A ​rémálmok múzsája

2020. szeptember 16. 07:12 - GReni

Könyvajánló - Laini Taylor: A ​rémálmok múzsája - Muse of Nightmares

Izgalmas ifjúsági fantasy egy mágiával,
veszélyes lényekkel, harcokkal teli,
színes, izgalmas világban.

collage_fotor_2.jpg

Laini Taylor A különös álmodozó című duológiája könnyedén szippantja be az olvasót. Színes, egyedi történet egy varázslatos világban szerethető karakterekkel. Az első rész, bár nem volt hibátlan, nekem nagyon tetszett. A szerző kreálta világ megnyert magának. Ha nem ismered a sorozatot, akkor mindenképp az első résszel kezdj, mert nem tudok úgy írni a második kötetről, hogy ne legyen spoiler az első részről! Itt találhatsz róla egy kis ajánlót:

A különös álmodozó

A rémálmok múzsája ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész véget ért. Szárájának szellemként kell boldogulnia, Lazlo pedig képességének köszönhetően istenné vált. Szárája lelkét csupán egyetlen dolog köti a világhoz, Minja, aki bosszújához akarja felhasználni a hozzákötött lány lelkét. Lazlo szerelmes a lányba, de most rettentő nehéz helyzetbe kerül. Választania kell: Könny lakosait menti vagy Száráját?

Az első részben csupán a gonosz, vérre és bosszúra éhes lányt ismertük meg Minjában, ebben a kötetben azonban teljesebb képet kapunk róla, így már nem is olyan egyszerű gyűlölni őt tetteiért. Izgalmas volt látni, miként változik a regény során. De nem ő az egyetlen, akinek komoly jellemfejlődésen kell átesnie. Szárája először csapdában érzi magát, vergődik, de aztán megtalálja a helyes utat, hogy az Álmok Istennőjévé válhasson.

A fantasy ebben a kötetben portal-fantasy-vá alakul, ugyanis Lazlo isteni képessége, hogy ajtókat tud nyitni más világokba. Emiatt ismerkedünk meg az ő történetével párhuzamosan Kora és Nova világával is. Ez a világ nagyon antipatikus, nyomasztó, ahol a nők csupán arra jók, hogy dolgozzanak, szüljenek és hallgassanak. A két nővér pedig szeretne kitörni, szabadulni ebből az elnyomásból. Kettejük története tele van szomorúsággal, közben pedig gyönyörűen mutatja be a testvéri szeretet, a szabadságvágyat és bár elszakítják őket egymástól, sosem feledkeznek meg a másikról. Előzménytörténetük megismerése után fut össze a két cselekményszál.

Kb a kötet feléig nagyon lassan indultak be az események. Ment a huza-vona Minjával, de az igazi pörgés, drága elérkezése után már letehetetlenné vált a könyv. Mágia, küzdelmek, nagy csaták, egy lehetetlennek és legyőzhetetlennek tűnő új ellenség és a múlt is kísérti a szereplőket. 

A világépítés, a mitológiák, a szereplők jellemfejlődése mind szuper, de nekem kicsit zsúfolt lett a kötet. Mindenből kaptunk egy szeletet, néha nagyon ki lett bontva egy-egy szál, ehelyett talán jobb lett volna, ha trilógia mellett dönt a szerző. Számos új helyszínt kaptunk, de nemcsak térben, időben is ugrálunk. Az első résznél is úgy éreztem, hogy lassan indul be, ezt most is éreztem, ám aztán felpörgött és feszültségekkel, harcokkal, szeretettel, barátsággal teli regény lett belőle. Hibái ellenére is szerethető kötet és bár kaptunk választ sok-sok kérdésre, azért hagyott nyitva ajtót a szerző, ha mégis folytatná a történetet. Nem bánnám, mert a világban bőven vannak még lehetőségek.

705e4f455b993eac9cedd653bccc112742523061.jpegKöszönöm a lehetőséget a Maxim Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8316182806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása