Egy brutálisan jó krimi elrabolt srácokkal a középpontban

2017. szeptember 13. 00:02 - GReni

Könyvajánló - Harlan Coben: Hazatérsz

Napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója, Harlan Coben ezúttal egy eltűnt fiú esetével foglalkozik a Myron Bolitar-sorozat legújabb regényében, amely brutálisan jól sikerült! Két gazdag családból származó gyermeket elraboltak váltságdíj reményében, ám egy nap az emberrablók a gyerekekkel együtt szó nélkül felszívódtak. A már tinivé érett fiú 10 évvel elrablása után váratlanul előkerül. De hol volt tíz évig? Mi történt vele? És hol a másik elrabolt srác? Ha esetleg azt hiszed, hogy csak krimis klisékkel fogsz találkozni a könyvben, elárulom: tévedsz!

172949101.jpeg

Patrick Moore és Rhys Baldwin az emberrablóknak két milliót ért. Mármint ennyit ért volna, ha az emailben megjelölt new yorki parkba megérkeztek volna a pénzért. De nem jöttek. Teltek az órák, a napok és nem jelentkeztek újra. Eltűntek a semmiben a gyerekekkel együtt. A szálak kihűltek, a nyomozás elsikkadt, a családok pedig kínok, kétségek, remények, fájdalmak között töltötték a következő éveket. Myron is dolgozott egykor az ügyön, de barátja, Win, aki Rhys rokona volt, azonban sosem adta fel a keresést. Egy ismeretlen küldött neki pár üzenetet, majd az egyik üzenet jó útra vezette, és tíz évnyi kutatás után egy este megpillantotta az egyik fiút, Patricket London egyik lepattant negyedében. Tudta, hogy egyedül nem fog boldogulni, ezért segítségül hívta Myront, és elindult a "vadászat".

"Myron tüstént akcióba lépett. A földön fekve oldalra csúsztatta a lábát, és lerántotta az egyik fickót. Terepszín 2-t. Myron megragadta a férfi kést tartó kezét. Terepszín 2 színtiszta túlélési ösztönből még erősebben szorította a markolatot. Semmi gond. Myron erre számított. Esze ágában sem volt kicsavarni a férfi kezéből a kést. Ehelyett a csuklójánál rámarkolva felfelé rántotta a kezét. A penge, amit a fickó még mindig szorosan tartott a markában, Terepszín 2 torkába fúródott." 

Ettől a pillanattól felgyorsulnak a kötetben az események. Bűnszervezet, piti bűncselekmények, drogok, emberrablás, emberkereskedelem, prostitúció, gyilkosság és számos rejtély, mely megfejtésre vár. Minden, ami egy akciódús krimihez kell. Az egyik srác kiszabadításával azt hiszik közelebb kerülnek a másik áldozat megtalálásához, de számos kérdésük vár megválaszolásra, ehhez azonban fájdalmas sebeket kell feltépni. És persze az ember azt is megkérdőjelezi ilyenkor, legalábbis nekem felmerült a fejemben a gyanú: vajon tényleg ő az eltűnt fiú? És, ha valóban ő az, akkor meg tudja válaszolni a legfontosabb kérdéseket?

Hogyan történt az elrablás és hol volt tíz éven keresztül?
Mire emlékszik az elmúlt évekből?
Mit tettek vele, mire kényszerítették?
Mit tud az elrablóiról?
És a másik fiú?
Végig egy helyen tartották kettejüket?
Van sejtése arról, hogy most hol lehet?

Amire azonban senki nem számított, hogy a megkerült fiú családjával teljes titokban visszarepül az Államokba, hogy aztán ott szinte teljesen elzárják a külvilágtól. Win és Myron csapata kettéoszlik, hogy két kontinensen folytassák a nyomozást. De vajon mire bukkannak? ...

Coben ismét mesterit alkotott. Legújabb története izgalmas, pörgős, fordulatos, tele fontos kérdésekkel, megfejtésre váró feladványokkal. A szerző mindezt megfűszerezte emberi fájdalmakkal, drámával. Komoly képet ad a család, a barátok fontosságáról, erejükről, harcukról, hogy visszakapjanak valakit, aki tíz éve eltűnt és ma vadidegenként tért vissza közéjük. Ám annak, aki ilyen sokáig van távol és rengeteg fájdalmat, traumát élt át, van esélye visszatérni? Ott van még benne a rég elveszett szeretett családtag?

Ahogy Win és Myron apránként összeilleszti a darabkákat és kezd rájönni az olvasó is, hogy mi történt az elmúlt 10 évben, nő a feszültség. Érzed, ahogy gyülekeznek a sötét felhők és azt gondolod nem akarod tudni, hogy mi lesz ebből. De még mennyire, hogy akarod! Számomra a kötet felétől vált igazán letehetetlenné a könyv. A végkifejlet brutális, ijesztő, szívszorító...

A könyvet a Jaffa Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

1_30.jpgHa elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a Kiadó honlapján!

Ha érdekel egy másik Coben regény is, kattints!

Kövess minket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2212694485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása