Indonézia ékkövei: Jáva és Bali

2017. augusztus 06. 07:44 - GReni

Könyvajánló - Ágh Attila, Csák Erika, Varga Gyula: Indonézia ékkövei

Két egzotikus sziget, mely felfedezésre vár:
Bali, az Istenek szigete
és
Indonézia lükető szíve, Jáva.

bali.jpg

Ez a gyönyörű fényképekkel tarkított kötet az indonéz világ két, számtalan épített emléket őrző szigetét, Jávát és Balit mutatja be. Olvasás közben megismerkedünk a kultúrájukkal, történelmükkel, társadalmukkal, vallásukkal, belesünk a gazdaságukba is, miközben számos természeti és épített csodát mutat be az album. Íme néhány látnivaló a kötet alapján:

Bali

Az indiai vallás négyezer éves múltra tekint vissza, így érthető, hogy számos zarándokhely, szentély és templom található ezeken a szigeteken is, valamint szobrok, melyek a két főistent, Siva-t és Visnut ábrázolják. Bali egyik legfontosabb zarándokhelye Siva-hoz kötődik. Tanah Lot a hét tengeri templom egyike, mely a világörökség része.

dsc02190_resize.jpg

Aki pedig egy kis izgalomra vágyik, mindenképpen érdemes felkeresnie a félhold alakú Batur-tavat, mely egy kráterben fekszik. Innen vulkántúrák is indulnak, de egy kis csónakázásért, a panorámáért is érdemes felkeresni ezt a mesés helyet.

lake-batur.jpgJáva

Indonézia szívében található az ország legnagyobb városa, mely a főváros, Jakarta, jelentése a "Győzedelmes város". Ebben a városban a régmúlt és a jelen él tökéletes harmóniában. Számos jelentős helyet, épületet felfedezhetünk: Elnöki Palota, hivatalok, főposta, vasúti pályaudvar, Nemzeti és Szépművészeti Múzeum, arborétum, a függetlenség lángja, emellett hatalmas felhőkarcolók és sajnos nyomornegyedek is találhatóak a városban.

jakarta_skyline_part_2.jpgA szigeten számos nevezetesség található még. Például a világ legnagyobb buddhista templomegyüttese, mely az UNESCO védelme alatt áll:

"Borobudur páratlan a maga nemében, nem egyszerűen egy óriási épület, hanem a buddhizmus egész filozófiájának, életfelfogásának és tanításának megtestesülése."

borobudur-1.jpg

Borobudurt nem lehet említeni Prambanan nélkül, hiszen közel egymáshoz a hindu és buddhista vallás versengésének eredményeiként épültek. Először épült a Borobudur a 9. század elején buddhista befolyásra, majd a féltékeny Mataram hindu dinasztia néhány évtizeddel később megépítette ezt a templomot. Az utókor ezzel a versengéssel nagyon jól járt, két csodálatos épülettel gazdagodott a világ, melyek rendkívül népszerűek a turisták körében.

yogyakarta_indonesia_prambanan-temple-complex-02.jpg

A könyvet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

3805010_5.jpgHa elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a Kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

Ha érdekelnek Thaiföld látnivalói is, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7312645065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása