Öt kontinens gyönyörű és különleges látnivalói egy mesés albumban

2019. december 04. 00:24 - GReni

Könyvajánló - 77 csodálatos úti cél

Öt kontinens legismertebb ember alkotta nevezetességei és néhány természeti kincs egy mesés albumban, megkoronázva lenyűgöző képekkel.

77_csodalatos_uticel.jpg

A Ventus Libro Kiadónak köszönhetően egy igényesen összeállított, gyönyörű fotókkal és páratlan, lenyűgöző, főként emberi kéz alkotta csodálatos helyszínekkel megtöltött albumot vehetünk a kezünkbe, mely a 77 csodálatos úti cél címet viseli. A világon számos különleges építményt találunk. Az album alkotói arra vállalkoztak, hogy egy történelmi utazásra vigyék az olvasókat. Akadnak benne ősi építmények, mint a Stonehenge vagy Petra romvárosa, aztán a középkor alkotásai között barangolva megcsodálhatjuk Alhambrát, de az újkor sem maradhatott ki.

Öt kontinens legismertebb nevezetességei és különlegességei között csemegézhetünk. Európa kincsei között megtalálhatjuk például az Eiffel-tornyot, a pannonhalmi főapátságot, a kölni dómot vagy a svájci Gleccser-expresszt. Ázsia és Ausztrália sem szűkölködik látnivalókban. A könyvben szerepel többek között Láhor, a mogulok kertje, a Tiltott város, Angkorvat és Sydnye Operaháza. Afrika fejezetéből nem maradhattak ki a gízai piramisok, míg Amerikából a Teotihuacán vagy a Hearst-kastély. Ez a gyönyörű album tökéletes ajándék bármilyen alkalomra. Ízelítőül jöjjön négy mesés helyszín a kötetből.

switzerland-the-glacier-express.jpg

A svájci Gleccser-expressz - A világ leglassúbb expresszvonata

Egy olyan különleges vonatozásra invitállak titeket, ahol a cél maga az út. 291 km, 91 alagút, 291 híd és 8 órányi vonatozás festői tájakon. A vonat St. Moritzból indul és az Alpok pazar látványát panorámakocsikból élvezhetjük. Ahogy kapaszkodik fel a hegyeken, szurdokokon, kanyarog, alagutakon, viaduktokon át számos kastély és vár, alpesi tájak és festői települések teszik még izgalmasabbá a látványt. Az Alpok-túrát pedig az egyik legtöbbet fotózott hegycsúcs, a 4478 méter magas Matterhorn látványa koronázza meg.

1325433.jpg

Angkorvat: ˇa főváros templomaˇ - Ázsia legnagyobb vallási célú épületegyüttese

A mai Kambodzsa északi részén fekszik ez a páratlan építmény, melyet a 12. században a hindu Visnu istenség és az istenkirályként imádott II. Szúrjavarman király tiszteletére emeltek. A mintegy egy négyzetkilométer területű szent negyedet 200 méter széles árok keretezi. A terület közepére egy mesterséges hegyek emeltek, melyen áll öt, lótuszrügy formájú kupola. Ezek jelképezik a világmindenséget és középpontját, a Meru-hegyet. Az épületet csak még különlegesebbé teszik a domborművek, melyek beborítják és legendákat valamint az alapító uralkodó életét mesélik el. A történelem során többször feledésbe merült ez a szépség, de végül újra "felfedezték", ráadásul 1992 óta az UNESCO  világörökség részéve vált.

5j7rub.jpg

Machu Picchu - Az 1570 körül elhagyott inka romváros

Az "Öreg csúcs" (ezt jelenti a Machi Picchu a kecsua indiánok nyelvén) a perui Andok keleti részén elterülő teraszosan kiképzett város, melyhez a sziklák közt megbújó hegyi ösvényen lehet feljutni. A titokzatos inka települést azért építhették ilyen megközelíthetetlen helyre, hogy védve maradjon a konkvisztádorok elől. A város épületeit vörös gránittömbből száraz falazással építették és tökéletesen illeszkednek. A régészek számos dolgot kiderített a romvárosról, de vannak olyan kérdések, melyekre várhatóan sosem kapunk választ. Ellátogatva erre a különleges helyre megnézhetjük a fennmaradt templomokat, palotát, sziklatömbből alkotott oltárokat, egy félkör alakú tornyot, a Torreónt, ahova egykor az ajillák (napszüzek) maradványait helyezték és számos egyszerű építményt, melyekben a katonák és munkások élhettek. Lenyűgöző titokzatos paradicsom a "világ tetején".

grand-canyon-1600x600.jpg

Grand Canyon Nemzeti Park - A földtörténet képeskönyve

A Colorado-folyó mintegy 17 millió év alatt vájta ki a Grand Canyont, melynek hossza 446 km, mélysége 1200-1800 méter. A falak gyönyörű színvilágát rétegei adják, melyeket gránit, mészkő, pala és homokkő alkot, ettől ez a különleges csíkozott mintázat. A szurdok alján a kőzet mintegy 1,7 milliárd éves és a rétegek bepillantást engednek a Föld sok millió éves történetébe. A látvány lenyűgöző, de a helyet csak még különlegesebbé teszi, hogy a mai napig megőrizte érintetlenségét. A szurdok mélyén pedig még ma is élnek havaszupaj indiánok, a "zöld víz népe" valószínűleg a 12. században telepedett le ezen a biztonságos területen és körülbelül 500-an ma is itt élnek egy nehezen megközelíthető rezervátumban.

77-csodalatos-uticel.jpgA kötetet a Kossuth Kiadói Csoport és a Ventus Libro Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Bortúrák ínyenceknek Bordeaux-tól Tokajig

Prága különleges helyei

Bécs különleges helyei, rejtett titkai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5615305996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása