Ébredő istenek

2017. október 30. 07:45 - Carbonari

Könyvajánló - Sylvain Neuvel: Ébredő istenek

ebredo.jpg

A kocka SF rajongóknak ez nem fog bejönni, de nekem... nekem nagyon. 
Olyannyira, hogy az előrendelés első perceiben le is csaptam rá. 
Egy percig sem bántam meg. 
Mikor lehet jó választás neked? 
Ha olvastad az első részt, és tetszett, 
és  ha képes az SF-en túl is látni. 
Jó, nem nagyon, Csak egy kicsit. 

Hol is hagytuk abba Az alvó istenek címet kapott első részben?

Adott egy óriási robot, amely a Themisz nevet kapta. A halottnak hitt dr. Rose Franklin előkerül egy idegen vidéken, és nem emlékszik jó pár évre az életéből. Az idegenek, akiknek dolgozik, azt mondják, meghalt, és visszahozták az élők közé. A kérdés innentől nemcsak az, hogy hogyan, hanem sokkal égetőbb, hogy miért. Miért hozták vissza az élők közé? Hidd el, ahogy egyre tovább jutsz a történetben, téged is izgatni fog ez a dilemma.

Kara Resnik – tudod, a tökös főtörzs csaj – és Vincent Couture egymásba szerettek az első részben történt háború során, és többé-kevésbé békére leltek. Fogalmuk sincs arról, hogy ők is hazugságban élnek. Ők az egyetlenek, akik a Föld védvonalát jelentik mindahhoz, ami közeledik feléjük.
Az pedig jön feltartóztathatatlanul: további robotok érkeznek. és most már érkeznek, nem úgy kell őket összeszedegetni darabonként, testrészenként, mint az első robotot, Themiszt, hanem egyszer csak megjelennek a Földön, stratégiai gócpontokban, és… és senki sem tudja, mihez kezdjen velük. A számtalan megoldás során, amit bevetnek ellenük, hogy akár szólásra, akár távozásra bírják őket, csődöt mondanak, ezek a gépek immunisnak látszanak mindenre, már pedig ez gond, igen nagyon nagy gond. Arról nem beszélve, mi történik akkor, amikor reagálni kezdenek,. Hogy arra, és azért, amit az emberek tesznek velük, vagy egy külső erő parancsára.... ki merné, tudná ezt egyértelműen megmondani?

sylvain-hero.jpg

A szerző, Sylvain Neuvel

Emlékszel még a titokzatos idegenre, aki azt állítja, mindenre tudja a választ? Aki egy a távoli helyről érkezők leszármazottai közül – már, ha minden igaz? Nos, neki is megvannak a saját indítékai. Vannak dolgok, amelyeket nem árulhat el, és vannak dolgok, amelyeket meg nem fog elárulni. Pikáns, mi? Akik tudnak a létezéséről, boldogan megfojtanák akár egy kanál vízben is, amit persze, nem lehet. Ő az egyetlen kapocs a Föld jelenlegi valósága és az Idegen Civilizáció között. Bármilyen keveset is pöttyint el, annak stratégiai értéke lehet. Vagy nem.

Ebbe az igen bonyolult képletbe tehát csak jönnek, jönnek a földön kívüli robotok, és van egy kislány, Eva Reyes, akinek apokaliptikus látomásai megvalósulni látszanak.
Ki ez a kislány? Miért ő marad az egyetlen esély arra, hogy Themiszt mozgásra bírják, miután Kara Resnikkel.. az történik, ami történik?
Mit akarnak a robotok, és még inkább a robotokat irányító földön kívüliek? Mire kíváncsiak? Végzetessé válhatnak-e a Föld és lakói számára? Van-e békés megoldás, vagy csak háborúban lehetséges talpon maradni?

Az epikus kirakójáték megindul, és hozzá szokásos formáját. 2016 egyik legnépszerűbb sci-fijének folytatása most sem okoz csalódást.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, az Agavé Könyveknél mindig kedvezménnyel juthatsz hozzá!

ebredo_1.jpg

 

Köszönjük, Agavé Könyvek!

A főkép forrása: You Tube.

Kövess minket Facebookon!

Itt Az ébredő istenek első része, kattints!
"Képzeld el, hogy találnak egy óriási kezet, amely öregebb,  mint a legöregebb ismert földi civilizáció. 
Kafa, nem? 
Még akkor is, ha tudósok vért hánynak a ténytől. 
Aztán egyre több ilyen darab kerül elő, 
és kiderül, hogy nem is földi eredetű. 
Azannya."

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5412947471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása