Túlélés a dzsungelben Bear Grylls-szel

2018. január 22. 07:45 - GReni

Könyvajánló - Bear Grylls: A dzsungel szelleme

Bear Grylls legendás kalandor, a túlélés nagymestere. A brit fiatalembert a népszerű A túlélés törvénye (Ultimate Survival) című ismeretterjesztő sorozatnak köszönhetően ismerte meg a világ. Milliók ülnek le nap, mint nap, hogy megtudják épp milyen izgalmas kalandot sikerült túlélnie a brit veterán katonának. A világ számos szélsőséges helyét bejárta és mára nemcsak a tévéműsorból ismerkedhetünk a túlélés törvényeivel, hanem több tucat könyve fémjelzi a sikeres utat, amit bejárt. Köztük egy ifjúsági sorozat is, melynek legújabb magyar nyelven megjelent kötete A dzsungel szelleme. Vajon milyen veszélyeket rejt az erdő? És ami még fontosabb: hogyan élhetjük túl ezeket?

jb-raksha_mowgli.jpg

Mak történetét Rudyard Kipling mindenki által jól ismert, klasszikus regénye, A dzsungel könyve ihlette. Gyerekként Bear Grylls egyik nagy kedvence volt ez a mű, mely tele volt izgalmas kalanddal, veszéllyel, a természet titkaival. Ezért felnőttként úgy döntött ír egy veszélyes kalandról, melynek helyszínéül az általa tisztelt és imádott dzsungelt választotta. Maugli túlélte a vadont. Te túlélnéd?

Főhősünk, Mak a tipikus mai tinédzser, aki napokat képes a számítógépe előtt játékkal tölteni. Emellett imádja a bűvésztrükköket, rengeteget gyakorolja, így egész ügyesen is megy neki. Egy nap az élete azonban fenekestől felfordul. Családjával az indiai dzsungelbe utazik, ahol a Wainganga folyón végigsöprő ár a dzsungel közepére sodorja a tizenegy éves fiút, aki magára marad a sötét, veszélyekkel teli vadonban.

"Mak magára maradt. [...] Ha néha kis nyílás támadt a fák között, és keresztülkukucskált a sűrűségen, nem volt nehéz elképzelnie, hogy nem messze ott a civilizáció. Mak nem tudott megszabadulni a gondolattól, hogy egyszer csak meglátja majd egy elsuhanó busz tetejét, és kiderül, hogy csak pár méterre volt egy forgalmas országúttól... de ez csak vágyálom maradt."

Meg kell tanulnia túlélni, és ki kell találnia hogyan juthat vissza a civilizációba. Persze nincs könnyű dolga. Mit is várnánk a vadontól? Természetesen szélsőséges körülményeket és veszélyes állatok tucatjait. Ha pedig nem lenne elég, hogy minden sarkon hatalmas, csípős hangyák, piócák, ragadozók, mérges kígyók és aljas kis makákók nehezítik a kölyök életét, még aljas orvvadászokkal is szembe kell néznie.

De mint minden érmének, Mak szerencséjére a dzsungelnek is két oldala van, így barátokra és szövetségesekre is bukkan az elveszett fiú...

bear_grylls_fanatikus_lett_sajat_fiat_is_veszelybe_sodorta_1.jpg

Mitől más ez a könyv, mint bármely átlagos fiataloknak szóló kalandregény? Nem csupán egy izgalmas történet. Tele van tényekkel, ráadásul jó pár érdekes és fontos túlélési praktikát ír le. A legfontosabb, hogy szórakozva tanulhatnak a gyerekek túlélési trükköket. Sosem tudhatjuk mikor jöhet jól, ha egy gyerek tudja mit kezdjen a sűrű vadonban egyedül.

A regényt a szerző 9 éves kortól ajánlja, így már nagyon fiatalon értékes tudást sajátíthatnak el egy kalandregény olvasása közben. De nehogy azt higgyétek, hogy felnőtt fejjel nem izgultam a kis Makért! Lélegzetelállítónak, ijesztőnek, fordulatosnak, mozgalmasnak, izgalmasnak éreztem Mak kalandjait. Néhány röpke órára újra gyerek lehetettem. Szuper élmény volt! :)

4147381_5.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Köszönjük, Jaffa Kiadó!

Kövess minket Facebookon!

Érdekel a szerző egy másik ifjúsági regénye? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8513534739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása