évvel fiatalabb Tripnél, és igen nagy gondban van. El akar vonulni a világtól, mert át kell gondolnia valamit, ami nagy kihatással lehet nemcsak saját, hanem családja életére is. Ezért ül a reptéri váróban, és mazsolázza a katalógust, hová is utazhatna, ahol csendben meghányhatná, vethetné, hogyan is tovább. Ekkor lesz a pólója italban ázó a dögös pasastól, aki végül is Riót javasolja számára úticélnak. Miért is ne? - gondolja a lány és simán kiad 3000 dollárt a jegyért. Hogy miért? Mert Trip látásától elgyengül a térde is. Igaz, később kiderül, hogy ez a férfi nemcsak dögös, karizmatikus, hanem iszonyúan öntelt is, mindig a következő izgalmat keresi életében, sosem marad egy helyen vagy egy nőnél. Trip észleli, hogy Kendall menekül valami elől, de azt kéri tőle: hagyja a csudába gondjait, lazítson vele néhány napot, aztán mindenki meg tovább a maga útján. Kendall bármennyire is megőrül érte, komoly döntés előtt áll: ha elfogadja a neki nyújtott ajánlatot, szerelem szóba sem jöhet ezzel a pilótával - akkor sem, ha Rióban egy helyen szállnak meg. pilot.jpgMindenki megy tovább a maga útján. Ja. Vagy nem. 
szerzokk.jpg
A szerzők, Vi Keeland, Penelope Ward

Ahogy egyre jobban megismerik egymást, oldódnak fel a korlátok, gátlások, nyílnak meg egymásnak magánéletükkel kapcsolatban, úgy derül ki, hogy nem szabad elsőre ítélni. Mindig, mindennek oka van, a nőcsábász külsőnek, a pénznek, gazdagságnak, gondolkodásmódbeli sémáknak, mindennek. És hogy Kendall mit fog választani, pénzt, vagy szerelmet - ki tudja? A szerzők utolsó pillanatig feszültségben tartják az olvasót, csavarokkal szédítik, drámával szembesítik, vágyat élesztenek és kedvet csinálnak a magamfajta szőrös szívű ötvenesnek is valakit megszeretni - ilyen hőfokon. Humoros, sokat nevettem rajta, a párbeszéd a szokásos nő-férfi feszültségen túl sok eredetiséget hordoz. Az a fajta történet, amely bizonyos megoldásai tekintetében sablonos, ennek ellenére boldogan olvasná az ember még tovább, és csalódottan hajtja be a könyvet, hogy ne már, vége van?

Kellemes, könnyed, bizsergető. Akárhány évesen is, Klimax után is. Receptre lehetne felírni, hogy hölgyeim, egy ilyen kaland, egy ilyen szerelem egyszer egy életben mindenkinek jár. (Még nekem is:) "Ha az ember meg akarja változtatni a világot, vagy változtatni akar valamin, nem kell messzire mennie, elég, ha körülnéz a szomszédságában." Ezt meg kőbe kéne vésni. Na, csak mondom. 

szivtipro.jpg

 

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadó csapatának! A kötet a gyönyörű borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Ez csak fájdalom. Lélegezz!

Már így is túl sok szó van a világon

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2315171986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása