Unod a síelést? Válassz izgalmasabb sportot!

2016. október 25. 00:04 - GReni

Öt izgalmas sport a tél szerelmeseinek

1.jpg

Október vége felé már érdemes foglalkozni a kérdéssel, hogy mivel is tölti majd az ember a téli szabadságát. Jöhetnek a jó kis téli sportok! Egy kellemes délutáni korcsolyázás, ha pedig szerencsések leszünk és az időjárás engedi, egy klassz kis szánkózás. Akinek pedig a szabadidejébe belefér és a pénztárcája is engedi, az elmegy síelni, snowboardozni. De miért kéne itt megállni? Vannak ezeknél izgalmasabb sportok is! Nézzünk ezek közül párat.

Jégszörf

Szeretsz szörfözni és imádod a hideget? Fogtak egy hódeszkát, aminek az aljára korcsolyákat szereltek, majd ezt az eszközt megtoldották egy szép nagy szörfvitorlával. Neked már csak az a dolgod, hogy keress egy szeles, nagy kiterjedésű jégfelületet és indulhat a móka.

jegszorf.JPG

Síkerékpár

Mi kell ehhez a sporthoz? Szereld le a kerekeket a bringádról és a helyére szerelj sílécet. Na jó, inkább ezt bízd profikra, de gyakorlatilag így néz ki ez a járgány. A síelés és a hegyi kerékpár érdekes kombinációja ez a sport, érdemes kipróbálni.

sikerekpar.jpg

Hókajak

Ezt az izgalmas, de rendkívül veszélyes sportot a nyári vadvízi evezés rajongói találták ki. A hókajak lényege, hogy a hegytetőn beülünk a kajakba, ellökjük magunkat és zuhanunk a mélybe. A lapátok valamennyire segítenek az irányításban, de sajnos, fékezni nem igazán lehet velük. Igazi bátorságpróba, mert hála a 40-50 km/h-t is elérő sebességnek, a két-három méter magas ugratások sem számítanak kirívónak.

hokaja.jpg

Speedflying

Mi történik, ha keresztezed a magashegyi lesiklást és a siklóernyőzést? Igazi adrenalinbomba! Egy kisebb méretű ernyővel megmarad a sebesség, de feldobja a síelést, hogy a segítségével át lehet ugrani az útba kerülő sziklákat, szakadékokat.

speed-flying.jpg

Jéggolf

A megszokott füves pálya helyett, ezt a jégen játsszák, és persze nem fehér labdával, kicsit nehézkes lenne megtalálni őket a hóban. A sport legnehezebb része a hideggel való küzdelem. A sok réteg ruhában és vastag kesztyűben nem egyszerű megfelelően ütni. Nem véletlen, hogy Grönlandon és a skandináv országokban a legnépszerűbb ez a sport.

jeggolf.jpg

Melyik került fel a bakancslistádra?

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2411823215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása