Egy elrabolt kislány és brutális gyilkosságok egy izgalmas krimiben

2020. augusztus 05. 07:53 - GReni

Könyvajánló - Linda Castillo: Szégyen

Egy békés amish közösség,
brutális gyilkosságok,
egy elrabolt gyermek és
egy rég elfeledett titok
egy fordulatos, izgalmas krimiben.

szegyen_fokep.jpg

Végre egy újabb Linda Castillo kötet! Nagyon örültem neki, amikor megláttam a General Press Kiadó újdonságai között, mert legutóbb megjelent könyve teljesen levett a lábamról. Fordulatos, izgalmas történet, nagyon jó írói stílus.  Kell ennél több egy jó könyvhöz? Az Égető titkok című regényről írt ajánlómat az alábbi linkre kattintva olvashatjátok:

Egy elsuttogott félelem, amely halálos bosszúvá érik

És akkor most nézzük miről is szól a szerző Szégyen című regénye, melyben ismét Kate Burkholder ered a gonosztevők nyomába. A kötet egy nagyon idilli képpel indul: bájos amish nagymama két unokájával diót szedni indul a szomszédos elhagyatott tanyára, miközben Mary felidéz számos boldog gyerekkori emléket az egykor itt élő családról. Ám az idillnek hamar vége szakad, amikor motoszkálásra lesz figyelmes a romos házban. A lányokat a diófánál hagyta és bement a házba megnézni, hogy ki jár odabenn. És ezután elindul a vérlavina...

Nem túlzás, ugyanis szegény nőt véresre marcangolták egy késsel, ráadásul itt még nem ér véget a rémálom, ugyanis az elkövető magával vitte az egyik kislányt, a hétéves Elsie-t. Mi már a támadásnál megtudjuk, hogy Mary ismerte a támadóját, de a nyomozók számára is egyértelmű, hogy nem egy betörőt sikerült fülön csípni. Több mint húsz késszúrás rengeteg dühről árulkodik. Ez nem ígér sok jót az eltűnt gyereknek. De miért ölte meg a nőt? Ő volt a célpont, a gyerek pedig csak rosszkor volt rossz helyen? Vagy a gyereket akarta és Mary csak a kislányokat védte?

Kate Burkholder nyomozó mindent megtesz, hogy felgöngyölítse az ügyet, de a zárkózott amish közösségben sosincs könnyű dolga. Egyre több minden sántít az ügyben, Kate számos furcsaságra figyel fel. Ahogy telnek az órák, a napok sorra újabb holttestek kerülnek elő és mindegyikük valahogyan kötődik az eltűnt gyerek családjához. De mi a titok? És milyen titok az, amit még akkor is érdemes megőrizni, ha egy ártatlan hétéves élete forog kockán? 

A regény csupán öt napot ölel fel, de brutális, hogy mennyi minden történt ebben a pár napban. A szerző feszültségkeltésben parádés, ahogy peregnek az órát folyamatosan izgultam, hogy vajon élve találják-e meg a lányt. És kicsit sem segített, hogy közben megtalálják a vérét, később pedig az összetört szintén véres szemüvegét is. Kapunk egy komoly szeletet abból, hogy hány követ képesek megmozdítani a rendfenntartó szervek, hogy egy eltűnt kislány nyomára bukkanjanak. Eközben sorra jönnek az új emberek és új helyszínek a sztoriba. Kate versenyt fut az idővel, miközben többször is veszélybe kerül az élete. Vajon sikerül megtalálni élve Elsie-t?

A szerző még mindig nagyon jól ír. Filmszerűen peregnek az események, nincsenek üresjáratok, unalmas percek. Izgalmas, fordulatos, elgondolkodtató regény, amely magában foglal egy érdekes erkölcsi dilemmát is ebben a számunkra oly távoli kultúrában. Bár a Kate Burkholder sorozat legújabb kötete a könyv, önálló regényként is megállja a helyét. Az egyetlen problémám a kötettel a borítója. Valahogy sehogy nem illik nekem a képbe a fiatal nő a réten. Ha nem ismerném a szerző nevét, félek le sem vettem volna a polcról, mert semmi nem árulkodik arról, hogy egy jó kis krimi vár rám. Akik szeretik a fordulatos, izgalmas krimiket nem fognak csalódni a kötetben.

139482694.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Fordította: Beke Cz. Zsolt

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2116042950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása