Jessica Jones, a piás ex-hős kalandjainak kezdete és vége...

2020. február 13. 07:52 - GReni

Könyvajánló - Brian Michael Bendis: Alias - Jessica Jones 3.

Tudni szeretnéd miként lett az átlagos, szégyenlős tinilányból szupererőkkel bíró hős? Aztán miként ért fájdalmas véget a jelmezes-karrier? Érhet boldog véget olyasvalaki élete, aki a mocsokban éli mindennapjait?

fokep_69.jpg

Ez a pillanat is eljött...elérkeztünk Jessica Jones történetének utolsó kötetéhez. Ha lemaradtatok az előző két kötetről, mindenképp érdemes megismerkedni velük:

Alias - Jessica Jones 1. (1-9.)

Alias - Jessica Jones 2. (10-21.)

Ismét belevethetjük magunkat a megkeseredett nyomozó alvilági kalandjaiba. A Fumax Kiadó ezúttal is egy igényes, színvonalas kötetet hozott el az olvasóknak. A sorozat zárókötete az Alias 22-28. számát tartalmazza.

A kötet elején visszautazunk 15 évet az időben, hogy megismerjük Jessica Jones eredettörténetét. Egy csúnya autóbaleset, némi hadsereg tulajdonában álló vegyianyag, majd hat hónap kómában. Ébredéskor pedig szembesült a ténnyel, hogy elvesztette a családját. Egy ilyen tragédiát nem könnyű feldolgozni, de mi van, ha ezt még megspékeljük azzal, hogy különleges képességei is lettek?

A múltidézés után ismét napjainkban járunk, ahol Matt Murdock, a Fenegyerek egyik ügyfele akarja megbízni a magánnyomozót egy melóval. Nem is akármilyennel! Egy kardfogú tigrist kell megtalálnia az északi sarkvidéken. Közben egy váratlan megbízás érkezik: ismét le kell vadásznia Killgrave-et, a Bíborembert.

Ezúttal is felbukkannak ismert Marvel hősök a történetekben, például Peter Parker, aki Jessica iskolatársa volt, vagy Thor, aki megmentette a vízbefulladástól, majd a Bosszú Angyalai is bekerülnek a képbe, ugyanis ők ajánlják a megbízóknak Jessicát.

Killgrave kegyetlen és brutális tömeggyilkos. Az áldozatok családjai keresik fel Jessicát, hogy tegyen igazságot a szeretteik elvesztéséért. Bár Killergrave egy szigorúan őrzött, elszigetelt börtönben van, a hozzátartozók azt akarják, hogy beismerje mit tett. Bár bevallott néhány tömeggyilkosságot, sok bűnét tagadja.

rco021_1468924111.jpg

Megismerjük, hogy miként találkozott a gyilkossal még szuperhős korában és, hogy előbbi miként képes az elméjével irányítása alá venni bárkit, köztük Jessicát is. Miközben a magánéletében is zűrökkel kell megküzdenie, most régi sebek szakadnak fel újra a Bíborember ügy kapcsán. Megtudjuk miként vágta pofán a valóság a fiatal lányt, aki embereknek akart segíteni, aztán hogyan vágta sutba szuperhős-jelmezét és azt is, hogyan ér véget a lecsúszott piás nyomozó kalandja. Happy end vagy még több katasztrófa?

Eddig is tudtuk, hogy milyen mocskos és züllött világban él Jessica Jones, de ezúttal egy még brutálisabb ellenféllel kerül szembe. Az utolsó részeknek köszönhetően végre azt is megtudjuk milyen pofon kell ahhoz egy szuperképességekkel bíró hősnek, hogy életet hátrahagyva alkoholmámorba menekülve küzdjön a mocsokban.

A vége egy kicsit fura volt, teljesen mást vártam, ettől függetlenül tetszett ez a kötet is, de nem ez lesz a kedvencem. Akik olvasták a korábbi részeket, ezúttal sem fognak csalódni, Brian Michael Bendis és Michael Gaydos Mark Bagley-vel és Rick Mays-szel kiegészülve ismét izgalmas, pörgős és látványos történettel örvendeztették meg az Alias rajongóit. Kifejezetten tetszett, hogy egy gyűjteményes kötetben kapott helyet a "vesztes" tini, a fiatal hős és a hatalmas bukás is. Egy folyamatos tragédiákkal járó fájdalmas életút érhet boldog véget?

3153881_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Brian Michael Bendis
Illusztráció: Michael Gaydos, valamint Mark Bagley és Rick Mays
Fordította: Galamb Zoltán
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 176
ISBN 978-963-470-127-9

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7115451452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása