Szabadulós könyv Geronimo Stiltonnal

2020. szeptember 21. 07:29 - GReni

Könyvajánló - Geronimo Stilton: Csapdában a saját házamban

A világhírű főszerkesztő, Geronimo Stilton bajban van. Csapdába esett saját otthonában és az ifjú olvasók feladata, hogy megoldják a rejtélyt és kiszabadítsák a rémült egeret.

img_0438.jpg

Egér-sziget leghíresebb napilapja a Rágcsáló Hírek, amely nem működhet egy kiváló főszerkesztő nélkül, aki nem más, mint Geronimo Stilton. Ezúttal nem egy izgalmas kalandról mesél, hanem kétségbeesetten kéri az olvasót, hogy mentse ki a házából.

Az alapvonal egyszerű: adott Geronimo két szintes háza, melynek minden kijáratát elzárták és az olvasónak pedig nincs más dolga, mint segíteni kiszabadulni, hogy kedvenc egerünk ne késsen el a szerkesztőségi megbeszélésről. Egy érdekes, gondolkodásra, kreativitásra ösztönző szabadulós könyv. Olyan népszerűek világszinten a szabadulószobák, hogy szerintem szuper ötlet a gyerekeknek egy jó kis játék kedvenc karakterükkel.

A kötetben két szintet kell feltérképezni szobáról szobára haladva, amitől még bolondosabb a küldetés, mert ugrálni kell egyik részről a másikra és követni a nyomokat, melyek kijuttatják Geronimót. Út közben mókás kalandok várják az ifjú olvasókat, miközben tárgyakat kell gyűjtögetni, de elakadás esetén még "telefonos" segítséget is lehet kérni Geronimo egy-egy barátjától a megfelelő oldalakra lapozva.

img_0437.jpg

Út közben bejárhatod a poros padlást vagy, ha nem figyelsz megégethet szegény Geronimo fenekét lézersugarakkal, de egy kis kitartás és néhány óra bolondozással könnyen megtalálható a mágneskártya, mellyel Geronimo kiszabadul saját háza fogságából.

Általában a Geronimo könyveket hat éves gyerekeknek már ajánlják, de ezúttal egy picit magasabb lett a léc. A hat éves gyerekkel még érdemes leülni, könnyű zsákutcákba futni, többször több tárgyat is meg kell találni, hogy tovább lehessen jutni. Nyolc-kilenc évesen pedig már egyedül is elboldogul vele a gyerek, de szerintem érdemes egy kis családi mókává alakítani a szabadulást.

Dobosiné Rizmayer Rita fordítása szuper. Könnyed nyelvezet, egyszerű mondatok, hogy az olvasással még csak ismerkedő gyerekeknek se legyenek problémái. A grafika is hozza a megszokott színvonalat. Jópofa rajzok, színes, vidám és a kiemelések is még vonzóbbá teszik a könyvet a kicsiknek.  

geronimostilton_csapdaban_72dpi.jpgA kötetet a Kolibri Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Két újabb szuper Geronimo Stilton könyv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5516204824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása