Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Ha/Ver lehengerlő fináléja?

2020. augusztus 21. 07:41 - GReni

Könyvajánló - Mark Millar és John Romita Jr.: Kick-Ass - Ha/Ver, Negyedik könyv

"Mivel Kis Dög börtönben ül, Ha/Ver kénytelen egyedül vezetni az Örök Igazság szuperhőscsapatot. Ám a szuperhősöket közben betiltották, és Ha/Vernek egyszerre kell menekülnie a rendőrök és rettentő új ellenségei elől."

fokep_80.jpg

A Fumax Kiadó rendületlenül hozza a magyar olvasóknak a népszerű és szuper képregényeket. Ezúttal elérkeztünk a Ha/Ver című sorozat fináléjához, amely hozza az elvártakat: minőségi kötés, izgalmas borító és tartalmazza a teljes, nyolcrészes Kick-Ass 3 minisorozatot, amivel elérkezünk a kissé esetlen szuperhős történetének záró akkordjához.

Ha eddig lemaradtál volna erről a szórakoztató képregényről, akkor íme egy kis ízelítő a sorozat nyitányából:

Ha/Ver: egy fekete humorral megtűzdelt brutális szuperhős eredettörténet

Dave Lizewski egyedül marad az Örök Igazság nevű kis szupercsapatával, de Kis Dögöt az apja jól kinevelte, mindenre felkészült. Hagyott egy üzenetet, egy pontos szöktetési tervet és egy valag pénzt a megmentésére. De ez a szerencsétlen banda a küldetés elején berezelt és elnapolják a projektet.

Hónapok teltek el, Kis Dög még mindig a szigorúan őrzött fegyházban senyved, a többi kölyök pedig éli az életet. Érettségi, felvételi, minden, ami egy hétköznapi tinédzser életét kitölti. Emellett meló, randik és bár a szuperhősködést betiltotta a maffia által megvásárolt korrupt rendszer, azért néha még kimerészkednek egy-két jócselekedetre.

1595845946901-9ad6c0bb-1ae9-4d91-975c-64a42d296e67.jpgKözben a kiscsajt sem kell félteni a sitten. Uralma alá vette a helyet, már ő a főnök odabenn és közben nem is sejti, hogy eközben belharcok zúzzák cafatokra az Örök Igazságot. Kis Dög tudja folyamatosan terveket eszel ki a szökésre, ezalatt azonban kapunk egy kis ízelítőt azokból az időkből, amikor apja kiképezte a gyilkolásra.

A maffia életét is belharcok nehezítik és egy új álarcos banda, ezért úgy döntenek levadásznak mindenkit, aki jelmezes igazságosztóként járja az utcákat. Dave kicsit elszakad ettől a világtól, de amikor barátai bajba kerülnek ő sem rest és beleveti magát a vérengzésbe.

Ebben a részben is folyamatosan pörgünk, közben kapunk hőseink magánéletéből is apró szeleteket, de ennél valami ütősebb végkifejletre számítottam. Visszaemlékezés Kis Dög elvett gyerekkorára, kiderül, hogy az anyja is szociopata, aztán Dave évődése, hogy mit akar az élettől. A jók győznek, a gonoszok mind megbűnhődnek végkifejlet túl klisés ehhez a sorozathoz.

Szerettem a sorozat fekete humorát, szarkazmusát, a hősök bénázásait, de ezekből kicsit kevés jutott ebbe a kötetbe. Az illusztrációra azonban ezúttal sincs panaszom. A színek, a karakterek, a véres jelenetek, robbantások mind nagyon ütősre sikerültek. És talán pont ez mentette meg a kötetet nálam. Nem lett rossz összességében, de jó lett volna valami nem teljesen happy endes lezárás. Kis Dög és Ha/Ver megérdemelt volna valami vagányabb lezárást.

3164350_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Mark Millar
Illusztráció: John Romita Jr.
Fordította: Sepsi László
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 216
ISBN 978-963-470-131-6

Kövess minket a Facebookon is!

Érdekel Joe Hill ütős képregénye? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8416077926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása