Vatikán és pénzmosás?!

2017. október 27. 00:03 - Carbonari

Könyvajánló - J. R. dos Santos: Vaticanum Az ősi prófécia

 vatican.jpg
Elrabolják a pápát, megvan?
Tomás Noronha professzor
éppen a római katakombák alatt kotorászik,
amikor a pápa utáni első ember (aki úgy második a Vatikánban,
hogy tulajdonképpen a legelső) véresre keresi
és azonnali hatállyal magához szólítja valami
nagyon sürgős, nagyon fontos ügy felderítése érdekében.
Tét: az anyaszentegyház.
Később a pápa sincs meg.
Uram, segíts!

A Kossuth kiadó ismét új dos Santos könyvvel lepte meg az író magyar rajongóit: Tomás Noronha professzor jelenleg a Vatikánban kapott ásatási, kutatási engedélyt, még pedig a feltételezett Szent Péter sír körül. Tomás és a műveletekbe bevont barátnője, Maria Flor éppen valami jelentős leletre bukkannak, amely akár Szent Péter földi maradványait is takarhatja, amikor Angelo Barboni bíboros felkeresi őket, és tájékoztatja, hogy az ásatási engedély felfüggesztésre kerül. Semmit nem értenek, amikor a bíboros előrukkol a farbával: a Vatikánnak egy fenyegető vészhelyzetben égető szüksége van Tomás tudására és gyakorlati tapasztalataira.
Tét: a katolikus egyház léte - mindezt pedig egy nyűglődő, bizonytalan, kissé pánikba esett pápa közli vele, megspékelve azzal: szent meggyőződése, hogy ő az utolsó pápa.
Ez már azért döfike, nem igaz?

És ha még arról is tudomást szerzel, hogy a Vatikáni Állam gazdasági működését éppen auditálják, ami jelentős ellenállásba ütközik különféle - roppant magas rangú - egyházi tisztviselők között, éééés az auditálás eredményei egy betörés során eltűntek... Nos, Tomás professzornak lesz elég dolga, mert maga a pápa kéri (követeli) tőle, hogy a Vatikán elleni támadás szövevényes ügyét derítse fel.
Csak úgy.
Derítse fel és jól van.
Tomás köszönné a megtiszteltetést, hogy ő történész és nem közgazdász, meg egyébként is, de ez a pápát speciel nem érdekli.
Derítse fel, ki tört be, miért, hol vannak a vizsgálatok eredményei, és mellesleg igaza van-e az ősi próféciának, miszerint ő az utolsó pápa.
Na.
És akkor eltűnik a pápa.
Felszívódik.
Nem önszántából.
Elrabolják.
Egy iszlám szélsőséges csoport bejut a Vatikánba, ahonnan az egyházat kompromittáló iratok után magát a pápát is elsinkófálják, és később egy felvételben hozzák a világ tudomására, hogy a legfőbb egyházi méltóság méltóságán aluli helyzetbe került, élete is veszélyben forog.

Megindul a versenyfutás az idővel: éjfélre a pápa kivégzését ígérik...
Vajon ki az a rejtélyes Omissis, aki a háttérből a szálakat igazgatja?

Rejtélyek, megoldások és Tomás Noronha professzor briliáns tudása, helyzetfelismerése ismételten bizonyít.

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre!

vaticanum.jpg

Köszönjük, Kossuth Kiadó!

 

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

 

Egy egész élet, 86 év emlékei, vágyai, reményei és csalódásai. Magával ragadó könyv egy olyan történésztől, aki a politika közelében volt, de annak mindig nemet mondott. Egy olyan történésztől, aki nyugdíjasként azt meri mondani, hogy bizony, egy nyugdíjas minden felelősség nélkül hozhat ítéletet ma arról a jövőről, amit ő már nem fog megélni. Érdekel? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7412819690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása