Lehet barátság egy darwinista, független nő és egy hívő lelkész között?

2017. október 18. 07:41 - GReni

Könyvajánló - Sarah Perry: Az essexi kígyó

"Kendőzetlenségében magával ragadó regény, melyben vágy és hit gabalyodik egymásba a lápon, de az igazi csoda a barátság. Sarah Perrynek megvan az a rendkívüli adottsága, hogy elkövesse a prózával az elképzelhetetlent - más szóval olyan író, aki érti az életet." - Jessie Burton

4kultkonyv.png

November 15-én érkezik a 21. Század Kiadó új sorozatának, a KULT Könyveknek az egyik kötete, Az essexi kígyó, mely 20% kedvezménnyel előrendelhető a kiadó honlapján. A sorozat első kötete már megvásárolható, sőt, Michael Chabon Ragyog a hold című regényéről olvashattatok nálunk egy érdekes beharangozót. Ha lemaradtál, kattints!

A regény a 19. század végi viktoriánus Angliába repíti az olvasót, ahol megismerkedünk Cora Seaborne-nal és William Ransome-mal. Két rendkívüli szereplő, akik szemben álló felek a tudomány és a vallás képviseletében. Cora, a londoni özvegy, aki erős, független nő, ráadásul lelkes, amatőr természetbúvár, odavan a tudományokért, már-már megszállottja Darwin elméleteinek, Will pedig a konzervatív, helyi lelkész, aki szkeptikus az egész evolúció témát illetően.

p04yxpyt.jpgPletykák indulnak a mitikus essexi kígyóról, aki rettegésben tartja a falu lakóit. Különös halálesetek borzolják a kedélyeket. Ezen "hírek" hatására Cora Londonból odautazik a kis faluba, mert ő, a helyiekkel ellentétben, nem fél, hanem lelkesen veti magát a kutatásokba, annak reményében, hogy egy új állatfajt fedezhet fel. Will egyáltalán nem díjazza ezt a magatartást, úgy véli, az egyházközösségnek nem tesz jót, ha különös, kitalált mítoszok fertőzik a falu lakóinak elméjét.

„Gazdag, üdítő… poétikus történet a racionalitás és a babona háborújáról, vágy,
moralitás és intellektus küzdelméről és a késő viktoriánus kori társadalom
reformereinek harcáról.” - Elizabeth Buchan, Daily Mail

Az ellentétes gondolkodásmódtól függetlenül gyönyörű barátság alakul közöttük, amely lassan megváltoztatja mindkettejük életét. Miközben megismerjük őket és más fontos szereplőket, mint például Cora fiát, a szerző folyamatosan életben tartja a mítoszt, amely bár nem a legfontosabb része a történetnek, mégis mindig ott van és elárasztja az olvasó fejét kérdésekkel...

Az Egyesült Királyságban komoly hódítást végzett a regény, folyamatosan az eladási listák élét döngeti. De nemcsak az olvasókat nyerte meg, számos irodalmi díjra jelölték, melyek közül többet el is nyert: „Az Év Könyve”, The Waterstones A „British Book Award” győztese „The Sunday Times Number One”-bestseller. Az a gyanúm nálunk is ütni fog!

A KULT Könyvek további kötetei is idén ősszel érkeznek!

1. Michael Chabon: Ragyog a hold - már megvásárolható! ragyog.jpg

A Pulitzer-díjas Michael Chabon újabb irodalmi remekművel jelentkezik igazságról és hazugságról, családi legendákról és egzisztenciális kalandokról, valamint azokról az erőkről, amelyek el akarnak bennünket pusztítani...egy olyan hazugság, amely igazat mond, olyan kitaláció, ami tény; Michael Chabon legmerészebb és legmegindítóbb műve.

foldalatti.jpg 2. Colson Whitehead Földalatti vasút - október 25.

Colson Whitehead fordulatos, megindító regénye az 1800-as évek Amerikájába viszi az olvasót, ahol rabszolgatartók és abolicionisták feszülnek egymásnak szóval és tettel, s ahol a szökött rabszolgák és segítőik büntetése kínhalál – a feketék élete ugyanis sokak szemében nem annyira értékes, mint fehér embertársaiké.

 

3. Rose Tremain: A Gustav-sonata - november 20.gustav.jpg

Gustav-szonáta a barátságról szól: a szenvedélyes szeretetről, az eltávolodásról és a küzdelemről. Erőteljes és mélyen megindító mű az egyik legnagyobb kortárs regényíró tollából. 

„A szeretet és irigység mesteri elbeszélése.” – The Guardian

A regények címeire kattintva elérhetőek a kiadó honlapján!

kult-sarah_perry_az_essexi_kigyo_300dpi.jpgSzeretnél többet megtudni Az essexi kígyó című  könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel elő is rendelheted a művet!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Amelyek még meg sem jelentek, de te tudni szeretnél róluk? Nálunk ilyenek is vannak! Ne maradj le róluk, kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8512944109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása