Tudod-e, mikor a legjobb szexelned, enned, gyógyszert bevenned?

2017. május 21. 07:42 - Carbonari

Könyvajánló - dr. Michael Breus: A mikor hatalma

 11b.jpg

Oké, emberek, kész vagyok.
Bő ötven éve már, hogy kész vagyok,
de most amúgy is.
Itt ez a könyv, amely felsorol egy csomó jellemzőt,
és arra kapacitál, hogy válasszak belőlük.
Soroljam be magam valamelyik kronotípusba,
aztán kezdjek aszerint ebédelni,
fizetésemelést kérni,
szexelni, regényt írni,
gyógyszert bevenni, stb... mert sokkal hatékonyabb leszek.
Nahéj'.

Dr. Michael Breus nem egyebet ígér, mint hatékonyságot. Azt kéri tőled, az általa leírt jellemzők alapján állapítsd meg, melyik kronotípusba tartozol, aztán a többi már "gyerekjáték". A rengeteg tanácsadó egy csomó mindenre megtanít, amelyek a "mit és hogyan" kategóriájába tartoznak, de a "mikor" fogós kérdésére egyik sem ad választ. Pedig ez sokkal fontosabb, semmint hogy hanyagolva hagyjuk.

A test olyan szentély, amelynek megvan a maga rendszere. Sokkal frissebb bizonyos időszakokban, amikor ide neki az oroszlánt is, fél óra múlva meg az ordító valóságot is nehezen vágja. Létezik az úgynevezett bioidő fogalma, amelyet előszeretettel használ a szerző műve során. Ez a szervezet biológiai órája. Nem kevesebbet állít az író, minthogy minden embernek van egy fő órája, ami az agyában kattog, és több tucatnyi kisebb biológiai óra a testében. A bibi ott kezdődik, hogy nem mindenki biológiai órája jár egyszerre a többiekével. Vannak, aki máskor éheznek meg, máskor eresztenek le, korábban kelnek, mint te, és mégis kiválóan bírják.

Az egészség, hatékonyság, munkabírás fontos jellemzői az egyénnek. A kötet abban tud segíteni az egyénnek, hogy felfedezze egészsége és aktivitása érdekében azokat a mankókat, amelyek  minden emberben jelen vannak, és kölcsönhatásban léteznek a szervezettel. Igen, ha megfelelő időben a megfelelő lépést megteszed, nagyobb valószínűséggel leszel eredményesebb.11c.jpg
Ez azért már valami, nem?

Amikor helyre teszed a "mikorodat", szinkronba kerülsz saját természetes ritmusoddal.
Töltsd ki a kvízt és megtudod, melyik kronotípusba tartozol. Nem mindig egyszerű behelyettesíteni a tulajdonságaidat a leírásba, de azt mondja a szerző, ha 80 %-ban elmondható rólad mindaz, amit olvasol, akkor abba a típusba sorold be magad. Én elvileg farkas lennék. Ergo, reggeli kávé nuku, majd csak 11 órakor, zuhanyzás késő este, testmozgás pedig előtte, este valamikor. A napom 14 óra körül kezd beindulni, és akkor vagyok a csúcson, amikor mások leeresztenek. Eddig stimmel, kivéve, hogy nem kávézom.
Nem is tudom: vissza kéne akkor szoknom erre a fekete nedűre?

Szóval: egy újszerű program, amely elárulja ötven tevékenységeddel kapcsolatban, hogy azokat mikor igen, és mikor ne gyakorold saját jól felfogott érdekében.

Jó, nem?

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints! Most 27 % kedvezménnyel meg is vásárolhatod.

11a.jpg

 

 

 

Köszönjük, Fumax Kiadó!

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

 

Egészség, gazdagság, és az egyenlőtlenségek eredete, avagy kinek mennyi jut a Föld javaiból? Ha kíváncsi vagy, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7212464537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása