A tökéletesen elcseszett dúsgazdag és az utolsó éves főiskolás

2020. december 24. 06:31 - Carbonari

Könyvajánló - Sydney Landon: Pierced (Megjelölve)

pierced_1.jpgMaguk mögött tudják hagyni a múltat valaha?
Megmenti vagy elpusztítja őket a szerelem?

Erre a kérdésre keresi a választ Sydney Landon a Pierced (Megjelölve) című regényében, a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Két ember, az egyik dúsgazdag férfi, a másik csóró főiskolás lány, aki hoszteszként egészíti ki semmi kis jövedelmét a talpon maradáshoz, mindkettő súlyos titkokkal és sérelmekkel. Emberek, a Lucian & Lia sorozat első része a polcokon!

A férfi Lucian Quinn, és övé a világ egyik legsikeresebb szoftvervállalata. Huszonkilenc éves, dúsgazdag és szingli, éppen ezért minden házasulandó lány kedvenc célpontja. Kissé pökhendi felfogása önteltségben nyilatkozik meg: a nők csak arra kellenek neki. Egy órára, amikor kedvükre kisikoltozhatják magukat alatta (felette, stb.), akár többször is. Aztán mindenki  megy dolgára, aminek gyökerei a férfi múltjában keresendők. Mi a titka? Miért ilyen? Mi történik vele, amikor meglátja A Lányt?

„Lia, sose próbálkozz ilyesmivel egy ilyen pasasnál, mint én. Ígérem neked, hogy meg fogsz tenni mindent, amit akarok, és könyörögni fogsz még többért. Viszlát, nemsokára.”

A lány Lia Adams (A Lány), csóró főiskolás, végzős a St. Claire's-en, Észak-Karolinában, aki szánalmas kis megélhetését hoszteszkedéssel egészíti ki. Bántalmazó anya, elmebeteg mostohaapa, a mindennapokban elnyomva hordja ezeknek traumáit magával, sokszor tudomást sem véve azok megoldatlanságáról. Nincs is addig semmi baj sem, amíg csak díszletként áll gazdag férfiak mellett, de amikor Lucian Quinn-nel túllép ezen a határon, minden megváltozik.
Mindkettőjüknél.

„Alig néhány nap, és idejutottam. Először félisten, aztán húzzak el. Na, szép. Így múlik el a dicsőség.”

pierced1.jpgA szerző, Sydney Landon

A hívogatóan szép borító pontosan azt nyújtja, amit mutat: sok-sok-sok (sok) erotikát, fiatalos lendületet, néhol obszenitást, és a két sérült lélek egymás körüli táncát. Vonzalmuk elkerülhetetlenül teljesedik ki, képtelenek nem egymással lenni. Igazi gyöngyszem ez a könyv nemiségük felfedezésének kiteljesedésénél tartó fiataloknak, jó, nem azoknak, akik éppen csak felfedezték, hogy van fütyijük vagy nunájuk, hanem olyanoknak, akik azon azért már túlhaladtak. Az érzelmi vasút, amibe belekerülnek a hősök, csak száguld a kötetet kézben tartóval, olvastatja magát. A traumák súlyos árnyékként feszülnek a hősök feje felett és átitatnak mindent. Lia szerethető karakter, szimpatikus, bár néha azért.. na. Persze, olyan múlttal és anyával a háta mögött nem szabad csodálkozni. 

„A három testőr. Sosem láthattad úgy egyiket sem, hogy ne legyen ott a közelben a másik kettő. Nem volt bennük semmi hasonló, de nagyon együtt voltak. – Fae Lucianre mutat. – A komoly gyerekem –, majd a lány másik oldalán álló fiúra –, és az aranygyerekem. – Mikor a lányra bökök, akit kihagyott, de ott áll középen, csendesen hozzáteszi: – A sötét gyerekem.”

Lucian erős egyéniség, határozott, domináns (amilyennek egy értelmes pasinak - és mellesleg nőnek - illik / érdemes lenni). Persze, neki is megvan az achilles pontja, ami a múltjában gyökerezik, és miután függővéggel zárul a mű (de még  milyen függővéggel!), igazán csak sejteti az első rész, hogy kb. hol lehet a gond ennél a csődörnél. Szóval, a Pierced - Megjelölve kedves kis tucattörténet - lenne, ha nem tartalmazna néhány mélyebb gondolatot is. Kifejezetten remek kis bekuckózós könyv, javaslom két ünnep között sorra venni és egy jót szórakozni, izgulni (a szó minden értelmében) és a végén falhoz vágni a könyvet, hogy hogy lehet így befejezni egy első részt, könyörgöm... 

Traumák, érzékiség, szerelem. Kövesd, ahogy egymásra talál erő és gyengeség, bántalmazás és menekülés, szenvedély és szerelem.

pierced.jpg

 

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadó csapatának! A kötet elérhető kedvezményes áron a borítóra kattintva.

A királynő méregkeverője - az egyik legjobb kortárs ifjúsági fantasy

Fordította: Moldova Júlia

Kövess minket Facebookon!

Cím: Pierced - Megjelölve (Lucian & Lia 1.)
Szerző: Sydney Landon
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Sorozat: Lucian & Lia
Oldalak száma: 256
Megjelenés: 2019. december 05.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634577249

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9616352750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása