Nem mindenki bűnös, akit rabságra ítélnek

2020. március 16. 06:21 - Carbonari

Könyvajánló - Anne L. Green: Heather vonzásában

lawyer_1.jpg"Ha az IQ-ja kettővel több lenne, talán lehetne sült krumpli." 
Férfi, nő, szerelmi háromszög, emberölés, tárgyalótermek,
humor, ügyvéd és rendőr vonzalma = romantikus krimi. 

Anne L. Green a Heather vonzásában (Bűnös viszonyok sorozat első része) című könyvében új vonulatot lovagol meg, és eltér az eddigiektől: kevesebb erotika, több célirányos cselekmény, amelyek elegyeként a kifejezetten nemcsak érzéki sorokra vágyók is simán leemelhetik a boltok polcairól a szerző romantikus krimijét. Az Álomgyár Kiadónál megjelentetett fenti kötetnek azóta második része is nyilvánosság elé került, Joyce csapdájában címmel. A rajongók szerint eddig ez lett a legjobb ALG könyv.

Az alaphelyzet adott, férfi és nő kapcsolat, sőt, háromszög, valamiféle, társadalmilag jelentős történéssel vagy üggyel kombinálva. Jelenleg éppen egy sorozatgyilkos kószál az utcákon, újabb áldozatára lesve, miközben William Keyes rendőrnyomozóként veti magát a bűn után, nem kímélve saját testi-lelki egészségét sem. A történet elején éppen halálos fáradtsággal küzdve még lefeküdni sem mer egy újabb nap kezdete előtt, mert tudja, felkelni sem lenne ereje, már pedig mennie kell tovább. Joyce, a menyasszonya, közli is vele, hogy különb vizihullát is látott már Liamnél. Megpróbáltatásait tetézi egy hamarosan bekövetkező (újabb) családi vacsora is jövendőbeli apósánál, aki roppant lekezelően bánik vele, arról nem beszélve, hogy jövendőbelije apjának ajándékában - egy tágas, hatalmas házban - élnek. Egyértelműen, a háta közepére sem hiányzik az egész. anne_1.jpg

A szerző, Anne L. Green

A fentiek már megalapozzák a cselekményt, sorozatgyilkos, saját személyének elfogadtatási problémái a menyasszony családjánál, jelentős vagyoni különbség a menyasszony-vőlegény családjai között, Joyce finom utalásai, hogy az apjával szemben neki, a fiatalabbnak kellene bölcsebbnek lennie és elengedni a  füle  mellett a bántó megjegyzéseket - dehát melyik fiatal csődör tudott valaha is bölcs lenni az apósával szemben...?

A másik főhős, Heather is a törvény oldalán áll, tárgyalótermek kemény és profi ügyvédje, idült időhiánnyal küszködve, már ami saját énidejét illeti. Minden szabad vegyértékét a Reese Ügyvédi Iroda köti le, magánélet, mint olyan, nem létező kategória, s ráadásul önszántából: nagyapjától örökölte az ügyvédi hivatás iránti vonzalmat és nem mellesleg az ügyvédi irodát is. Egyértelmű tehát, hogy elvárja magától, öregbítse cége jó hírét, kerül, ami be kerül: erőn felül is húzni az igát becsület és kötelesség kérdése. 

Ez a két személy egy szövevényes jogi ügy keretében kerül egymással kapcsolatba, amelybe tulajdonképpen az ügyvéddel örökös harcban-versenyben álló bájgúnár ügyész ugratta be Heather-t, kihasználva, hogy amely ügy védelmének elvállalását ő nem javasolja, arra a nő azonnal ugrani fog. Az ügyben ugyanis a vád nem más, mint emberölés. És itt kap szerepet William, a rendőrnyomozó, aki szerint Heather egyszerre vonzó, tűzről pattant és .... kibírhatatlan. Akarata ellenére vonzódni kezd hozzá, amely borítékolhatóan előre nem látható bonyodalmakat fog okozni a történet során. Hiszen vőlegény...jog.jpgNekem, a rendészeti vonalon szolgálatot teljesítőnek kifejezett felüdülés volt a regény abszolválása: tárgyalótermek, tanúk, nyomozók, ügyvédek, ügyészek, vád, nyami, nyami, gyertek anyucihoz:)) Az igényes romantikát is kedvelem, itt az éles párbeszédek, a humoros beszólások mindent vittek. Érzékeny határvonalon egyensúlyoz a szerző és jól adagolja az izgalmakat, családi konfliktushelyzeteket, lelki vívódásokat, magánéleti válságokat, szerelmi háromszöget, hogy mitől marad vagy megy valaki egy kapcsolatban/ból, mi történik, ha két emberhez is kötődik az ember, az egyiket így szereti, a másikat úgy szereti (hja, ilyen van). A másik vonulat a gyilkossági nyomozás világa, amit rendészeti szemmel nézve is izgalmasnak találtam, és igen: nem mindenki bűnös, akit elítél a bíróság. Jogszolgáltatás van, hölgyeim és uraim, jogszolgáltatás, nem igazságszolgáltatás. Ez tény. A mindennapok rendőri munkájának lefestése meg, hűha... (gondolom, volt szakmabeli tanácsadó az írás során). 

Szóval, jól eltalált történet, megnevettetett, elgondolkodtatott, megfogott. Most már csak annyi bajom van, hogy ma délelőtt ért haza egy kontingens könyvrendelésem az online webáruházból, ÉS ha tudom, hogy ez ennyire jó kis történet, habozás nélkül mellécsaptam volna a Bűnös viszonyok sorozatának második részét is a vásárláskor (Joyce csapdájában).

heather.jpg

Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó weboldalán.

Fordította: Bozai Ágota

Kövess minket Facebookon!

Egy iskolai lövöldözés lélektana

Hová lettek az eltűntek?

 

Cím: Heather vonzásában (Bűnös viszony 1.)
Szerző: Anne L. Green
Sorozat: Bűnös viszony
Oldalak száma: 480
Megjelenés: 2019. szeptember 30.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786156013156
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2915515382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása